TIFF Music Nights și seri de rock, jazz și electro la Cluj

Home $ Festivaluri $ TIFF Music Nights și seri de rock, jazz și electro la Cluj

by | May 4, 2016 | Festivaluri, Știri Cluj

Șase trupe românești și un DJ polonez considerat unul dintre cei mai interesanți artiști electro emergenți, Baasch, sunt capetele de afiș pentru TIFF Music Nights, în noua locație Urania Palace (str. Horea, nr. 4). Construit în 1910 după planurile proiectului geamăn din Viena și transformat ulterior în Cinema Favorit, spațiul a fost consolidat și renovat, găzduind acum concerte, piese de teatru, expoziții, proiecții, ateliere și petreceri. Serile, de la 21.00, spectatorii vor asculta live câteva dintre cele mai apreciate trupe din muzica alternativă românească: The Mono Jacks (28 mai), Byron (29 mai), Șuie Paparude (1 iunie) cu formația Orkid în deschidere, Omul cu Șobolani (2 iunie), Urma (3 iunie) și Vița de Vie (4 iunie), alături de Baasch (Polonia) și Baba Dochia (31 mai).

Baasch, tânăr producător, cântăreț și compozitor polonez recunoscut pentru aparițiile sale carismatice și gustul pentru sunetele analog întunecate, a urcat pe scenă în deschiderea unor nume ca Tricky sau Bloodgroup. Notorietate în lumea filmului i-a adus coloana sonoră a multi-premiatului Floating Skyscrapers, regizat de Thomas Wasilewski și distins cu Premiul de regie la TIFF 2015. Baasch va pune muzică în aceeași seară (31 mai) cu cei patru tineri din Baba Dochia, trupă care creează un spectacol audiovizual complex, un mix de  proiecții, sintetizatoare, drum machine, theremin și chitară distorsionată.

Programul TIFF Music Nights este prezentat de Energobit. Prețul unui bilet la concert este 25 de lei.

La Casa TIFF, una dintre locațiile-cheie ale festivalului, concertele vor începe la ora 22.00. Sâmbătă, 28 mai, va deschide seria Garbanotas Bosistas, o trupă de rock neo-psihedelic din Vilnius, Lituania. Intrarea este liberă. Pentru seara de duminică, 29 mai, Coma pregătește un concert unplugged. Versatil și cu o viziune aparte, lansat sub numele Bang Gang și descris drept una dintre cele mai enigmatice apariții recente de pe scena islandeză, Bardi Johannssonvine la Casa TIFF luni, 30 mai, cu un DJ set în cadrul căruia va remixa imagini și coloane sonore compuse de el. De Beren Gieren, un nume ce capătă rezonanță printre iubitorii de muzică jazz din Europa, este un trio acustic-electronic olandez-belgian remarcat pentru sunetul unic, experimental, și complexitatea compozițiilor. Clujenii îi vor asculta marți, 31 mai, la Casa TIFF. Zmei3, formația de români care a cucerit scena de jazz berlineză, va cânta la Casa TIFF pe 2 iunie. Primul lor album a fost înregistrat în Transilvania, mixat în Franța și masterizat în California, în urma unei campanii de crowdfunding de succes pe Kickstarter. Biletele costă 15 lei.

În seria concertelor de la TIFF 2016 intră și unul aniversar: pe 1 iunie, de la 20.00, la Casa de Cultură a Studenților, Alexandrina va celebra zece ani de scenă. Artista originară din Republica Moldova va cânta hiturile care au propulsat-o în topul celor mai îndrăgite voci din România. Biletul costă 25 de lei și poate fi cumpărat de pe www.biletmaster.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!