Se apropie Engineering Summer University

Home $ Știri Cluj $ Se apropie Engineering Summer University

by | May 5, 2016 | Știri Cluj

Dacă ești absolvent de clasa a XI-a, înscrie-te până la data de 25 mai și experimenteză pe pielea ta timp de două săptămâni ce înseamnă viața de student politehnist. Interacțiunea cu profesori universitari, dar și cu studenți ai Universității Tehnice, îți va oferi informațiile necesare pentru a face o alegere corectă, care ți se potrivește.

Deschiderea activității are loc în data de 18 iulie, când „studenții admiși” își fac apariția la repartizarea în căminele din Campus Observator, urmând să fie cazați 4 câte 4. Acestora li se prezintă regulamentul propus și sancțiunile aferente, după care sunt lăsați să se acomodeze cu locația și mâncarea de la cantină. Ca și niște studenți adevărați, indiferent de trecerea generațiilor, principiul după care se ghidează rămâne același: „Nicio zi fără distracție!”. Așadar, organizatorii pregătesc diverse activități și jocuri captivante menite să spargă gheața și să-i determine pe noii veniți să se cunoască între ei.

Se va organiza un tur ce va include toate facultățile, astfel încât într-un timp scurt, participanții au ocazia să afle o sumedenie de informații și chiar să-și formeze o idee în legătură cu ce facultate li s-ar potrivi cel mai bine. De asemenea, cu această ocazie au oportunitatea de a cunoaște Clujul și amplasarea clădirilor UTC-N.

Începând cu următoarele zile, anul universitar fictiv își deschide porțile, urmând ca noii studenți să facă cunoștință cu profesorii ce au să le predea și cu noile materii ce le vor da „mari bătăi de cap” în sesiune. În acest moment, participanții sunt împărțiți în funcție de facultatea la care au fost repartizați, fiind în permanență însoțiți la ore de către voluntarii organizatori. Pentru a fi primiți în examene, micii studenți sunt obligați să fie prezenți la toate activitățile universitare susținute, și anume cursuri cu lecții teoretice și la laboratoare. Tematicile abordate sunt extrem de folositoare, dar și fascinante în același timp, iar sentimentul de a te simți student pentru o săptămână este cu siguranță unul de neînlocuit.

Pe parcursul șederii se organizează diverse seri de socializare cu board games, plimbări prin Cluj, în centru, la cetățuie etc. În plus, au loc party-uri tematice în diverse locații, se planifică ieșiri la bowling, biliard și fel de fel de alte activități. Cum e și normal, după perioada de cursuri, urmează sesiunea. Acum, programul se schimbă, „studenții” fiind nevoiți să-și însușească ceea ce le-a fost predat anterior, pentru ca mai apoi să susțină câte un examen la fiecare materie. Ca o incursiune în timp și spațiu, în ultima zi se desfășoară festivitatea de absolvire, cu robe, tichii și diplome. Într-un final, în loc de „la revedere” mai au loc încă câteva ultime activități și jocuri, precum: treasure hunt, olimpiada cu probe care mai de care mai trăznite și altele.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!