Unde poți juca squash în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ Unde poți juca squash în Cluj

by | May 5, 2016 | Recomandări, Sport

Squash-ul a fost desemnat în 2003 de revista Forbes drept cel mai sănătos sport, datorită rezistenței cardiorespiratoriii, intensității solicitării masei musculare, caloriilor arse, flexibilibilității și riscului de accidentare. Sportul ăsta e un fel de… tenis la perete jucat într-o cutie, unde cutia e sala de interior cu echipament destinat acestui joc. Regulile sunt simple, ceea ce face jocul ușor accesibil și amatorilor, iar beneficiile sunt multiple. Cei care vor să încerce acest joc trebuie să știe că o oră de squash arde între 700 si 1.000 de calorii, cu aproximativ 70% mai mult decât într-o partidă de tenis clasic.

Dimensiunile unui teren de squash sunt de 9.75 m lungime x 6.4 m lățime. În plus, acesta are în componență patru pereți. Cel din față are o linie de out la înălțimea de 4.57 m, orice minge care depășește acest semn de demarcație fiind considerată în afara suprafeței de joc. Pe podea, în partea din spate a terenului, sunt trasate dreptunghiuri – acestea se folosesc la serviciu.

În Cluj știm de două astfel de locuri destinate squash-ului. Le prezentăm mai jos, în caz că nu știți unde puteți să mergeți pentru practicarea lui sau vreți să încercați o nouă activitate în timpul liber.

Squash Itdin Piața 1 Mai nr. 4-5, are program zilnic între orele 7-23. Pune la dispoziție 3 terenuri de squash în cladirea Rolicom, incinta Clujana. Rachetele și mingile se pot lua de acolo, însă jucătorii sunt rugați să aibă adidași de schimb cu talpa albă.

Tarifele sunt cuprinse între 50 lei/oră până la 4 PM și 70 lei/oră după această oră. Abonamentele sunt valabile 5 săptămâni și includ 5 sau 10 ore, prețuri între 200 și 450 lei.

Nu-ți fă griji de parcare, vei găsi locuri, apa este la dispoziția jucătorilor, ai acces la mini-bar, sunt vestiare unde să te schimbi sau să-ți lași lucrurile și poți face duș după joc.

Squash Club Cluj-Napoca este situat în Gruia, la Baza CMC (intrarea din Str. Serpuitoare vis a vis de restaurantul Panoramic), cu program zilnic: L-V 7.30-23.30 / S-D 9.30-20.30 și are patru săli profesionale disponibile. Clubul are pe site opțiunea verificării disponibilității sălilor și rezervarea acestora, iar pe timpul jocului, rachetele, mingile și apa sunt oferite gratuit. De asemenea, pun la dispoziția oaspeților lor papuci speciali pentru sală dacă este nevoie, garderobă și dușuri, terasă, minibar și parcare. Organizează și două competiții, Squash League Cluj și Challenger Cup.

Tarifele sunt cuprinse între 40 și 60 de lei/oră, în funcție de posedarea unui abonament sau nu și de perioada săptămânii aleasă pentru joc. Le puteți consulta mai specific aici.

Clubul SquashTech este localizat în cartierul Zorilor, mai exact pe strada Meteor la nr. 48. Vă sunt puse la dispoziție două terenuri profesionale de squash, vestiare cu dușuri și dulăpioare pentru depozitarea hainelor, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Nici pentru parcare nu trebuie să vă faceți griji, căci există 10 locuri care vă așteaptă. Mai mult, rachetele, mingile și apa sunt incluse în prețul de intrare și aveți posibilitatea de a realiza rezervările în maniera voastră preferată: online.

Prețul pentru acces se încadrează între 55 și 75 lei/oră, aveți și posibilitatea de a merge alături de antrenor. Pentru oricare dintre abonamentele de 4 sau 8 ore, beneficiați de 1, respectiv 2 cursuri de inițiere GRATUIT cu instructorul lor acreditat WSF.

În rest, blocul Viva City mai are o sală de squash la subsol, pentru rezidenți.
Squash-ul este o alternativă bună la alte sporturi de interior sau atunci când vrei să schimbi sala de fitness pe altceva. Dar important este să ne antrenăm mintea și corpul, așa că rămâne să alegem noi prin ce activități ne place să facem asta.

Voi practicați squash-ul? Mai cunoașteți alte locuri în care se poate juca?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!