Fotografi premiați în toată lumea, expoziții și povești inedite la Photo Romania Festival

Home $ Festivaluri $ Fotografi premiați în toată lumea, expoziții și povești inedite la Photo Romania Festival

by | May 12, 2016 | Festivaluri, Știri Cluj

Cea de-a șasea ediție a Photo Romania Festival va aduce la Cluj zeci de fotografi recunoscuți la nivel național și internațional, expoziții în premieră, conferințe, concerte și workshop-uri dedicate fotografilor profesioniști și amatori. Photo Romania Festival 2016 se va desfășura între 18 și 22 mai, în mai multe locații din Cluj-Napoca, și va transforma pentru 5 zile orașul în centrul european al fotografiei.

Unul dintre cele mai importante evenimente ale ediției din acest an este Photo Stories, o serie de prezentări de tip TED ale experiențelor care au definit creația fotografică a peste 25 de artiști români și străini, dar și a unor tehnici sau genuri fotografice specifice. Evenimentul se va desfășura în 20 și 21 mai, în Amfiteatrul Universității Sapientia (Calea Turzii, nr. 4).

Doi dintre ei sunt Korniss Péter − câștigător al unui premiu Pulitzer în 2004 − și Colin Ford, fondatorul Muzeului Național de Fotografie, Film și Televiziune din Marea Britanie. O altă prezentare specială pe care o va găzdui Photo Stories va fi cea a lui Miluță Flueraș, unul dintre cei mai valoroși fotografi de concert români și supraviețuitor al incendiului din Colectiv. Artistul va vorbi despre încercarea prin care a trecut în seara de 30 octombrie 2015, când fotografia concertul trupei Goodbye to Gravity, dar și despre experiența sa ca fotograf de concert.

Acesta va prezenta fotografiile realizate în seara incendiului din clubul Colectiv, în cadrul expoziției-tribut Taking my time to pay an homage. O altă expoziție specială a ediției din acest an este cea dedicată lui Iosif Berman, unul dintre cei mai importanți fotografi români din toate timpurile, cel pe care Geo Bogza îl supranumea „omul cu o mie de ochi”. Artiștii fotografi care își vor spune poveștile în fața publicului clujean vin din 10 țări europene (Franța, Serbia, Spania, Suedia, Slovacia, Italia, Marea Britanie, Ungaria, Grecia și România).

Puteți afla mai multe detalii despre evenimentele din cadrul festivalului accesând photoromaniafestival.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!