Tu cum te pregătești pentru festival?

Home $ Articole $ Editorial $ Tu cum te pregătești pentru festival?

by | May 13, 2016 | Editorial

Anul trecut am început să mă pregătesc pentru festivaluri încă din februarie. După ultimul examen, de stres și extenuare, am dat iama în mall, de unde am plecat cu prima mea rochiță specială menită să scoată la iveală party animal-ul din mine. Roar.

Acum deja e al treilea an ca festivalgoer, însă știu atâtea deja încât mi-aș putea da licența din asta; încrederea mea absolută a mers la prima ediție Electric Castle Festival, unde m-am aruncat cu capul înainte și experiența s-a dovedit prea memorabilă ca să încerc să o limitez acum cu niște adjective. Dar anul ăsta mai am de bifat cel puțin vreo patru, și tocmai din cauza hazardării din 2013, când m-am hotărât la 12 a.m. că plec și la ora 17 aveam trenul, am pus de-o listă cu chestii ce nici prin cap să nu-ți treacă să le lași acasă dacă și pentru tine un cort reprezintă mult visata cazare de 5*****.

Înainte de
Spală hainele cu vreo două zile înainte și fă-ți o listă cu ce crezi că ai nevoie, o să ai mintea limpede și sunt mai mici șansele să uiți ceva; vezi dacă ai ceva de împrumutat de la prieteni și vorbește cu ei, nu-i suna cu o oră înainte. Eliberează memoria telefonului și oricât de chefless ai fi, fă puțin efort și aranjează-ți camera pentru zilele de recuperare în care te atinge depresia sfârșitului de festival. O să fie mai plăcut să dormi într-un ambient curat, decât să-ți vină să plângi de nervi că trebuie să mai și muncești, după ce că ai revenit la realitate! Niște cumpărături sumare sunt o dovadă de inteligență: batoane cu cereale, apă, pliculețe de cafea și ceva gustări neperisabile pentru momentul în care te lovește foamea cu pumnu-n față și-n stomac, și ceva fructe, limonadă, mâncare light lăsată în frigider pentru întoarcere; sigur nu-ți arde de umblat mahmur prin supermarket.

Misiunea
Ai putea avea impresia că și aici se aplică zicala keep it short and simple, dar sfatul meu ar fi să nu te bazezi pe asta. Cu toate că destrăbălările astea se fac în aer liber, nu e tocmai mișto să mergi cu un bagaj sumar și să te trezești la 3 dimineața că ai nevoie de ceva de acasă. O să presupun că știi ce trebuie să existe într-un bagaj normal, eu completez prin a spune să te asiguri că ai destule haine pentru perioada festivalului încât să-ți permiți cam două schimburi pe zi; tu poți să încerci, dar eu îți zic că nu reziști toată ziua cu același tricou. Să nu lipsească hanoracul, șosetele, eșarfa multifuncțională, o pălărie, flip flops, costumul de baie pentru zilele caniculare, teniși de prăfuit + orice (de încălțat) crezi tu că ar face față unei ploi semi-torențiale; sunt mari șanse să ai parte de una.

Nu cumva să uiți ochelarii de soare, încărcătoare/baterie externă, cosmeticele de care știi că ai nevoie, eventual în varianta travel, balsam de buze, demachiant (curăță tenul de impurități chiar dacă nu te machiezi), produse de igienă intimă și chiar hârtie igienică (îi spune așa cu un motiv!), cremă cu protecție solară ca să nu urli ars de soare când pune cineva mâna pe tine, spray anti-insecte, prosop, șampon și săpun/gel de duș (interesează-te dacă există dușuri în camping), șervețele umede, hand sanitizer și ceva plasturi și medicamente. Sau… nu știi când te trezești că ai nevoie de chibrituri ori de o pelerină de ploaie.

După
În cel mai bun caz, o să fii în stare să despachetezi după un somn bun de multe, multe, extrem de multe ore, așa că profită de condițiile lumii moderne, fă un duș, hrănește-te și hidratează-te. Pune un playlist dacă simți depresia aproape și mai trezește-te doar când ți-e iarăși foame.

De-a dreptul ideal ar fi să nu uiți banii, buletinul, biletul și cortul, cu tot ce presupune el (sac de dormit, izopren, pătură) – în ordinea asta. Plus o geantă mică/rucsac/borsetă trendy în care să-ți porți mereu must have-urile fără grijă.Nu lua obiecte de valuare, haur la gât sau bluza aia pe care nu vrei veci să o pierzi și nu plimba de pomană cărți pentru călătorie sau jocuri – acolo sunt destule de făcut, iar drumul e ca să profiți de existența prietenilor; pe durata evenimentului garantez că o să vă mai pierdeți.

Toate festivalurile sunt diferite și cu organizare diferită, fii responsabil față de tine și informează-te înainte ca să ai experiența cât mai plăcută și lipsită de griji. Și aaa, da! Renunță la lista cu programul concertelor; multe se suprapun, dar gândește-te la ce vrei NEAPĂRAT să vezi și în rest stabilește în funcție de ce constați că se întâmplă la fața locului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!