Șuie Paparude @ Urania Palace

Home $ Articole $ Șuie Paparude @ Urania Palace

by | May 16, 2016 | Articole

Șuie Paparude

Dacă la începuturile ei, în 1993, Șuie Paparude cânta aproape săptămânal în renumitul club Studio Martin, punând bazele scenei de muzică electronică din România, împreună cu DJ Vasile, Nikky4, Seba, Vladone și alții, în 2016 este în continuare una dintre cele mai iubite și solicitate trupe din România. În iunie 2006, Șuie a cântat pe stadionul „Lia Manoliu” în fața a peste 40.000 de spectatori, în deschiderea concertului Depeche Mode, în urma unei selecții riguroase a managementului trupei britanice. În 2010, după schimbări de componență și venirea lui Bean (Alexe Andrei Marius), a devenit prima trupă românească de anvergură care a decis să își facă disponibil albumul pentru download, gratis.


In deschiderea concertului cântă ORKID. Orkid este un trio cu influențe post-rock, shoegaze și post-punk compus din Vlad Ilicevici – chitară și voce, Radu Pop – percuție și Andrei Tănase – chitară bass. Cei trei plănuiesc să înregistreze primul lor album în vară, după aproape un an de lucru.

Trackurile care vor forma primul LP au la baza idei, senzații și povești acumulate de Vlad în aproape 30 de ani de la primele contacte cu muzica prin căștile suprasolicitate ale unui walkman Aiwa verde, lecțiile chinuitoare de vioară și relaxarea rock’n’roll la chitară. Vlad si Andrei sunt la baza regizori de film, iar Radu – artist vizual si animator. În plus, lucrează împreună la Animest și Animation Worksheep. Cu toate astea, pentru fiecare dintre ei,

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!