TIFF la ediția a 15-a și noutățile festivalului

Home $ Cinema $ TIFF la ediția a 15-a și noutățile festivalului

by | May 21, 2016 | Cinema, Festivaluri, Știri Cluj

Între 27 mai și 5 iunie, Festivalul Internaţional de Film Transilvania va aduce o selecție de filme unul și unul, concerte cu trupele momentului, expoziții, dezbateri și petreceri. 248 de producții – dintre care 216 lungmetraje și 32 de scurtmetrajedin 64 de țări vor rula pe ecrane și circa 850 de invitați români și străini vor ajunge la Cluj în timpul festivalului. 20 de locații vor găzdui proiecții și evenimente speciale, iar mai mult de 300 de voluntari vor asigura buna lor desfășurare, alături de echipa TIFF.

Vor sosi la Cluj, special pentru TIFF, Iain Smith, unul dintre cei mai influenți și prolifici producători de film europeni, omul din spatele unor blockbustere ca Mad Max: Drumul Furiei, Al cincilea element sau Șapte ani în Tibet. Acesta va primi Premiul Special pentru Contribuția adusă Cinematografiei Mondiale. Cătălin Cristuțiu, membru al juriului competiției, Nae Caranfil, Cristi Puiu, Vlad Ivanov, Dragoș Bucur, Tudor Chirilă, Pavel Bartoș, Monica Bîrlădeanu, Maria Popistașu, Cosmina Stratan, Olimpia Melinte, Diana Cavaliotti, Cuzin Toma, Raluca Aprodu, Tudor Aaron Istodor, Gabriel Achim, Paul Negoescu, Bogdan Mirică, Dan Chișu, Dorian Boguță sunt câțiva dintre invitații români așteptați la TIFF.

Două secțiuni tematice îi vor încânta pe cinefili anul acesta: #Animal, cu filme în care animalele joacă un rol central, și Cinema, Mon Amour– documentare cu și despre cinema. Festivalul se va deschide în Piața Unirii pe 27 mai, de la 20.45, cu premiera mondială a 6,9 pe scara Richter, în prezența lui Nae Caranfil, un spectacol stradal cu acrobați al francezilor Transe Express și alte surprize. Tot în Piața Unirii, pe 3 iunie, producătorul Iain Smith se va întâlni cu publicul la proiecția blockbusterului pe care l-a produs, Mad Max: Drumul Furiei.

Despre toate noutățile, puteți citi pe site-ul TIFF.

Biletele sunt puse în vânzare pe www.biletmaster.ro și pe aplicația mobilă TIFF începând din 20 mai. De la casieriile TIFF se pot cumpăra începând de luni, 23 mai, la Cinema Florin Piersic, Cinema Arta, Cinema Victoria, Cinema City Iulius și Casa TIFF (doar pentru invitați și persoanele acreditate), iar din 27 mai în Piaţa Unirii și în restul locațiilor, printre care și noua Dacia Mănăștur.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!