God Luck & Good Speed @ Muzeul de Arta

Home $ Cultural $ Expozitii $ God Luck & Good Speed @ Muzeul de Arta

by | May 23, 2016 | Expozitii

Expoziția GOD LUCK & GOOD SPEED, organizată în perioada 25 mai – 5 iunie, invită publicul la o experiență narativ-vizuală în care sunt îmbinate obiecte de tipul instalațiilor sau ale artei ready-made cu mai tradiționalul mijloc de expresie: desenul.

Traseul conceptual al lucrărilor vizează presiuni, asalturi și temeri actuale ale civilizației occidentale, datorate atât unor forțe externe ca extremismul religios și teroarea sa implicită cât și unor forțe interne ca autoritarismul organelor de pază și control. Lectura expoziție oferă privitorului o alternanță plăcută de elemente iconografice de o simbolistică tradițională sau de forma „citaționismului” artistic cu elemente din mass-media și pop culture a ultimelor decenii, aducând astfel publicul față în fața cu propria cultură într-un mediu care stimulează auto-critica.

Cu toată luciditatea discursului asupra existenței socio-politice a omului occidental contemporan, lucrările reușesc să nu se scufunde într-un cinism implacabil, ci din contră, se remarcă prin sugestia unei încrederi permanente într-o inocență intrinsecă, vitală care, deși agresată permanent, își păstrează potențialul salvator.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!