Spectacolele-eveniment în aer liber: Opera Aperta 2016

Home $ Articole $ Spectacolele-eveniment în aer liber: Opera Aperta 2016

by | Jun 6, 2016 | Articole

Update:

Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost ieri, 3 iulie 2016, în Piața Unirii din Cluj, în așteptarea entuziastă a Concertului de muzică spaniolă ”LA NEGRA NOCHE”, programat pentru ora 21:30.
Din cauza ploii torențiale și din motive de ordin tehnic, Concertul a fost reprogramat pentru Luni, 4 iulie, începând cu ora 21:30, în același loc: Piața Unirii din Cluj.
Promisiunea unui eveniment extraordinar rămâne însă valabilă și va fi îndeplinită într-o manieră cu totul excepțională, precum vă anunțam din debutul Opera Aperta, ediția 2016. Concertul parfumat cu vervă și romantism va încheia în mod memorabil Stagiunea 2015-2016, sub clar de lună, în inima cetății clujene, sub privirile a mii de spectatori, alături de renumiți soliști clujeni și invitați speciali: Hector Lopez, Cristian Mogoșan, Geani Brad și Florin Estefan, soliștii instrumentiști Marian Bălan (chitară) și Radu Dunca (vioară), acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta distinsului dirijor italian David Crescenzi.
Seara lirică va crea o feerie pe ritmurile colorate ale unui repertoriu fermecător de melodii și șlagăre celebre, de origine hispanică, precum ”Granada”, ”La Cucaracha”, ”Bésame mucho”, ”Mexico lindo”, ”Solamente Una Vez”, ”La Paloma”, ”Júrame”, orchestrate de renumitul dirijor și compozitor Sabin Pautza și de Flaviu Mogoșan. Notele celebre vor fi completate și de momente de tango argentinian, realizate de dansatorii Oana Laura Pop și Szabo Sandor.

###

Spectacolele-eveniment în aer liber “OPERA APERTA 2016
Încheierea Stagiunii 2015-2016

Proiectul de mare rezonanță și vizibilitate, recunoscut pentru aducerea artei și culturii mai aproape de comunitatea locală prin spectacole montate în aer liber, urmează să încheie în mod grandios Stagiunea lirică 2015-2016. Ineditul acestei ediții ”Opera Aperta” este dat de punerea în operă a trei spectacole de vastă popularitate, în centrul cetății clujene, ce invită întreaga comunitate locală la o sărbătoare lirică:
• ”Lacul Lebedelor”, de P. I. Ceaikovski – prezentat în premieră pe scene special amenajate pe Lacul Parcului Central și pe esplanada Casino Centru de Cultură Urbană din Cluj, sâmbătă, 11 iunie 2016
• ”Nabucco”, de G. Verdi – pus în scenă în Piața Unirii din Cluj-Napoca, sâmbătă, 2 iulie 2016
• ”La Negra Noche” – Concert de muzică spaniolă – Piața Unirii, duminică, 3 iulie 2016

Cele trei spectacole se vor bucura de distribuții de excepție, formate din artiști ai teatrului liric clujean, acompaniați de invitați speciali de renume internațional: soliștii Carlos Almaguer, Szabó Balint, Dragana Radaković și dirijorul David Crescenzi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!