10 locații din Cluj unde poți urmări meciurile Euro 2016

Home $ Articole $ Recomandări $ 10 locații din Cluj unde poți urmări meciurile Euro 2016

by | Jun 13, 2016 | Recomandări

Dacă ești în Cluj în perioada asta, ai nevoie de o atenție distributivă bine pusă la punct și de o agendă foarte organizată. Altfel, cresc considerabil șansele să nu faci față ofertei variate de evenimente din oraș. Unde mai pui faptul că a început și Euro 2016?!

Așadar, deși nu-s eu vreo microbistă împătimită – ultimul campionat pe care l-am urmărit cu sufletul la gură m-a prins în clasele primare, când Steaua a pierdut cu 4:3 în fața lui Middlesbourough -, am căutat locuri unde experiența meciurilor să fie mai plăcută, deși nu sunteți prezenți pe stadion. Pe lângă clasicele opțiuni de gașcă strânsă la cineva acasă cu pizza sau chipsuri și pet-uri de bere, mai jos găsiți o listă de 10 localuri cu spații generoase pentru a nu sta în casă campionatul acesta.

Livada Restaurant. Alegerea perfectă dacă vrei să vezi meciul în aer liber, pe terasă, cu o bere în față – sau de ce nu, un pahar de vin – și o cină bine pregătită. Înainte sau în timpul meciului, lângă bere va merge bine o pizza (între 21-28 de lei) sau un burger (între 23-29 de lei). Sau poate vrei ceva mai special și mergi pe recomandările Patriziei Paglieri, care cu siguranță nu vor da greș. Puteți consulta meniul integral aici. Mesele sunt potrivite și pentru grupuri, așa că nu trebuie să-ți faci griji pentru numărul de locuri, iar o parte din terasă este acoperită, de ajutor pentru zilele cu ploi.

Pentru rezervări trebuie doar să suni la numărul 0722 111 115.

O fotografie postată de LIVADA (@livadacluj) pe


Apartament 1 Bistro&Bar e unul dintre cele mai implicate localuri în evenimentele fotbalistice ale prezentului. Actualizează zilnic informațiile despre meciuri pe pagina de Facebook și îndeamnă oamenii să-și rezerve mesele, întrucât șansele ca restaurantul să fie plin sunt foarte mari. Dacă stai în zonă, poți să-ți scoți vecinii la o bere și să țineți cu echipe diferite, când nu joacă ai noștri 🙂

Consultați meniul complet aici. Pentru rezervări sunați la 0771 711 850.

O fotografie postată de Dan Ciulea (@ciulea) pe


Pe Cluj Arena nu trebuie să te simți ca “pe stadion”, căci, practic, vei fi pe stadion! Atmosfera a fost tare frumoasă și vineri la deschidere, așa că presupun că va fi la fel cel puțin la meciurile României. Partidele disputate în cadrul Euro 2016 vor fi transmise live, iar intrarea este liberă. Există și două opțiuni tare drăguțe, de a încerca tiroliana amplasată deasupra stadionului Cluj Arena. Prețul acesteia este de 20 lei/tura. Este și un balon cu aer cald prezent, care se ridică de la sol pentru 60 lei/persoană (4 persoane/tură).
S-ar putea să fii dezamăgit de “ecranul gigant” dar dacă prinzi un loc bun, treci cu vederea.

O fotografie postată de @mogaliviudavid pe


Fabrica de Bere atrage deja numai după nume și pare o opțiune ideală pentru iubitorii de bere, mai întâi de toate. Terasele sunt de-a dreptul încăpătoare și umbrelele te feresc de posibilii stropi de ploaie care apar zilele astea, indeciși, prin oraș. Trei ecrane imense, după cum spun ei, cele mai mari din oraș, te așteaptă să vezi meciurile de la Euro 2016. Specialitățile din bere numără, bineînțeles, Ursus Black, Ursus Premium, Ursus Non-Alcoolic și Ursus Nefiltrată. Alături de asta, comenzile pentru mâncare pot consta în coaste de porc marinate, rasol de vită gătit la cuptor cu legume, portocale, cimbru și chilly, servit în sos de vin alb sau ciolan de porc afumat, preparat cu legume, ierburi aromate (cimbru, rozmarin și foi de dafin), servit alături de varză călită și cartofi cu usturoi. Bineînțeles, meniul este mult mai variat și poate fi consultat la locul faptei.

Pentru rezervări sunați la 0756 393 333.


Și Deutsches Haus, situat în apropiere pe Plopilor 51-53, are terasă acoperită unde-și înseamnă oaspeții să se bucure de fotbal. Promit “televizoare mari cât poarta de fotbal și bere rece din belșug”, eu zic că merită măcar să mergeți să vedeți dacă au dreptate. În plus, la fiecare gol marcat de echipa națională de fotbal a României primiți din partea lor câte o “bere a casei” la halbă și este permisă manifestarea susținerii echipei favorite.


Cotton Clubo recomandare ușor neobișnuită, însă binevenită atâta timp cât pe terasă poți să stai la meci cu prietenii și te bucuri în aer liber de Euro 2016, chiar pe malul Someșului. Mesele sunt încăpătoare, acoperite cu umbrele, iar spațiul deschis le permite fumătorilor să fumeze chiar acolo. Berea, bineînțeles, așteaptă la rece.

Situat pe B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 35-37, o să-l găsești ușor, însă asigură-te că ai masă sunând pentru o rezervare: 0747 268 866.


Jaxx American Restaurant are o atmosferă la fel de potrivită când vine vorba de ieșit cu băieții la bere. Adaugă Campionatul European în ecuație, iar singura necunoscută rămâne ora la care rămâne să ajungi acasă. Mâncarea e bună, chiar au anunțat un meniu nou, iar prețurile decente, așa că nu-ți rămâne decât să alegi de ce vrei să te bucuri în timpul meciului și, de asemenea, câte tipuri de bere vrei să încerci.

Rezervări la 0756 136 953.


Marty Sports & Grill este locul pe care-l recomand iubitorilor de mâncare și de sport. Accesibil pentru cei care stau în zona Observatorului și un loc perfect de întâlnire pentru amatorii de competiții sportive. Alături de o bere rece se recomandă un burger, așadar puteți alege dintr-o variație de 7 sortimente, de la US Prime Burger (28,8 lei) până la Incredible Gorgonzola Burger (31,8 lei).

Rezervări la 0724 297 673.

O fotografie postată de Ralph (@dr.steamy) pe


Tube – Social Chemistry e una dintre cele mai bune opțiuni de pe Piezișă. Mesele sunt mari și se unesc, astfel că stai ca-n niște tribune, numai că indoor. Tiki, băuturi rafinate sau cocktailuri speciale, aici poți să găsești orice vrei sau arome care încă nu știai că există, pentru o experiență de microbist puțin diferită. Alege-l dacă după meci crezi că o să te întrebi „donde esta la fiesta?”. Hașdeul este mereu acolo; asta-i și una dintre caracteristicile cele mai de preț: aproape de cămin (dacă stai acolo) sau măcar de perioada studenției, dacă ai trecut de ea și vrei să ți-o reamintești alături de niște prieteni vechi, cu care să comentezi acțiunile jucătorilor.

Rezervări la 0747 574 892.


Casa TIFF. Un ecran mare de proiecție vă așteaptă și pe terasa de aici, punctul zero care a fost gazda TIFF-ului ce tocmai s-a terminat. Așadar, dacă e cineva nostalgic după zilele alea de poveste, ăsta-i locul potrivit în care să meargă la meci. De asemenea, este singurul loc unde veți putea comanda preparate cu denumiri după actori și filme celebre. Și apropo, barmanii de aici nu te vor dezamăgi dacă ai chef să încerci și altceva decât o bere sau un vin.


În altă ordine de idei, indiferent de ce opțiune alegem, susținem România miercuri, când joacă împotriva Elveției, și duminică, în meciul împotriva Albaniei. Să trecem de grupe, zic!

Voi unde plănuiți să urmăriți campionatul?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!