Rezidență artistică la Fabrica de Pensule

Home $ Știri Cluj $ Rezidență artistică la Fabrica de Pensule

by | Jun 17, 2016 | Știri Cluj

PILOT este un nou spațiu de proiecte al Federației Fabrica de Pensule, lansat în luna iunie 2016. Gândit ca o platformă independentă, PILOT este dedicat experimentării unor modele de lucru și de expunere, bazate pe procesualitatea creației artistice într-un cadru de referință, diferit de cel al unei galerii sau al unui spațiu de expunere clasic. Prin acest proiect, Federația Fabrica de Pensule caută să ofere un context deschis și să ȋncurajeze colaborările ȋntre programe curatoriale sau proiecte artistice (individuale sau colective), abordări interdisciplinare și colaborări ȋntre artiști, curatori, performeri, operatori culturali etc. Spațiul funcționează, prin rotație, ca o platformă pentru curatori independenți, ca spațiu de rezidențe pentru artiști și pentru proiecte colaborative inițiate de artiști sau operatori culturali din domenii variate și ca laborator de cercetare artistică.

fabrica de pensule

Programul de rezidențe
Spațiul Pilot invită artiști români cu vârsta de până la 35 ani să aplice la o rezidență dedicată artelor vizuale în perioada 18 iulie – 31 august 2016. Artiștii aleși vor avea la dispoziție noul spațiu de proiecte din Fabrica de Pensule, acces la biblioteca de artă a acesteia și posibilitatea de a interacționa cu membrii Fabricii de Pensule pe durata șederii în Cluj. Rezultatul rezidenței va fi făcut public printr-o prezentare sau o serie de prezentări, prin intervenții în spațiul Pilot sau în afara lui sau prin realizarea unei expoziții.

Criteriile de selecție sunt motivația artistului de a lucra în cadrul Fabricii de Pensule, proiectul propus și portofoliul artistului.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 2 iulie 2016.

Obiectivele programului de rezidență
– Inițierea și susținerea de noi abordări în producerea, înțelegerea și studiul artei contemporane
– Încurajarea colaborărilor transdisciplinare și a întâlnirilor cu alți artiști sau organizații din Fabrica de Pensule și din Cluj
– Oferirea oportunității de a crea noi rețele între artiști și de a susține proiecte de cercetare artistică

Documente necesare candidaților:
– CV și portofoliul artistului conținând imagini ale lucrărilor/proiectelor precedente
– Text scurt de descriere a motivației pentru alegerea acestei rezidențe
– Proiectului propus spre realizare

Alte informații pentru candidați:
– Sunt eligibile atât proiectele individuale, cât și proiectele propuse de grupuri de artiști
– Cazarea e asigurată pe toată durata rezidenței
– Organizatorul asigură un drum dus-întors cu trenul în România, la / de la Cluj
– Propunerile de proiecte pot fi trimise la adresa de e-mail: [email protected] cu subiectul “Apel de rezidențe PILOT 2016”, iar pentru întrebări sau informații suplimentare, scrieți-ne pe aceeași adresă, cu subiectul “Informații suplimentare rezidențe 2016”
– Artiștii în rezidență vor fi aleși de către un juriu specializat
– Toți candidații vor fi informați până pe 7 iulie în legătură cu rezultatul selecției.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!