RE:Dada / Dada Reloaded @ Biblioteca “Octavian Goga”

Home $ Cultural $ Expozitii $ RE:Dada / Dada Reloaded @ Biblioteca “Octavian Goga”

by | Jun 24, 2016 | Expozitii

DADA > 100: VIAȚĂ/ ARTĂ/ MUZEU este o manifestare culturală de amploare care sărbătorește Centenarul nașterii mișcării Dada, 1916-2016, eveniment aniversar de importanță națională și internațională, având în vedere că inițiatorii acestei mișcări fundamentale pentru evoluția artei secolului XX și XXI au fost Români moldoveni de origine evreiască. Proiectul, prin desfășurarea unui program complex cu multiple evenimente pe parcursul anului 2016, în Cluj-Napoca, cu ecouri naționale și în străinătate, își propune să sensibilizeze publicul avizat precum și cel amator de artă, provocând profesioniști (artiști și cercetători, practicieni și teoreticieni) precum și studenți din domeniile artistice la o revizitare și la o reevaluare a Dadaismului după un secol de la apariția sa pe scena culturii europene și americane.

dada

La sfârșitul lunii iunie, Asociația Persona în parteneriat cu Biblioteca Județeană Octavian Goga sărbătorește cu un nou eveniment o sută de ani de la nașterea curentului avangardist DaDa în sala Media a sediului central, Calea Dorobanților, 104.
În cadrul proiectului DaDa>100: Viață/Artă/Muzeu, vă invităm la vernisajul expoziției RE:Dada / Dada Reloaded, să revizităm vizual Dadaismul cu Rareș Stoica. Artist clujean pasionat de film și teatru, Rareș Stoica intră în dialog cu imaginile picturale și sculpturale avangardiste. În câteva cuvinte: o ocheadă aruncată panourilor de lemn ale lui Hans Arp, o explorare a picturilor teatrale care trec puntea dadaistă către suprarealism și o nouă împrietenire cu liniile curbe primitiv-abstracte ce amintesc de pasiunea lui Sophie Taeuber pentru marionetele și statuetele de lemn.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!