Festivalul Serbările Transilvane

Home $ Festivaluri $ Festivalul Serbările Transilvane

by | Jul 13, 2016 | Festivaluri

Festivalul international de folclor Serbarile Transilvane va invita in zilele de 26, 27, 28 iulie la intilniri de gala cu folclorul romanesc si international.

In Piata Unirii din Cluj Napoca, de la orele 19 pina la 22, vor evolua pentru dumneavoastra cele mai valoroase ansambluri folclorice din Transilvania alaturi de invitati speciali din Romania, Spania si Israel. Ansambluri folclorice profesioniste si de amatori va ofera un regal folcloric de zile mari.

afis serbarile transilvane 2016

Festivalul culturii si traditiilor populare din Transilvania “Serbarile Transilvane” a debutat in anul 2000 din dorinta de a sprijini si promova activitatea ansamblurilor folclorice din judetul Cluj. Festivalul este organizat de fundatia culturala Etnostar avind ca parteneri chiar de la prima editie Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Primaria Cluj Napoca, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj si Consiliul Judetean Cluj. Festivalul se adreseaza ansamblurilor folclorice de copii, formatiilor traditionale satesti, ansamblurilor folclorice studentesti, ansamblurilor minoritatilor traitoare in Transilvania, mesterilor populari din judetul Cluj si din judetele Transilvaniei. La prima editie a festivalului desfasurata in piata Avram Iancu au participat doar ansamblurile folclorice din judetul Cluj. In editiile urmatoare au fost invitatate sa participle si ansambluri folclorice reprezentative din alte judete si ansambluri reprezentative ale minoritatilor: maghiara, germana, evreiasca, armeneasca si tiganeasca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!