Ghidul #clujlife pentru #ElectricCastle

Home $ Articole $ Recomandări $ Ghidul #clujlife pentru #ElectricCastle

by | Jul 13, 2016 | Recomandări

Au trecut lunile și zilele și a venit vremea să ne dăm check in la Electric Castle Festival! Am fost astăzi înainte de deschiderea perimetrului pentru festivalieri și am făcut un tur al castelului și al împrejurimilor, iar zona este superb amenajată și nerăbdătoare să le ofere oaspeților niște amintiri minunate. Așa că normal era să vină ghidul complet de festival, și să îți spunem tot ce trebuie să știi despre el.

Încă de la început trebuie să știți că intrarea și ieșirea din festival se face prin două locuri diferite, dar amplasate una lângă cealaltă, și că brățara se scanează și la intrare și la ieșire. Și da, există un ATM BT.

Când?
Începând de astăăăăzi! Bine, oficial, perioada comunicată a festivalului este de 14-17 iulie. Însă cum mulți participanți obișuiesc să se instaleze în camping cu o zi înainte, organizatorii au făcut cadou o zi în plus de festival, ziua 0. Campingul s-a deschis astăzi, la ora 14 deja ajunseseră primii festivalieri.

Unde?
Deja faimoasa Bonțida, la Castelul Banffy, supranumit Versailles-ul Transilvaniei.

harta auto - ec

Cum ajung acolo?
Cu scopul fluidizării traficului (cheers to that!), au fost gândite, împreună cu primăria comunei, două rute de acces în Bonțida pentru autobuze și mașini. Drumul este semnalizat one way only, iar mașinile vor merge spre festival folosind drumul din Răscruci, nu cel din Bonțida ca până acum. Pentru fiecare intrare în parcare se plătește 15 lei. Adică ideal ar fi să nu intri și ieși din parcare de 3 ori pe zi, că îngreunezi situația și îți subțiezi bugetul. Sunt disponibile aproximativ 4000 de locuri de parcare, dar organizatorii te încurajează să vii cu autobuzul.

Autobuzele merg non-stop, pleacă de miercuri, ora 15:30, de la Sala Sporturilor Horia Demian (nu de la Polivalentă, ca anul trecut) și circulă din 20 în 20 de minute, variind în funcție de fluxul de oameni. Prețul unui bilet este de 7 lei, iar ultimul autobus pleacă din Bonțida luni la 12:30. Ai timp să prinzi și puțin din after.

Detalii despre transport găsești aici.

Am nevoie de bilet?
Da, ai nevoie de bilet. Și da, sper că l-ai achiziționat de mult. Căci dacă nu, începând de azi toate tipurile de bilete pot fi achiziționate doar la punctul de intrare în festival. Cumpărarea online a biletelor nu mai este disponibilă, iar upgrade-ul de orice tip se va mai putea face doar la fața locului.

Copiii cu vârste până la 12 au gratuitate însosiți de un adult, la fel și persoanele cu dizabilități, la prezentarea unui act doveditor. Însoțitorii acestora au 50% reducere.

#euamfacutasta la #electriccastle. Sa incepem!

A photo posted by Ionut Dascal (@gion127) on

Cu ce am voie în festival?
Cum spuneam aici, sunt niște reguli la evenimente de care trebuie să ținem cont pentru a ne putea bucura civilizat și fără incidente de ele. Te sfătuim să parcurgi integral regulementul Electric Castle disponibil aici, însă pe scurt, ai voie cu: ghiozdan (pe teritoriul festivalului), pălării, brichete, telefoane mobile, ochelari de soare, țigări, pelerine (da, o să plouă), picături pentru lentile de contact, aparate foto profesionale și camere video (în limita restricțiilor impuse de artiști, informează-te în legătură cu ele), medicamente, insulină (însoțită de documente care să ateste necesitatea ei), corturi (bineînțeles, în zona de camping), mâncare (doar în zona de camping), steaguri & selfie sticks.

Cu ce nu am voie în festival?
Nu ai voie și nu încerca să intri în festival (nici nu intri cu ele, și rămâi și fără bunuri că vor fi confiscate) cu următoarele obiecte: droguri (aici cu consecințe mai serioase, evident), cuțite, arme, sticle sau conserve, alcool, animale, umbrele de niciun fel.

Regulamentul integral trebuie citit aici.

Cum fac check-in-ul?
Dacă ai achiziționat bilet de camping trebuie să mergi direct la intrarea în camping-ul corespunzător – Regular sau Premium. Ambele bilete (și festival, și camping) vor fi scanate aici. Nu scana biletul la intrarea principală în festival! Acolo merg doar cei care care au bilet pentru festival (4-Day Pass, 1 Day Ticket sau VIP TIcket), dar NU au și bilet de camping.

Trebuie să știi că brățara Premium camping nu îți permite accesul în Regular Camping și nici invers.

Coada de la intrarea la campingul premium la @Electric Castle #electriccastle #systemdown #calduramare

A photo posted by Petru Cojocaru (@p.cojocaru) on

Cum încarc brățara cu suma de bani dorită?
Ai două posibilități de încărcare a brățării. Online sau la cash points. Bineînțeles, prima salvează timp și energie, nu stai la cozi și poți să vezi in real time cât ai cheltuit, iar la sfârșitul festivalului suma rămasă se restituie automat (poate dura câteva zile în funcție de bancă). Pentru asta, trebuie să intri aici și să urmezi indicațiile.

Cash point-urile le vei vedea semnalizate în festival, însă tot aici va trebui să stai la final, la rând, pentru restuire, dacă îți rămân bani necheltuiți.

Ce pot să fac în afara concertelor?
Line up-ul îl cunoaște toată lumea și este copleșitor. În schimb, ziua trebuie musai să profiți de activități și să le încerci, chiar și atunci când vremea nu va fi prietenoasă.

Linghișpir, să îți amintești de copilărie dacă ești născut înainte de anii 2000, zona ECO, bibliotecă cu cărți să citești între concerte, balon cu aer cald, plajă amenajată pentru beach volley, poze 360. La Fashion Corner te bucuri de sesiuni de styling și makeover gratuite. Trebuie să le descoperi pe toate, căci merită și astea sunt lucrurile care diferențiază experiența completă de festival de un concert obișnuit.

Ca de obicei, Euro GSM este responsabil cu încărcarea bateriilor, lucru pe care-l poți face și neconvențional la… un copac.

Pentru prima dată, există o zonă de hideout cu o scenă micuță cu muzică chill, spre pădure. Sunt extrem de multe locuri amenajate cu perne și bean bag-uri unde poți să te așezi în tot perimetrul festivalului. Iar RedBull îți dă, ca de obicei, aripi – în zona lor poți să sari pe o pernă gonflabilă uriașă.

În rest, e imperios necesar să-ți iei aplicația! Va fi cel mai bun prieten al tău. E foarte ușor să-ți faci programul, îți selectezi artiștii pe care vrei să-i vezi și apoi ai programul tău personalizat, pentru care primești notificări înaintea performance-urilor. Tot aplicația (iOS / Android) te ajută să îți găsești cortul sau prietenii, dacă te pierzi.

Așadar, ne vedem la castel!

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!