Ștranduri din Cluj unde te poți răcori vara aceasta

Home $ Descoperă Clujul $ Ștranduri din Cluj unde te poți răcori vara aceasta

by | Jul 27, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Articolul a fost actualizat în iulie 2023.

Sunt câteva locuri care vara sunt frecventate de toată lumea, iar printre ele se numără locurile cu apă de scăldat și zone pentru statul la plajă. Muzica și atmosfera petrecerilor de vară sunt constant asociate cu piscinele și bazinele de apă. Recomandările de piscine din oraș și împrejurimi le poți consulta aici, iar azi a venit rândul ștrandurilor.

În Cluj-Napoca sunt câteva ștranduri deschise celor ce vor să țină piept zilelor toride de vară, fără a se îndepărta de oraș. Despre facilități și tarife am vorbit mai jos.

Ștrandul Clujana e situat pe strada Tăbăcarilor, în zona pieței 1 Mai. Tariful de intrare este de 40 lei pentru copiii de până la 14 ani și 50 de lei pentru adulții care vor să acceseze ștrandul de luni până vineri, respectiv 60 de lei pentru adulții care vor să se relaxeze aici sâmbătă sau duminică. Pentru persoanele de peste 65 de ani, tariful de acces la ștrand este de 40 lei. În prețul biletului sunt incluse următoarele: acces auto, parking, șezlong, umbreluță, acces general la toate piscinele. Ștrandul este deschis zilnic între 08.00 – 20.00, iar ca facilități, oferă 2 bazine (unul mare și unul mic – pentru copii), bar, restaurant, închiriere echipament, dușuri, posibilitatea de a juca tenis, fotbal, fitness, saună, sala de sport. Loc de plajă: iarbă.

Și la Aqua Park Florești poți să te răcorești cu o baie în bazin. Este situat pe strada Sportului nr. 5. Copiii sub 3 ani au intrare gratuită, cei până la 14 ani plătesc 40 de lei, iar adulții 50 lei. Nu se poate intra și ieși, doar 5-10 minute dacă ai uitat ceva la mașină, spre exemplu. Ștrandul dispune de o piscină pentru adulți de 1,5 m adâncime cu vârtejuri și hidromasaj, tobogane, sală de jocuri pentru copii, parcare supravegheată cu o capacitate de 250 de locuri și punct de prim ajutor și vă vor fi puse la dispoziție în mod gratuit umbreluțe, colaci, șezlonguri și vestiare cu dulapuri. De asemenea, dispune de linie caldă de mâncare și bar. Dacă vrei să rămâi peste noapte în proximitate, ca următoarea dimineață să o începi cu o baie în piscină din nou, ar trebui să știi că poți opta să te cazezi la Casa Zânelor, pensiune care îți pune la dispoziție un număr de 32 de camere cu 80 de locuri de cazare.

Ștrandul Grigorescu, cunoscut și ca Ștrandul Sun, este deschis de luni până duminică, între orele 06:00 și 21:30. Sunt disponibile două bazine, unul cu o adâncime de 1,50, iar cel de al doilea de 0,60 m. De asemenea, este disponibil și un tobogan acvatic pe două nivele, dar și o trambulină pentru salturi, destinată copiilor. Ştrandul Sun are spaţii pentru garderobă, şezlonguri şi terasă, tobogan acvatic pe două nivele, trambulină. Beneficiează și de un bazin acoperit cu un balon presostatic. În cazul în care ai uitat ceva acasă, nu trebuie să îți faci griji, căci la magazinul din incinta ștrandului vei găsi snacksuri, băuturi răcoritoare, înghețată, loțiuni pentru protecție solară și jucării.

Bazinul Olimpic al Politehnicii dispune de două bazine mari si un bazin mic: bazinul exterior, deschis pe timp de vară, de dimensiuni olimpice (50×25 metri) cu 10 culoare prevăzute cu block-start-uri şi bazinul acoperit (50×18 metri), săli de duș vestiare și alte facilități utile sportivilor. Sunt disponibile cursuri iniţiere înot și practicarea sporturilor de performanţă (înot şi polo – singurul bazin din Cluj unde se practică). Tariful de intrare este de 30 lei adulți, 20 lei studenți externi, elevi și copii, iar 10 lei pentru studenții UTCN și 5 lei pentru persoanele cu dizabilități. Alte detalii legate de tarife găsiți aici.

Tu unde te răcorești vara aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!