Locații inedite pentru concerte în Cluj

Home $ Descoperă Clujul $ Locații inedite pentru concerte în Cluj

by | Aug 11, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

După cum ne-am obișnuit deja, Clujul abundă în evenimente, însă pentru ca noi să ne putem bucura de ele, în spatele acestora stă o muncă titanică. Lucru la care nu multă lume se gândește. V-am dat câteva indicii aici despre aspectele ce intră în organizarea unui eveniment, în funcție de amploarea acestuia. O altă decizie importantă se ia asupra locației (sau locațiilor, dacă sunt mai multe).

Cu cât mai neconvențiale și inedite locațiile, cu atât mai atractiv evenimentul și cu un mare potențial de oferire al experiențelor cu care nu ești obișnuit. Concertele nu fac rabat de la această practică, iar în ultimul timp am văzut spații ale Clujului (re)activate în mod de-a dreptul spectaculos. Mai jos găsiți prezentarea a patru dintre acestea, alături cu recomandări de evenimente ce au loc în cadrul Serilor de Vară Clujene.

Începem cu Plaja Grigorescu, ea sigur îți e mai cunoscută. De când a fost amenajată, a fost gazdă pentru programul a zeci de evenimente anual, inclusiv Zilele Clujului, Someș Delivery, Jazz in the Park. Știm cu toții că, pe malul apei, muzica se aude mai bine, răcoritoarele sunt mai bune și poveștile se savurează mai cu saț. Nu multe orașe se pot bucura de o plajă amenajată în oraș însă al nostru poate. Locul a fost amenajat cu nisip pe 2.500 de metri pătrați de teren situat în imediata apropiere a râului Someș, iar în continuarea acestia mai există 1600 de metri pătrați de iarbă. Generos, nu-i așa?

În cadrul Serilor de Vară Clujene, te poți bucura pe 12 august, ora 20.00, de concerte Picuri de folk, Boemis, Duo Mignon, Camelia Hodiș, Sorana Stan, Raluca Marinescu, Adriana Andreica & Florin Grec. Iar în 14 august, de la aceeași oră, lângă un foc de tabără, ascultăm The Art Band, Punct Rom, Alexandra Sidor și Oana Dragomir.

E ca-n concediu aici. #haipemal #jazzintheparkcluj #jazzcluj #chill #plajagrigorescu #jazzinthepark #greattime

A photo posted by Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) on

Piața Muzeului e o bijuterie a orașului. În mod paradoxal, deși aflată aproape în punctul 0, oamenii văd în ea un loc perfect de relaxare și îndepărtare de vuietul cotidian constant. Denumirea i se trage de la Muzeul de Istorie al Transilvaniei, aflat în imediata vecinătate. Măsuțele de lemn cioplit ale meșterilor populari ce-și prezintă obiectele de artă tradițională, lipsa mașinilor și a vitezei și casele cochete fac din Piața Muzeului un loc perfect pentru reprezentații stradale, concerte și expoziții.

În zona aceasta și a parcului de lângă, Parcul I.L. Caragiale, pe vremuri se întâlneau tinerii constructori cu servitoarele venite din satele apropiate, duminica la seri dansante. Acum au loc concerte. În 19 august, ora 20.00 poți asculta Big Dimm A’Band, iar în 20 august, ora 20.00 concertează Soiree, Funk’e Fetish și Armonia. Merită să mergi, locul a păstrat cu sine o atmosferă din timpuri vechi, de mult apuse.

Saturday #working #UAD

A photo posted by Ioana Vesa (@ioanavesa) on

Mai puțin obișnuită e asocierea cu Curtea Bisericii Calvaria Mănăștur, fie ea și pentru evenimente culturale. Biserica este o clădire simbol a Clujului, construită în Evul Mediu, în 1896. În realitate, numele său este Biserica Abației Benedictine. Aceasta a suferit 6 atacuri și a fost refăcută de 5 ori, a deservit ca important centrul notarial în Transilvania și depozit de armament.

Unde mai pui faptul că, de-a lungul timpului, a adăpostit 3 culte religioase? Acum, curtea sa adăpostește concerte. Aici urma ca în 26 august să se desfășoare fragmente din opera Orfeu și Euridice, de Christoph Willibald Gluck, însă acest lucru nu a mai fost posibil. Programul Serilor de Vară Clujene s-a modificat cu o seară de muzică și dans în aceeași dată, în Parcul Primăverii din cartierul Mănăștur. Spectacolul începe de la ora 20:00. Oricum, ar fi frumos ca pe viitor să se concretizeze evenimente culturale în curtea Bisericii Calvaria.

CALVAREA CHURCH IN MY CITY____CLUJ-NAPOCA___MANASTUR_______ROMANIA______photo:1.05.2016

A photo posted by viorica fulop (@viorica336) on

Grădina Botanică reprezintă un decor de poveste, cu un spațiu mai mult decât generos, care poate să scoată clujenii din rutină ori de câte ori aceștia vor să-și petreacă timpul liber într-un mod diferit. A ajuns să fie și ca important obiectiv turistic clujean, dar este și spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Conținte peste 10.000 de specii de plante, 6 sere (cu plante acvatice, palmieri, vegetație din Australia și mediteraneană, orhidee și ferigi, bromeliacee, plante suculente), o grădină romană și o grădină japoneză.

Știe cineva un decor mai potrivit pentru Alice în ţara minunilor, adaptarea după opera lui Robert Chauls? Urmărim spectacolul în 27 august, ora 19.00.

Deci, la care dintre ele ne vedem?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!