Ghidul #clujlife pentru Smida Jazz Festival

Home $ Festivaluri $ Ghidul #clujlife pentru Smida Jazz Festival

by | Aug 19, 2016 | Festivaluri

Festivaluri mari s-au terminat la Cluj, dar asta nu înseamnă că nu ne mai putem bucura de soare, natură și muzică! Drept pentru care, tot mai multe manifestări culturale iau naștere și ne fac să ne organizăm agendele în funcție de ceea ce se întâmplă în weekend. Iar cum până duminică inclusiv avem Smida Jazz Festival, ne-am ocupat de ghidul complet de festival!

Când?
Festivalul este oficial început, perioada comunicată este 19-20 august. Deși… practic e 21 august, dacă ne gândim la faptul că toate concertele se termină după miezul nopții.

Unde?
La Smida. Dacă nu ai auzit până acum de satul ăsta, nu-ți face griji, e foarte aproape de Cluj. La 90 de km mai exact, o hartă pentru orientare este aici.

Cum ajung acolo?
Cu mașina sau cu microbuzele puse la dispoziție, dacă ai fost rapid și te-ai înscris. Traseul pentru mașină cuprinde Florești, Gilău, Huedin, Călata, Mărgău, Răchițele, Doda Pilii și apoi destinația. Este și parcare! Pentru microbuze, prețul unui bilet este 25 de lei pentru dus și tot 25 de lei pentru întors. În cazul în care ai avea nevoie de această soluție și nu ai apucat să îți rezervi locul, contactează organizatorii și verifică dacă a renunțat cineva la ea. Plecări se mai fac mâine la 10 AM și 2 PM.

harta-cluj-smida

Am nevoie de bilet?
Vei fi surprins, dar nu, nu ai nevoie de bilet. Intrarea este gratuită. Organizatorii intenționează să treacă la sistem de bilete abia anul viitor, când festivalul va fi mai mare și cu line up mai cuprinzător.

De ce activități mă pot bucura în timpul zilei?
De cele mai neobișnuite pentru un festival, aș zice, dar extrem de atractive tocmai din acest considerent. Printre ele, atelier de alchimia plantelor, jam session cu Cercul Întreg, atelier de tatuare cu henna, de împletit și colorat părul, lecturi publice cu scriitori. Duminică mai sunt două activități: atelierul de cufundare în meditație și turul ghidat de cules ciuperci.

activitati-smida

Care este programul artistic?
Concertele sunt, bineînțeles, seara. În ordinea următoare, ne vom bucura de:

VINERI, 19 AUGUST
19:00 Essential Notes [România]
20:30 Arcuș Trio [România]
22:00 Loop Doctors [Ungaria]
23:30 Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions [Suedia/Turcia]

SÂMBĂTĂ, 20 AUGUST
19:00 Exit Oz [România]
20:30 Sebastian Spanache Trio [România]
22:00 Uptake Quartet [Franța]
23:30 Studnitzky Quartett [Germania]

Unde pot să dorm?
În camping sau cazarea la pensiuni anunțată pe eveniment, ale căror locuri – însă – este foarte posibil să se fi epuizat deja. Prețul unui tichet/zi/cort în camping este 5 tokens (15 LEI).

Pot să merg cu mâncare și băutură de acasă?
Va fi un food court amenajat cu tot ce trebuie, motiv pentru care nu se poate intra snack-uri. În schimb, este permisă apa. Sistemul de plată atât la food court, cât și la baruri este în tokens. Un token=3 lei. Vendorii sunt La Trăsură, Expand Catering, Mc Milano, iar organizatorii vor găti mâncăruri smidiene la ceaun. Nu sunt țigări pe suprafața festivalului, găsiți doar în magazinul sătesc din Doda Pilii.

food-smida

Ce mai spune regulamentul?
Mare atenție, tokenurile nu sunt returnabile, așadar trebuie cheltuite până duminică, 21 august, la ora 2 PM, când sunt încă valabile. Animalele de companie sunt binevenite. Lângă Info Point va fi un mechandising shop cu cărți, CD-uri,, albume foto, albume ale artiștilor din line up, materiale brand-uite de Daisler cu Smida Jazz Festival. Regulamentul complet îl găsiți aici.

În rest, să mergem cu voie bună. Nu vă faceți griji, sunt amenajate zone acoperite, care să ne ferească atât de soare, cât și de ploaie.

Ne vedem la Smida Jazz Festival!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!