Elena Mîndru & Jyväskylä Big Band @ Casa de Cultură a Studenţilor

Home $ Articole $ Elena Mîndru & Jyväskylä Big Band @ Casa de Cultură a Studenţilor

by | Aug 22, 2016 | Articole

Elena Mîndru & Jyväskylä Big Band (Finlanda) feat. Tuomas J. Turunen susțin un concert extraordinar de jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților, în 15 septembrie!

La final de campanie #1banpentrupian, echipele Beard Brothers și Jazz Day ne înclinăm în fața celor care au contribuit financiar la recondiționarea pianului. Împreună am readus în lumina reflectoarelor un grand piano!

Bilete pentru concertul Elena Mîndru & Jyväskylä Big Band sunt disponibile online pe biletmaster.ro și la sediul de pe Bulevardul Eroilor, nr.10 al agenției Wens – The Travel Agency.

elena mindru

Jyväskylä Big Band este în prezent unul dintre cele mai active grupuri de jazz existente. Cu un repertoriu versatil, specializat în muzica contemporană de big band și o istorie de câteva decenii, a fost înființat în Finlanda în anii ’70, aduc astăzi în atenția publicului noutățiile din muzica jazz prin proiectul lor Ensikäsityksiä, axat pe concerte inovatoare și compoziții interpretate în premieră, comandate de către Uniunea Compozitorilor din Finlanda (Teosto) de la soliștii Elena Mîndru și Tuomas J. Turunen special pentru acest proiect și big band.

Elena Mîndru reprezintă cu onoare pe scene internaționale generația română de tineri muzicieni de jazz. Plecată de pe băncile Academiei de Muzică din Cluj, actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, Elena a câștigat numeroase premii la festivaluri de jazz din Europa și semnează până în prezent compoziția și vocea celor 3 albume lansate (Romanian Christmas Stories, Evening in Romania, Quartphonic).

Tuomas Juhani Turunen este pianist și compozitor finlandez, rezident în Helsinki. Muzicianul și-a început studiile la renumita instituție Sibelius Academy, departamentul de jazz, în 2005. În ultimii ani din cariera sa, Tuomas J. Turunen activează ca pianist în diverse formații, de la formule de duo până la big band-uri care au susținut concerte atât în Finlanda, cât și în Europa. Printre cele mai active proiecte ale sale sunt Tribute to Ella, Elena & The Rom Ensemble, Nina Mya, The Fifth Avenue și The Finnish Airforce Big Band.

#Concurs: Punem la bataie o invitatie dublă pentru acest eveniment. Pentru a intra în concurs trebuie să postezi următorul mesaj pe wall-ul tau de Facebook: “#ClujLife mă scoate din casă la… http://cjl.ro/A6f” și să revii cu un comentariu, mai jos, pentru verificare.
Update: Invitatia a fost castigata de catre Ioana Nasui.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!