10 evenimente pe care sa nu le ratezi în septembrie în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 10 evenimente pe care sa nu le ratezi în septembrie în Cluj

by | Sep 1, 2016 | Recomandări

Dacă acum câteva săptămâni povesteam despre concertele toamnei și recomandam câteva dintre ele, am revenit cu evenimentele lunii septembrie. De la curse nebune care angrenează tinerii clujeni în distracție și până la spectacole extraordinare, ne bucurăm de o toamnă pline de suprize.

Red Bull Soapbox Race vine la Cluj și crede-mă când spun că nu vrei să-l ratezi. Nici nu știu cum să-ți explic de ce. Poate pentru că sunt slabe șansele să mai vezi niște vehicule artizanale întrecându-se într-un cvasi-car race, vehicule care circulă pe bază de Red Bull, forță gravitațională și mult curaj. Evenimentul va avea loc în Parcul Colina și se lasă cu premii și distacție, cum n-o să vezi în nicio altă sâmbătă obișnuită.

Voy en mi carro, para todos lados, siempre manejo, pero con cuidado!! #redbullsoaprace #mexico #letsrace

A photo posted by Alan Caro (@aacaro.89) on

România – Muntenegru se joacă duminică la noi în oraș. Tricolorii debutează în preliminariile Campionatului Mondial din 2018 și puțin fotbal s-ar putea să-ți scoată săptămâna din rutină. Indiferent dacă ești microbist sau nu, un meci de campionat o să te propulseze direct în atmosfera aceea magică de stadion, fără a ține cont de rezultat sau de calitatea jocului.

În 10 septembrie ne dansăm iarăși la Alandala Closing Party. Seara începe la Casino, în Parcul Central, iar după miezul nopții petrecerea se mută indoor, până după ivirea zorilor. Dubsons, Nu Zău și un invitat special vor ocupa pupitrul și recreează vibe-urile verii, care s-a terminat doar în calendar.

Propunerea României la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin, lungmetrajul ”SIERANEVADA” în regia lui Cristi Puiu ajunge de săptămâna viitoare în cinematografe și cred că vrei să te lauzi cu vizionarea unui film posibil câștigător al celei mai prestigioase competiții din lumea filmului. Va fi proiectat la Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria și Cinema City Iulius Mall.

Acțiunea are loc la trei zile de la atentatul din redacția pariziană Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când un medic trecut de 40 de ani urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor. Căci altfel nu ar mai fi fost niciun film, nu-i așa?

#sarajevofilmfestival #sff #sarajevo #cristipuiu #sieranevada #sieranevadascreening

A photo posted by Balazs Bodor (@bodor.balazs) on

În 16 septembrie are loc deschiderea celei de-a 16 stagiune de concerte la Filarmonica de Stat Transilvania, cu “Imperialul lui Beethoven” şi “Scoţiana lui Mendelssohn”. Orchestra vă aşteaptă, sub bagheta dirijorului Jan stulen şi alături de pianistul Vesmás Tamás, la primul concert simfonic al acestei toamne, la Cluj.

Prețul biletelor rămâne neschimbat: 20 lei întreg, 10 lei reducere – concertul e inclus în abonament. Biletele se vor putea achiziționa de săptămâna viitoare atât online de pe biletmaster.ro, cât și de la agenția de bilete de la Casa de Cultura a Studenților.

Se redeschide stagiunea la teatru! Săptămâna aceasta au început repetițiile pentru prima premieră a stagiunii, care va avea loc în data de 25 septembrie – DON JUAN de Molière, în regia lui Roberto Bacci. Acesta este unul dintre cei mai importanți oameni de teatru din Europa. Tot în aceste zile, regizoarea Andreea Iacob a început repetițiile pentru spectacolul SELFIE, după un scenariu propriu. Realizat în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla.

Sâmbătă seara, în 3 septembrie, mergem la Operă în aer liber! Are loc prezentarea stagiunii 2016 – 2017. Vei avea parte de o seară deosebită și te vei putea bucura de detalii ale programului următoarelor luni ale Operei Naționale Cluj-Napoca. Spectacolele seriei Opera Aperta s-au jucat full house, așa că prezintă-te devreme să prinzi un loc bun. Intrare este liberă.

‘La Traviata’ intr-o seara de vineri ? #giuseppeverdi #latraviata #cluj #teatrulnationalcluj

A photo posted by • Sandra Bendre • (@sandrabendre) on

Tot luna aceasta, au loc și concertele de inaugurare ale pianului de la Casa de Cultură a studenților. Dacă stai în Cluj, cu siguranță cunoști campania celor Beard Brothers și Jazz Day, 1 Ban pentru un Pian. În data de 15 septembrie, asistăm la un concert extraordinar de jazz suținut de Elena Mîndru & Jyväskylä Big Band. Prețul biletelor este de 30 de lei.

Joshua Nelson și susține un concert gospel în 17 septembrie, tot în cinstea inaugurării pianului,la Casa de Cultură a Studenților. Aflat pe locul 2 in topul revistei TIME al celor mai reprezentativi artiști ai muzicii evreiești, este supranumit și prințul muzicii kosher-gospel. Prețul biletelor este de 30 și 40 de lei și se găsesc tot pe biletmaster.ro.

See tunne, kui leiad keldrist vanad vinüülplaadid. #vinyls #vinylrecords #anneveski #moderntalking

A photo posted by Andre (@aandrekokk) on

Concertul Thomas Anders and the Modern Talking band de la Sala Polivalentă a fost recomandat deja și ca mare eveniment al toamnei, deci poți să fii sigur că nu trebuie să îl ratezi. Aceștiau făcut senzație în anii 80-90. De piesele „You’re My Heart, You’re My Soul”, „Cheri, Cheri Lady” până și eu știu, cu siguranță știi. Bilete găsești de la 79 de lei în sus aici.

Așadar, setați-vă agenda! Unde ne vedem?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!