Încearcă jocurile de evadare din #Cluj!

Home $ Descoperă Clujul $ Încearcă jocurile de evadare din #Cluj!

by | Sep 10, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Am stabilit deja că într-un oraș mare nu prea poți să te plictisești nici dacă vrei. Petreceri, spectacole, concerte, piese de teatru și operă, activități outdoor… gândește-te la ceva ce îți dorești să faci și cu siguranță ai opțiunea respectivă.

Când te-a tentat ultima dată un joc de escape? Dacă niciodată, uite, acum îți dau o idee nouă. Dacă recent, afli acum unde poți să ai parte de experința asta în Cluj.

The Dungeon este probabil cel mai cunoscut joc de room escape. Gândește-te că ești închis într-o cameră întunecată și trebuie să te bazezi pe simțurile tale pentru a ieși în 60 de minute. Munca de echipă este elementul cheie. Ai două puzzle-uri pe care le poți rezolva: The Experiment, pe strada Petru Maior nr. 13 la subsol cu un decor plasat în anul 1940 ce spune Povestea Savantului Nebun. Sau The Secret, pe strada Horea nr. 75, tot la subsol, cu povestea situată într-un sat românesc transilvănean, în care groparul satului este cel care dictează regulile.

Prețul se calculează pe grup, care poate fi între 2 și 6 persoane: 80, 105, 120, 150, 180 lei. Accesul se face doar pe bază de rezervare, iar elevilor și studenților se acordă o reducere de 5 lei/persoană. Rezervări aici.

the-dungeon the-dungeon-2 the-dungeon-3

Avem apoi The Museum. Este dedicat prietenilor, familiei, turiștilor, dar și celor din mediul corporate. Nimic nu se compară cu un team building în care înveți să te bazezi unul pe celălalt. Până acum, au intrat 4370 persoane au intrat în muzeu, dintre care au evadat 2136 persoane în mai puțin de 60 de minute. Prețul este de 40 de lei/persoană pentru grupuri de 2 persoane, 35 de lei pentru de 3-4 persoane si 30 de lei de persoana pentru grupuri mai mari de 5 persoane. 5 lei reducere din prețul final pentru grupuri de elevi și studenți.

Alegi dintre patru trasee: The Lost Diamond, The Thief, Mission Hack, Mission Launch. Primele două sunt pe strada Samuel Brassai 7, iar ultimele două pe Avram Iancu 2. Limita minimă de vârstă este de 12 ani, însă pentru participare este nevoie de prezența unui adult. Rezervări aici.

Update: Toate locațiile The Museum s-au închis.

Parapark Cluj este cea de-a treia opțiune. Locuitorii din centrul Clujului vorbesc în șoaptă despre coridoarele misterioase ale rețelei de pivnițe, care s-a construit sub orașul lor. Ai șansa să descifrezi războaie psihologice, mesajele pereților care șoptesc și cazuri de criminalistică în locuri care la lumina zile par complet normale.

Aici cele 3 decoruri disponibile au aceesi adresă (Bolyai Janos nr. 9), timp maxim de joc de 60 de minute, și se joacă între 2-6 persoane. Numele sunt tare sugestive: Pasajul nr. 9, Garsoniera nr. 113 si Crime Scene ’95. Prețurile sunt de 45, 40, 35 și 30 de lei/persoană, în funcție de numărul de participanți din grup. Elevii și studenții au și aici reducere de 5 lei/persoană. Rezervări aici.

parapark-2

O transpunere mai bună pentru metafora evadării din cotidian nici nu ar putea exista. Mai rămâne doar să decizi ce joc de room-escape vrei să încerci și să-ți aduni gașca de prieteni.

Voi ați încercat vreunul până acum?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!