Uite unde poți juca paintball, airsoft sau laser tag în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ Uite unde poți juca paintball, airsoft sau laser tag în Cluj

by | Sep 26, 2016 | Recomandări, Sport

Indiferent de cât de pacifist ești din fire, pun rămășag că te-ai jucat cândva cu un pistol de jucărie cu bile ori cu apă. Când ai crescut, poate jocurile video de tip shooter te-au convins să vizitezi un poligon de tragere pentru porția de adrenalină necesară unui adult.

În aceeași sferă se încadrează jocurile de paintball, airsoft sau laser tag, care dezvoltă skill-uri cognitive și sociale, munca în echipe și coordonarea și încrederea din interiorul acestora. Nu degeaba sunt activități sportive extrem de căutate de către grupurile de prieteni și de companii, pentru team building-uri. Mai jos îți spun unde poți să te bucuri și tu de ele.

Înainte de toate, trebuie să știi că nu poți intra în competiție fără echipament special (combinezon, geacă, vestă reflectorizantă pentru recunoașterea echipelor, pantaloni de camuflaj, mănuși, mască de protecție și vestă anti-glonț și armă de jucărie cu bile colorate sau de cauciuc). Și nici fără a cunoaște regulile jocului: bătălia se dă pe un câmp cu obstacole, între două echipe adverse. Dacă un membru este lovit de bilă, iese din joc, câștigătoare fiind echipa cu cei mai mult supraviețuitori.

Un spațiu ofertant în care poți să te asiguri că îți iei doza de adrenalină este Laser Hunt (Piața 1 Mai, nr. 1-2). Noi l-am testat, v-am povestit experiența avută și pentru că ne-a plăcut, am revenit pentru a încerca noile jocuri pe care le propun vizitatorilor. Astfel, pe lângă jocul clasic în care fie e fiecare pe cont-propriu, fie se formează echipe, iar scopul e să împuști cât mai mulți adversari, veți putea condimenta și mai mult atmosfera prin superputeri, zombie sau lideri de grup. V-am povestit despre cum a decurs lupta noastră cu lasere în articolul de aici. Dacă nu te-ai mai jucat vreodată, e foarte important să știi faptul că un joc de 15 minute nu e atât de puțin precum pare, ci vei avea impresia că a trecut peste jumătate de oră datorită adrenalinei și a rapidității cu care se desfășoară lucrurile. În ceea ce privește prețurile, acestea încep de la 25 de lei per persoană pentru un joc de 15 minute, elevii și studenții beneficiind de reducere și există oferte de grup care au un preț mai avantajos, fiind o variantă de teambuilding. De asemenea, periodic se organizează petreceri de laser tag aici, unde intrarea costă 40 de lei sau 35 de lei pentru elevi și studenți, oferindu-ți posibilitatea de a te juca cât dorești. Mai multe informații despre oferte găsești aici. Nu uita să îți faci rezervare pentru a fi sigur că sala de jocuri nu e ocupată.

Army of Paintball. Terenul de joc strategic a apătut în 2006, însă copiii sub 14 ani nu au accesul permis. Aici poți să joci „Capturează steagul”, „Apără Obiectivul”, „SWAT vs. TERO” sau „Împușcați-l pe Căpitan”. Găsești locația în Pădurea Hoia (Tăietura Turcului) la 500 m de Muzeul Etnografic. Programările se fac cu cel puțin 24 ore înaintea jocului, aici: 0740 204936.
Locația s-a închis.

Real Action Reball este pentru airsoft. Față de jocul clasic, bilele sunt mai mari și reutilizabile, astfel numărul lor este practic nelimitat. Asta înseamnă că atunci când cineva rămâne fără „muniție”, poate folosi ceea ce găsește deja utilizat de câmpul de luptă. Terenul pe care îl găsești pe str. Traian Vuia nr. 208 (vis-a-vis de Aeroport) este amenajat într-un spațiu interior cu efecte speciale, lumină UV, fum și sunete de luptă. Durata jocului diferă în funcție de pachetul ales: alfa – 30 minute/20 lei, bravo – 1 oră/37 lei, charlie – 2 ore/50 lei. Deși terenul poate fi rezervat și pe loc, este recomandat să recurgi la ea în avans la: 0748 222 207.
Locația s-a închis.

War Zone. Aici poți să-ți aduni gașca și să jucați și paintball, și airsoft. Posibil să nu fi făcut armata, dar o să vezi acum cum arată cazematele, foișoarele și punctele de trecere. Alegeți împreună modul de joc și apoi vă războiți liniștiți: „Vânătoarea de iepure”, „Death match pe echipe”, „Death match individual” „Capturarea steagului”, „Împușcați-l pe Căpitan”, „Apără Obiectivul” sau „SWAT vs. TERO”. Locația poligonului: Livada Steluța, Colonia Breaza. Rezervări la 0740 249 225.

Laser Tag Cluj, la fel ca toate jocurile de acest gen și laser tag-ul se joacă în echipă. Diferența dintre aceste jocuri constă însă în faptul că aici jucători încearcă să obțină puncte trăgând cu o armă de mână care emite o rază infraroșu. De asemenea, jocul este complet inofensiv, iar „echipamentele pot fi programate prin software, astfel încât poate fi jucat un număr nelimitat de scenarii care pot fi generate conform cerințelor și experienței jucătorilor”, potrivit informațiilor apărute pe site-ul Laser Tag Cluj.

Scenariile pentru acest joc sunt împărțite în două categorii: începători și avansați, fiecare dintre ele având câteva jocuri standard. Scenariile standard ale începătorilor includ: jocul „Terminator”, jocul „The Legend” și Jocul „The Hunted”, iar scenariile standard ale avansaților includ: jocul „Total Recall”, jocul „Last man down”, jocul „Head hunter” și jocul „Rescue”. Poligonul se află pe str. Traian Vuia, nr 208 (vis-a-vis de Aeroport). Programări: pe baza unui formular online; terenul poate fi utilizat şi fără rezervare.

Tu ai încercat vreunul dintre jocuri până acum? Cu ce impresii ai rămas? Am mai scris despre locuri pentru echitație, tras cu arculterenuri de tenis și squash.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!