Waves With No Ends

Home $ Articole $ Waves With No Ends

by | Oct 12, 2016 | Articole

Waves With No Ends prezintă:

ASCETIC:
Povestea Ascetic a inceput pe un alt continent, cand 3 australieni si-au dorit sa creeze ceva complet diferit fata de tot ce inseamna post-punk australian.

Astfel, August Skipper, Stark Jorgensen si Andrew Jigalin au lansat in 2013 “Self Initiation”, intrand intr-un labirint muzical lugurbru, cu o puternica tenta spirituala, ornata de bass greoi si urmata de un turneu ce a cuprins intreaga Europa.

Dupa succesul acestuia, cat si dorinta de a urma aceeasi cale muzicala, Ascetic s-au mutat la Berlin, mecca post-punk a lumii. A urmat al doilea album, “Everything Is Becoming”, album ce reuseste sa conturze imaginea si soundul celor trei.

Materialul este rezultatul evoluat al colaborarii dintre Jogensen si Skipper, ce mixeaza profund linia instrumentala cu voice memos, samples de synth si ce inseamna a fi uman prin intuneric si cainta.

Azi, Ascetic au reusit sa fie una dintre trupele cele mai apreciate dic scena de nisa, cu un sunet ce a reusit sa inglobeze toata miscarea neo-goth berlineza.

waves-with-no-ends

VARSOVIE
Varsovie s-au nascut din sensibilitatea pur franceza, pe ritmuri de post-punk si dark rock. Initial un trio din Grenoble ce isi doreau sa abordeze intr-un mod mai acid si drastic melancolia din genurile aferente, au lansat primul material discografic in 2007 – un prim EP ascuns, ce le-a adus pe parcurs sute de concerte.

Au urmat “Etat Civil”, o bijuterie ce a dat dovada de un liricism superb, incarcat de verva scenica. Da, ei sunt tot ce va vine in minte cand a ganditi la eleganta franceza.

Nu, nu sunt o trupa oarecare ce va recita Baudelaire. Ne dovedesc asta cu ultimul lor album, “L’heure et la Trajectorie”, un material in care chitarile si bassul trezesc in fiecare ascultator pofte negandite – fie ele de dans sau crize existentiale. Albumul are o puternica tenta intima, iar cele 10 piese sunt de un romanticism atipic de frumos.

“Nu exista un mesaj anume, doar o incercare de a oferii intregului sens cu armele la indemana.”

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!