Pune banii deoparte: evenimente gratuite săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ Pune banii deoparte: evenimente gratuite săptămâna aceasta în Cluj

by | Nov 2, 2016 | Recomandări

Ştiu că te-ai săturat să rămâi cu „prea multă lună la finalul banilor”. Te salvez eu! Hai să-ţi arăt cum poţi pune bani deoparte zilele astea fără să rupi contactul cu realitatea. Nu te închizi în casă, nu îţi refuzi prietenii când te întreabă „Facem şi noi ceva azi?”, ci doar alegi câteva evenimente cu intrare liberă! Ai şi noroc, căci am o listă cu idei din arii de interes diferite. Sigur găseşti ceva pe placul tău!

Chiar azi începe cea de a doua ediţie ZAIN – Design Expressions 2016, ce se va încheia în data de 6 noiembrie. Primul festival de design din oraş revine cu dorinţa de a aduce în faţa publicului toate etapele procesului creator, motiv pentru care tema evenimentului este rezumată de acelaşi #inprocess. Expoziţii, workshop-uri, întâlniri cu designeri, primul Concept Store ZAIN, petreceri, fashion shows, sesiuni de discuţii, meşteşugari…crezi că-i lipseşte ceva acestui eveniment? Programul pe zile aici.

Enchanting #fashionshow by #zain2015. #design by @irinavoinea and @theovidiupop #cluj #clujnapoca #cluj2015 #viataincluj

O fotografie postată de ZAIN (@zain.expressions) pe

Tot azi se dă startul Seriei de filme Vacant Spaces, ce vizează tema spaţiilor urbane dezafectate, neutilizate. Evenimentul va debuta cu un tur ghidat în cartierul Mănăştur şi o proiecţie de film la Cinema Dacia, urmând ca în celelalte două zile să ne întâlnim la Fabrica de Pensule. Programul complet îl poţi consulta aici.

#fabricadepensule

O fotografie postată de Alexandra Bucur (@alexandra_bucur) pe

Da! Mai avem un festival. Şi chiar dacă e pe sfârşite, încă vă aşteaptă multe lucruri interesante! In/Out Photo Festival, primul festival de acest gen din ţară, redă România prin intermediul unei tehnici ce descrie realitatea autentic, nedistersionat şi subiectiv: fotografia documentară. Programul e aici.

#inouttransylvaniaphotofestival #photoexpo

O fotografie postată de Dora Pop (@dorulapop) pe

Un alt loc în care ne-am putea întâlni e Gara Mică. Şi nu ca să fugim în lume, pentru că acest loc e la stadiul de ruină de ani întregi. Deci…ce facem acolo? Mergem la Expoziţia DYI (Do It Yourself), pentru că Grupul Gara Mică transformă spaţiul într-un loc de reuniune a 20 de artişti curajoşi care ne aşteaptă pentru a ne prezenta o problemă de interes actual: unde e loc şi pentru acţiunile culturale contemporane? Despre eveniment aici.

Let’s make the dream come true! Photo: Bianca Sima #garamica #permanentculturalspace #coolevents #413 #wovenatelier

O fotografie postată de Gara Mica Cluj (@garamica) pe

În data de 3 noiembrie lăsăm totul deoparte şi mergem la Cinema Dacia pentru evenimentul Shakespeare in Conflict and Peace Through Theatre. De ce? Să aflăm şi noi cum de textele scriitorului, decedat acum 400 de ani, ilustrează sau chiar rezolvă conflicte actuale ale societăţii. Evenimentul aici.

PS. Cinema Dacia şi Mărăşti au în permanenţă acces liber, aşa că puteţi vedea un film în cartier oricând doriţi.

Seara de joi o încheiem la Charlie. Cu muzică bună, prieteni dragi şi o atmosferă relaxantă. Cover Night: Remakers aduce în faţa voastră 6 oameni talentaţi, melodiile potrivite pentru o ieşire chill şi sentimentul de „mai e o zi şi e weekend”. Distracţia începe la ora 23.00, detalii găsiţi aici.

#beautifulplace#classy #relax#weekend#coffee#friends#instapic#autumn#october ???

O fotografie postată de Luisa Geanina (@luisageanina) pe

Şi dacă totul merge bine săptămâna asta şi economiseşti cu succes, sigur vei vrea şi săptămâna viitoare să ieşi din casă pe bani puţini.

În perioada 14-20 noiembrie se desfăşoară Serile Filmului Gay, un eveniment ce reuneşte proiecţii de film, sesiuni Q&A cu regizorii, ateliere, dezbateri etc. Primul festival internaţional de film cu tematica LGBTQIA+ îşi propune să promoveze acceptarea diversităţii şi formarea respectului reciproc într-un cadru deschis. Află mai multe aici.

Iar dacă vreţi să dovediţi că sunteţi cetăţeni responsabili şi implicaţi ai Clujului, vă invit să daţi o mână de ajutor la Atelierele pentru Copii, Părinţi şi Bunici în Mănăştur. Aşadar…reciclaţi, construiţi cuiburi pentru păsări din materiale reciclabile sau vă pregătiţi de Crăciun la atelierul de decoraţiuni? Detalii aici.

☁️☁️☁️#cluj #manastur

O fotografie postată de Cristina Beligăr (@cristi_bel) pe

Așadar, pe unde ne întâlnim săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!