Smallman / Caustic @ The Shelter

Home $ Articole $ Smallman / Caustic @ The Shelter

by | Nov 2, 2016 | Articole

Concert:
Smallman [BG]
Caustic [RO]

smallman

Smallman, trupa-cult de metal experimental din Asenovgrad, Bulgaria va demara un scurt tur al Europei în lunile octombrie și noiembrie, care va include și o vizită în România.
Smallman reușesc să realizeze un amestec unic de post-rock, progressive rock emoțional, psychedelic doom metal, atmospheric black metal, dark ambient și folk metal, cu un sound caracterizat de acordări joase ale chitarelor și ritmuri neobișnuite. În adâncul inimiii întunecate a lumii Smallman stă figura shamanică a vocalului lor, Cvetan Hadzhiyski, care cântă, de asemenea, la instrumente tradiționale bulgare, inclusiv kaval (flaut balcanic) și gaida (cimpoi bulgar).
Dacă ar fi să facem o comparație, am spune că Smallman e la fel de greu de clasificat (sau de făcut față) precum colegii de la: Tool, Neurosis, Swans, Velvet Underground, Sigur Ros, Sonic Youth, Chrome, Solstafir, Van der Graaf Generator, Loop, Cult of Luna sau Magma.
Până în prezent au lansat 3 albume: Smallman (2006), Labyrinth of Present (2010) și Envision (2014); iar în luna noiembrie vor lansa un EP în colaborare cu cel mai cunoscut DJ bulgar, Ivan Shapov, cunoscut sub numele Balkansky sau Cooh, care va contopi trance-ul său analog și etno-ambient electronica cu latura shamanică a trupei Smallman – o colaborare care va fi cu siguranță mai mare decât suma părților sale.
Smallman și Ivan vor înregistra EP-ul în raiul analog al binecunoscutului Kore Studios, din Londra (ai cărui clienți anteriori au fost: The Who, Ronnie Wood de la The Rolling Stones, BBC, Disney Studios, Scott Walker, Richard Ashcroft, Amy Winehouse, Florence + The Machine și mulți alții).
Pentru a menține importanța artelor vizuale, ca parte a prezentării și a performanței Smallman, spectacolul va încorpora o prezentare a scurtei animații premiate, Kravta (The Blood), a cărui soundtrack a fost compus de Smallman.

“Caustic” a venit foarte natural, exprimând caracteristica principală a versurilor noastre, având ca singur scop topirea grăsimilor, a mizeriilor adunate pe ochi, creiere, minți.
Și nu pentru a lovi, ci doar pentru a vindeca, a ajuta. Pentru că ne pasă. Deschidem bine ochii, înghițim realitate în cantități masive, o digerăm bine-bine și deversăm tot ce am îngurgitat. În general cântăm despre tot ce ne atinge corzile sensibile, fie că e vorba de real sau virtual, de trecut sau prezent.
Nu avem ținte anume, direcții trasate, rețete comerciale. Azi suntem ok, mâine poate mai puțin fericiți… Dacă o stare ne-a mișcat o dată, cândva, înseamnă că merită să povestim și altora despre ea, poate ajută pe cineva să știe că sunt și alții care simt ca ei, că nu sunt singuri.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!