4 muzee mai puțin cunoscute din Cluj

Home $ Descoperă Clujul $ 4 muzee mai puțin cunoscute din Cluj

Cu toții știm clasicul traseu între cele mai vizitate muzee ale Clujului. Acesta începe în centrul orașului cu Muzeul de Artă, continuă cu Muzeul Farmaciei, apoi cu Muzeul Național de Istorie, cu Muzeul Etnografic și plimbarea se termină, desigur, la Grădina Botanică, unde te relaxezi după o zi plină. Sigur îți sună cunoscut și ai vizitat și tu locurile amintite alături de părinți, prieteni, rude sau colegi și profesori. Astfel, îți lansăm o provocare: vizitează și muzeele mai puțin cunoscute ale Clujului! Pe lângă faptul că vei învăța lucruri noi, vei descoperi alte locuri în care să îi duci pe cei veniți în vizită la tine. Iată selecția noastră:

Muzeul Zoologic UBB
Prima dată când intri în muzeu, te uiți în jurul tău la mulțimea de exponate și încerci să te decizi din ce parte să începi. Asta pentru că muzeul are peste 300.000 de piese prin care este reflectată evoluția în regnul animal, de la simplu la complex. În cele trei camere vei putea vedea colecții variate de fluturi, păsări și mamifere împăiate, dar și nevertebrate, aceastea fiind aranjate în ordinea evoluției. De asemenea, Muzeul Zoologic este de un real ajutor elevilor, dar și studenților deoarece servește ca bază materială de studiu.

Program:
Marți-Vineri: 10.00-16.00
Sâmbătă–Duminică: 10.00-14.00
Bilete: 3-6 lei

Rarr. A museum of #taxidermy in #cluj #romania #zoo #lion

O fotografie postată de Michael Oszmann (@mikeyoz) pe

Vivariul UBB
Dacă îți plac animalele și vrei să le vezi într-un mediu asemănător cu mediul lor natural, să interacționezi cu ele sau să le observi anumite comportamente, atunci o vizită la Vivariul UBB este perfectă pentru tine. Muzeul are o funcție predominant didactică, dar și scopul de conștientizare a importanței ocrotirii și cunoașterii naturii. Colecția permanentă cuprinde 60 de specii de reptile, amfibieni, pești și artropode, iar expozițiile temporare au tematici diferite.

Program:
Marți-Vineri: 10.00-16.00
Sâmbătă-Duminică: 10.00-14.00
Bilet: 3 – 6 lei

Muzeul Botanic UBB
Aproape oricine a vizitat Clujul, a fost și la Grădina Botanică. Dar câte dintre aceste persoane au intrat și la Muzeul Botanic din cadrul acesteia? Muzeul Botanic are, în primul rând, o valoare științifică foarte mare și dispune de diverse colecții bogate de semințe și plante. Și pentru că sigur îți amintești cum te chinuiai să îți faci cel mai frumos ierbar pentru ora de biologie, aici poți răsfoi un ierbar cu 655.000 de coli cu plante din toată lumea.

Luni-Vineri: 08.00-15.00
Bilete: 5-10 lei (intrarea la Muzeul Botanic este inclusă în biletul de intrare la Grădina Botanică)

Muzeul Apei
Da, ai citit bine, chiar există un Muzeu al Apei. Singurul din România, acesta se află pe șoseaua dintre Cluj și Florești, fiind amenajat în clădirea primei stații de pompare de la o sursă subterană. Piesele expuse sunt diverse, de la țevi și conducte, documente și fotografii la utilaje și unelte, multe dintre acestea donate de către oameni, susținători ai acestui muzeu.

Intrarea este liberă, dar vizita trebuie anunțată din timp.

De asemenea, intrarea la muzeele din cadrul UBB este gratuită pentru studenții și pentru angajații UBB.

Tu ți-ai pregătit lista cu muzeele pe care nu le-ai vizitat?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!