5 deserturi pe care să le încerci în Cluj

Home $ Articole $ 5 deserturi pe care să le încerci în Cluj

by | Nov 16, 2016 | Articole, Descoperă Clujul

Azi povestim despre deserturi. Dulci, apetisante, irezistibile. Pur și simplu nu le putem ignora. Și dacă în clipa aceasta ar veni cineva și mi-ar spune ”Am poftă de un desert. Unul bun. Dacă nu mănânc rapid ceva, cred că voi muri!”, unde îl îndrum? Până la urmă, viața omului e în mâinile mele.

Din fericire, azi mă simt inspirată și am câteva idei.

În cazul în care vrei să guști ceva tradițional, pufos, cu brânză de vaci, dulceață de casă și smântână ca la mama acasă, mergi la Livada – Restaurant cu Grădină. Iei un loc la una din mese și, dacă vrei, poți arunca o privire prin meniu. E interesant de văzut cum, cu ajutorul chef-ului Patrizia Paglieri, au combinat bucătăria românească cu cea internațională și poate ți se mai face poftă de ceva. Dacă ești hotărât cu desertul, poți comanda direct Papanașii Livada.

Bun, acum că ești sigur că doar în câteva minute te vei desfăta cu ceva cu adevărat bun, poți respira ușurat. Aruncă o privire în jur. Design urban chic, atmosferă relaxantă, muzică live (în cazul în care ai avut noroc și ai nimerit la una din serile organizate de ei), lipsește ceva? Nu, pentru că tocmai ce au sosit și delicioșii papanași și sunt tot ce ți-ai imaginat! Poftă bună!

#livadacluj ?

A photo posted by ADELA ?? (@ade_elisaa) on


 

Pentru următoarea propunere m-am gândit la ceva clasic, cu care nu aș putea niciodată să dau greș. Așa că vei merge la Fabrica de Bere Ursus sau la Euphoria Biergarten pentru un cremșnit de poveste. Poate această denumire – ”cremșnit” – nu îți trezește nicio amintire, dar…dacă spun cremeș, ți-am atras atenția? Oricum i-am spune, e un must pe lista noastră.

Foile crocante și crema de vanilie îți vor face papilele gustative să danseze la propriu. Și dacă tot se lasă cu dans, poate rămâi și la petrecerea din Euphoria Music Hall, căci se organizează aproape în fiecare seară câte una! Îi poți spune after-party sau after-cremșnit!

Cel mai bun cremsnit pe care l-am mancat 😀

A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

Hai să-ți spun care e desertul meu preferat și unde îl găsești. În centrul orașului, la Olivo Caffe. În meniu, vei da peste o pagină de lovely desserts. Recunosc că nu le-am încercat pe toate, însă am simțit încă de prima dată când l-am comandat: carrot cake-ul e the most lovely și-i rămân loială…o perioadă! Te provoc să le încerci pe toate și să vedem dacă, la final, avem același favorit!

Totuși…mare atenție când mergi aici! Deviza lor se bazează pe o împărțire foarte strictă a atribuțiilor. Astfel, ei se ocupă de tot ce înseamnă good food, good wine, dar tu trebuie să îți asiguri the good company. Așa că nu mai sta pe gânduri și invită-ți iubita/iubitul, prietenul cel mai bun sau pe fata aceea cu care ai tot vrut să ieși, dar n-ai avut curaj, la o felie dulce de morcov. Prăjitură cu morcov.

A photo posted by melisa calin (@melisacalin) on

În primă fază, cred că vei fi surprins de noua destinație. De ce? Pentru că îți sugerez să mergi la Meron. Da, ai citit bine, la Meron, house of coffee, unde probabil credeai că se servește doar cafea din zori până în miez de noapte. Nu e chiar așa. Iar la secțiunea patiserie/dulciuri, vei găsi desertul după care am venit: espresso brownie cookies.

Da, arată la fel de bine precum sună și au gust și mai bun de atât. Perfecte pentru a fi savurate alături de o cafea la orice oră din zi, micuțele prăjiturele pregătite de Candy Box, îți oferă un strop de fericire, să meargă mână în mână cu doza de energie pe care tocmai ți-ai luat-o. Ah, opțiuni pentru desert găsești și de la Emma Cremma.
Cause they are Meron and they want to give you the boost for a great and amazing day.

The view behind the cookies 🙂 #homeofcoffee #viataincluj

O fotografie postată de Caffe Meron (@caffemeron) pe

Un ultim popas îl facem la Charlie pentru că am auzit că ne așteaptă cu un desert aparte. Almond Crocantino este gustarea ideală pentru un final al zilei/săptămânii mult așteptat, pentru o revedere cu vechi prieteni, pentru o ieșire just because. Cu alte cuvinte, îl puteți comanda cu orice ocazie și veți fi plăcut surprinși de fiecare dată.

Crocant, cremos, cu gust de migdală. Chiar dacă l-am încercat o singură dată, vă garantez că încă îmi amintesc perfect aroma care m-a făcut să exclam ”Nu știu ce mănânc, dar e al naibii de bun!

Life is short. Eat dessert first. #almond #crocantino

A photo posted by Charlie Pub (@charliepub) on

Să vedem, voi ce ziceți?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!