“În pat cu Madonna” – povestea emoţională a Madonnei

Home $ Articole $ Cum a fost la $ “În pat cu Madonna” – povestea emoţională a Madonnei

by | Nov 28, 2016 | Cum a fost la

Foarte mulţi oameni se tem să spună ceea ce vor. De aceea nu obţin ceea ce îşi doresc. – Madonna

Madonna a spus dintotdeauna ce vrea, iar frica nu a împiedicat-o niciodată. În 1979, pe marele scene ale SUA urca viitoarea “regină a muzicii pop”. Publicul a primit-o cu entuziasm şi aplauze, astfel că în scurt timp numele cântăreţei a ajuns să fie recunoscut peste tot. Despre succesul ei s-a vorbit mult, însă puţini ştiu adevărata istorie ascunsă din culisele celui mai controversat turneu al starului, Blond Ambition (1990). După lansarea documentarului “Strike a Pose” la Berlinale, în secţiunea Panorama, Cinemateca TIFF ne-a oferit ocazia să vedem filmul la Cluj, la Cinema Victoria.

Povestea emoţionantă a Madonnei abordează toate aspectele vieţii de superstar, începând de la faimă şi terminând cu ură. În 1990, șapte dansatori tineri, șase dintre ei homosexuali, care apar și în celebrul videoclip al piesei Vogue, i s-au alăturat Madonnei în cel mai controversat turneu al ei. Filmul relatează dificultatea meseriei de cântăreţ, printr-o formă de mici videouri filmate în timpul acelui turneu, în care Madonna şi echipa sa îşi deschid sufletul şi povestesc cele mai mari frici şi obstacolele de zi cu zi. Mulţumită acestui film, am avut ocazia de a savura cele mai importante momente din viaţa cântăreţei, de a pune la îndoială mituri precum “banii aduc fericirea” sau “familia mereu te va susţine”. Documentarul ne îndrumă într-o altă lume, unde apropiatul îţi poate deveni cel mai mare duşman, unde lupta contra HIV-ului şi drogurilor este un mod de viaţă, iar faima te distruge psihic.

De-a lungul filmului urmărim o combatere între familie şi lucru, o combinaţie de dragoste pură pentru apropiat, prejudecăţi din partea publicului şi mass-mediei, cât şi lupta pentru libera exprimare artistică.

strike-a-pose-madonna

După lansarea filmului, care a devenit al cincilea cel mai bine vândut documentar al tuturor timpurilor cu incasări de aproximativ $29mil, trei dansatori din cadrul echipei au dat-o în judecată din cauza scenelor considerate scandaloase, care i-au expus în fața lumii, devoalându-le orientarea sexuală.

Documentarul a fost primit cu recenzii pozitive atât de critici, cât şi de spectatori, astfel fiind o recomandare bună pentru o vizionare împreună cu prietenii.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!