Cele mai bune clătite în Cluj

Home $ Articole $ Cele mai bune clătite în Cluj

by | Nov 29, 2016 | Articole, Descoperă Clujul

Viziunea mea asupra unei vieţi perfecte sună cam aşa: să cobor dimineaţa (deh, nu ştiu exact de unde, casă cu etaj, penthouse, cine ştie exact ce e în capul meu, eu trebuie să cobor) şi să găsesc ingredientele unei vieţi pe care am visat-o mereu: 4 perechi de ochi jucăuşi, o inimă despre care unii ar zice că e jumătatea pe care o căutam, dar eu mereu voi spune că e întregul pe care am avut noroc să-l găsesc, miros de cafea şi…clătite pufoase, zâmbind mândre la mine pentru că ele ştiu cât sunt de bune.

Dar…revenind cu picioarele pe pământ, până îmi construiesc eu scenariul de vis, unde merg când pofta de clătite e mai puternică decât mine şi câştigă? Când cobor de fapt doar cele 7 etaje ale căminului şi în mijlocul unei zile pline simt că e sfârşitul şi finalul şi s-a terminat dacă nu mănânc acest desert cu care ne-am obişnuit atât de mult şi poate nici nu realizăm. Să mâncăm.

Greşeala mea, să vedem am vrut să scriu.

Şi ne avântăm în subiect şi în clătite direct cu o poză. Sugestivă. Clătita prezentă e de la cei de la Yep – it’s funlicious şi chiar nu ai cum să-i rezişti! Pe băieţii de la Yep sigur îi ştiţi, sunt bucătarii rezidenţi ai Parcului Central şi Pieţei Cipariu şi îşi duc zilele într-o căsuţă pe două roţi. Da, bunătăţi preparate într-o rulotă. Din câte tipuri de clătite puteţi alege şi câte combinaţii sunt, v-aş putea scrie mult şi bine. Cel mai important e să ştiţi că au atât clătite dulci, cât şi sărate şi de aici…fine, crocante, cu fructe, cu ciocolată, eu le vreau pe toate. Şi nu e imposibil, preţurile sunt decente (între 4 şi14 lei) şi putem comanda online, iar apoi doar stăm şi aşteptăm să vină vreo 20 de feluri de clătite. Excelentă idee, chiar nu voi avea nimic să-mi reproşez 5 kg în plus mai târziu.

Nu ai cum sa-i rezisti! #velvetraspberry #raspberry #nutella #nutellacrepe #crepes #mascarpone #yep #funlicious #cluj #clujnapoca

O fotografie postată de Yep – it's funlicious (@yep.funlicious) pe

Livada – Restaurant cu Grădină, pur şi simplu nu poate lipsi niciodată din itinerariul nostru. Şi cum am putea să o ignorăm, când e atât de bună cu noi şi ne oferă clătite chiar la micul dejun? Eat cake for breakfast, la propriu! Faţă de cele normale, american pancakes  sunt mai pufoase şi mai groase, cu alte cuvinte, o bucurie mai consistentă. La Livada le găsiţi sub denumirea completă de Clătite americane cu fructe de pădure, miere şi iaurt grecesc, 250g, 13 lei.  Şi în plus, ţi-e mai mare dragul să mergi aici, unde atmosfera este… irezistibilă, de-a dreptul, servirea de nota 10, iar meniul, o adevărată nebunie pusă la cale împreună cu Chef Patrizia Paglieri.

Good morning! 🙂 #sincere #love #food #breakfast #terrace #sunshine #livadacluj #cluj

O fotografie postată de LIVADA (@livadacluj) pe

Fără dar şi poate, trebuie să încercaţi clătitele de la Creperie. Fie că vă gândiţi la ele încă de dimineaţă, v-a lovit în timp ce eraţi la facultate sau la muncă sau nu aţi putut încheia ziua fără ceva bun, aici veţi găsi alinare pentru toate poftele ce nu vă dau pace. Clătite sărate, cu şuncă de pui, roşii şi salată sau poate mozarella sau somon în loc de şuncă, clătite dulci cu ciocolată şi vişine, cu nutella, miere, căpşuni şi nucă, cu topping sau fără topiing, când vine vorba de ales, niciodată nu-i simplu. Nu când ai de-a face cu clătite delicioase. Pe acestea le găsiţi pe Eroilor, la numărul 41.

Mmm..o seara completa 'cu de toate' ❤️ #CREPERIA

O fotografie postată de Isabela Teodor (@teodorisabela) pe

Şi dacă am stabilit de la început că nu e musai să le găteşti într-o bucătărie convenţională, nu putem să nu menţionăm La Trăsura. Este o rulotă amplasată în centrul vechi al Clujului şi cu greu trece neobservată. Chiar dacă se încadrează de minune pe străduţele boeme din zona respectivă, aceasta atrage privirile prin aspectul rustic, dar elegant. Iar clătitele, ei bine…au gustul acela clasic, bun, gustul pe care îl aştepţi când te gândeşti la un aşa desert. Găsiţi aici Oreo crepes, de exemplu, crepes cu căpşuni şi nutella şi bineînţeles, doza de cafea sau fresh-ul sănătos de care ai nevoie în fiecare zi.

Clătite extrem de îndrăzneţe găsiţi şi la Rolala. De ce îndrăzneţe? Pentru că se spune să acestea ar fi pline de ele. Păi au şi de ce. Sunt preparate pe loc, umplute cu sortimente care mai de care (budincă, gem, dulceaţă, ciocolată), dulci sau sărate, unele chiar picante, altele cu caşcaval, ton, telemea şi multe altele. Voi doar alegeţi ingredientele dorite şi primiţi o clătită perfectă, întruchiparea exactă a preferinţelor voastre culinare. Le găsiţi în Iulius Mall şi la VIVO! (aşa se cheamă Polus Center acum, bănuiesc că nu a apucat toată lumea să afle).  

rolala_pancakes1 rolala_pancakes

Voi unde potoliţi pofta de clătite?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!