Generația Millennials schimbă percepția despre mediul de muncă în companii

Home $ Articole $ Recomandări $ Generația Millennials schimbă percepția despre mediul de muncă în companii

by | Dec 5, 2016 | Recomandări

Millennials…de câte ori ai auzit cuvântul acesta până acum? Cam greu să îți amintești, dar cu siguranță că de multe ori. Poate chiar tu faci parte din această generație, poate ai prieteni care îți spun că ei nu te înțeleg pentru că sunt „millennials” și au o altă perspectivă asupra lucrurilor sau poate unii din colegii de la birou sunt parte a acestei generații atât de populare.

Care sunt caracteristicile acestei generații? De ce sunt acești millennials speciali și de ce toată lumea vorbește despre ei? Brandurile le vor atenția, cercetătorii îi studiază, companiile își schimbă politicile de angajare, iar exemplele în această direcție pot continua.

Să începem cu începutul 🙂
Conform ultimelor studii, millennials sunt persoanele născute între anii 1980-2000. Millennials este generația care a crescut în era tehnologiei și s-a dezvoltat în același timp cu tot ceea ce înseamnă internet și rețele sociale. Ei sunt cei care au crescut sub influența sintagmei „follow your dreams, because you are special” și sunt persoane pline de încredere în sine, motivate și optimiste. Millennials este generația considerată aproape imună la publicitatea tradițională și are nevoie de dovezi pentru a crede în anumite lucruri. Tocmai de aceea, această generație primește atât de multă atenție din partea brandurilor.

Pentru început, cum a influențat o generație percepția despre mediul de lucru, având în vedere că aceasta „a restructurat” mentalitatea și relația dintre angajat și angajator?

În comparație cu alte generații, millennials au alte așteptări de la locul de  muncă, pentru aceștia satisfacția profesională fiind mai importantă decât partea finaciară. Ei își doresc o continuă dezvoltare din punct de vedere profesional, un mediu de lucru prietenos care să îi ajute să se exprime și mentori în loc de șefi.

Totodată millennials acordă atenție confortului de la locul de muncă și sunt interesați de facilități precum: activități sportive, zile tematice, locuri de relaxare, petreceri cu colegii.

De exemplu, în orașul Cluj-Napoca, una dintre aceste companii este Bombardier Transportation, un centru de operațiuni si servicii în continuă expansiune care și-a început activitatea în 2009.

Departamentele funcționale la Cluj sunt: Financiar, Resurse Umane şi Achiziţii, acestea  gestionează procese cu impact în cadrul diviziei Bombardier Transportation. Din punctul de vedere al celor care lucrează în Bombardier, sunt recrutați candidați care își doresc să se specializeze în aria lor de activitate și sunt motivați de provocările oferite de interacțiunea cu alți colegi cu un nivel înalt de expertiză la nivel internațional.

Sunt aşteptaţi cei care îşi doresc o evoluţie profesională pe termen lung, constantă şi consistentă, punându-se accent pe valoarea fiecărui om în parte şi a contribuţiei pe care acesta o aduce în fiecare zi. Dezvoltarea în cadrul companiei Bombardier este susținută de performanță și dedicare în muncă, bineînțeles însoțită de un pachet ofertant de beneficii.

Bombardier Transportation ține pasul cu generația Millennials și creează o serie de programe și oportunități de dezvoltare pentru a suține activitatea acestora într-un mediu de lucru dinamic și motivant. Momentan compania angajează analiști pe partea de Achiziții, si specialiști pe partea de HR și Finanțe. Din punct de vedere al rolurilor disponibile, acestea acoperă o plajă destul de variată, de la nivel de începător, la nivel de management.

Acest lucru poate fi remarcat și în campania de recrutare pe care compania o desfășoară în acest moment. Campania evidențiază diversitatea și în același timp susținerea de care beneficiază angajații companiei. Trebuie remarcat că pe billboard-urile din oraș apar chiar angajații Bombardier Cluj.

bombardier-cluj-3 bombardier-cluj-2 bombardier-cluj-1

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!