Locuri unde poți practica escalada în Cluj

Home $ Articole $ Locuri unde poți practica escalada în Cluj

by | Jan 11, 2017 | Articole, Recomandări, Sport

Fără nicio introducere, sunt sigură ca ai văzut măcar o dată un film cu Spiderman. Iar dacă după vizionare nu te-ai visat, chiar și pentru câteva secunde, escaladându-ți blocul până la etajul la care locuiești și intrând pe geam, fără ca nimeni să descopere, poate e timpul să închizi ochii și să dai frâu liber imaginației. În plus, nu puține au fost momentele din 2020 în care, de plictiseală, ți-ai fi dorit să te urci pe pereți și să faci înconjurul camerei așa cum se cuvine. Ei bine, în 2021 ai toate șansele să îți testezi adrenalina în locurile special amenajate din Cluj. Așadar, iată lista noastră de locuri unde poți merge la escaladă în Cluj, în condiții de maximă siguranță… din toate punctele de vedere!

Centrala de Escaladă
Deschidem lista cu cei de la Centrala de Escaladă, un loc în care energia prinde viață prin sport indiferent de vârstă. Aici se găsesc două săli de escalada la mică înălțime, care mai poartă numele de bouldering, unde pereții de cățărare nu depășesc 4 metri înălțime. Ca accesorii sunt necesare doar espadrile și magneziu, care se pot închiria de la sală. De asemenea, se organizează și cursuri de inițiere și perfecționare pentru adulți sau copii, atât în sala de cățărare, cât și în aer liber, la Cheile Turzii. Având în vedere condițiile impuse de pandemie, accesul în sală se face pe baza unei programări la numărul de telefon – 0766 429 997. Accesul este pentru o zi întreagă, pe care o alegi în funcție de programul tău. Mai departe se ocupă cei de la Centrală să îți asigure toate normele de siguranță și de igienă de care ai nevoie, deci nu va trebui să îți faci griji cu privire la aglomerație. Și mai mult de atât, au fost pregătite 24 de trasee noi în zona de escaladă.

Program: Luni – Vineri: 15.00 – 21:00; Sâmbătă: 10:00 – 19:00; Duminică – închis.

Contact: Piața 1 Mai nr. 1-2 (în incinta fabricii Unirea) |  Site  | Facebook

Sala de escaladă FreeWall
Ne aventurăm către înălțimi mai mari, la Sala de Escaladă FreeWall, unde, pe lângă panourile de 4 metri, există un perete de 10 metri dotat cu corzi speciale. Și aici se organizează cursuri atât pentru copii, cât și pentru adulți, încălzirea o poți face în sala de fitness, iar relaxarea de după cățărare vine cu oportunitatea de a citi câteva reviste de alpinism și escaladă la Minibar. Pe scurt, o activitate excelentă de bifat pe lista ta de rezoluții scrisă frumos în agenda pe anul 2021. Dacă motivele ca să te apuci de mișcare nu sunt suficiente, periodic beneficiezi de o serie de oferte special concepute pentru tine. De asemenea, te poți înscrie și la antrenamentele de grup care au loc în fiecare marți și joi de la ora 17.00.

Program: Luni – Vineri: 17.00 – 21.00; Sâmbătă: 16.00 – 20.00; Duminică – închis.

Contact: Str. Berariei 6 (în spatele Fabricii de Bere Ursus)| SiteFacebook

Gravity
Toată lumea este invitată să își testeze limitele în cadrul pregătit cu multă atenție și grijă de către cei de la sala de escaladă Gravity. Experiența va fi una de neuitat, căci panoul de escaladă este unul modern, complex şi gândit cu o serie de trasee, care imită stânca. Un fel de a aduce muntele în inima orașului, împreună cu provocările aduse de acest sport extrem. Spațiul este potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii, iar siguranța este pusă pe primul loc. Echipamentul și cele necesare pentru cățărare îți vor fi asigurate, însă ai grijă să nu uiți masca de protecție acasă. De asemenea, alege din garderobă o ținută lejeră care să îți permită un grad superior de confort și de flexibilitate.

Program:  Luni – Vineri: 12.00 – 21.00; Sâmbătă – Duminică: 16.00 – 21.00

Contact: Drumul Sfântul Ioan nr.2 (Baza Sportivă unirea) | Facebook 

Fun Park Cluj
La doar câțiva kilometri de centru și cu un view de vis asupra orașului, centrul de escaladă din Comuna Feleacu trece la alt nivel de adrenalină. Cei de la Fun Park au amenajat așa cum se cuvine un perete artificial de alpinism în aer liber, cu o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Pentru escaladarea acestuia este nevoie de echipare completă cu ham, coardă, cască, carabiniere și bucle expres, diapozitiv de rapel și filare, toate incluse în preț. Totodată, nu trebuie să îți faci griji cu privire la condiția ta fizică. Activitatea se pretează de minune pentru amatori și începători, iar siguranța este pusă la loc de cinste. Prețurile variază în funcție de pachetul pentru care optezi, cu sau fără instructor, dar ca să îți faci o idee, abonamentul lunar te costă doar 100 de lei.

Program: Luni – Joi: 16.00 – 21.00; Vineri: 14.00 – 21.00; Duminică: 10.00 – 21.00.

Contact: Str. Televiziunii, Comuna Feleacu | Site | Facebook 

Baza Sportivă Gheorgheni
O alternativă gratuită și fără asistență de escaladă în Cluj se află la Baza Sportivă Gheorgheni. Înălțimea pereților, situați în aer liber, nu depășește 4 metri, iar gradul de dificultate este unul scăzut, cât să-ți faci o idee, dacă ți s-ar potrivi sau nu să participi la un curs alături de un instructor sau să treci la un nivel de dificultate mai ridicat.

Program: Duminică – Joi: 10.00 – 20.00; Vineri – Sâmbătă: 10.00 – 21.00.

Contact: Str Alexandru Vaida Voevod | Site | Facebook

Pentru un plus de motivare, termenul escalada sportivă presupune cățărarea pe o stâncă sau pe o structură artificială, cu scopul de a ajunge de jos până sus, fără să cazi și folosind doar forța proprie. Copil, adult sau mai în vârstă, cu super puteri sau fără, poate fi practicat de oricine, atâta timp cât este echipat corespunzător și apelează în primă fază la un instructor. Ca orice sport, ajută la îmbunătățirea condiției fizice, dezvoltă forța și flexibilitatea, iar din punct de vedere psihic dezvoltă curajul și încrederea în propriile decizii. Totuși ai grijă, am auzit că de la atâta bună-dispoziție fizică și psihică, ajunge să dea dependență 😉 .

Așadar, te-ai hotărât unde mergi la escaladă în Cluj la început de an?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!