10 aniversări din calendarul Cluj365 pe care să le celebrezi în fiecare an

Home $ Articole $ Recomandări $ 10 aniversări din calendarul Cluj365 pe care să le celebrezi în fiecare an

by | Jan 15, 2017 | Recomandări

Pentru că sunt altfel, la fel ca tine, și pentru că îți vor da ocazia să faci ceva nou de fiecare dată (mai știi ce ți-ai propus în noaptea dintre ani?).

Să începem cu ceva bun, adică dulce. Adică dulce și bun pentru că Ziua Prăjiturilor de Ciocolată se leagă de exact aceste lucruri. În fiecare an pe 27 ianuarie bucură-te de ceva bun alături de cei dragi. Surprinde-i cu o prăjitură cu ciocolată făcută de tine (sau cumpărată de tine – nu vom spune nimănui). Cu siguranță nu se vor aștepta.

Continuăm cu puțin romantism și apreciere pentru că 8 martie trebuie neapărat să reprezinte o zi importantă pentru tine, Ziua Mondială a Femeii. O zi în care trebuie să le mulțumim fetelor din viața noastră că ne suportă și ne sunt alături. O zi în care merită să aibă toată atenția noastră.

Nu trece mult timp că iar avem motive de sărbătoare. În primul rând 22 aprilie, Ziua Mondială a Pământului (celebra Earth Day), ziua în care pentru o oră stingem toate luminile din casă și pe întuneric ne uităm unii la alții. Poate părea ușor ciudat, dar dacă te gândești mai bine când ai făcut asta ultima dată? Părinții noștri o făceau mai des, dar acum când curentul se ia din ce în ce mai rar parcă nu mai e același lucru, nu? Evident, glumim, dar poate merită o încercare.

calendar_365_-_2017_aprilie

Tot în aprilie e Ziua Internațională a Jazz-ului, în caz că nu știai. Mai exact pe 30 aprilie. Ai mai multe opțiuni, mai ales în Cluj-Napoca. Cam de fiecare dată evenimentul este marcat de un concert jazz în diverse locuri din oraș, însă recomandarea noastră este ca seara, în confortul proprie case să asculți una dintre dintre faimoasele piese de jazz fără vârstă. Îți va binedispune seara cu siguranță.

Pe 4 mai e Ziua Star Wars. În cultura pop modernă cu care noi toți am crescut Star Wars e unul dintre elementele centrale, definitorii pentru generațiile moderne. Darth Vader, lorzii Sith sa cavalerii Jedi sunt noțiuni pe care astăzi le regăsim în jurul nostru. Astfel că această zi merită celebrată prin revederea unuia dintre episoadele celebrei Saga. Recomandarea noastră este unul dintre cele regizate de creatorul seriei George Lucas.

Pe 1 iunie e Ziua Internațională a Copilului, o zi care nu trebuie să treacă fără o mică atenție. Mai ales că mai nou e zi liberă nelucrătoare, astfel că vei avea la dispoziție suficient timp pentru a face ceva ce-ți doreai de mic. Indiferent ce anume.

calendar_365_-_2017_iunie

Mediul este celebrat în fiecare an la data de 5 iunie. E vorba despre o zi în care atenția noastră se mută pe mediul înconjurător și în care aflăm exact ce putem face și ce trebuie să facem în continuare pentru a ne proteja mediul (pe lângă aruncarea gunoiului doar în spațiile special amenajate și reciclarea, evident). Astfel că pe 5 iunie îți sugerăm să iei cu tine în plimbarea zilnică un sac de gunoi gol.

30 iulie este Ziua Internațională a Cheesecake-ului, un fel de desert neoficial al Clujului pe care-l găsești în majoritatea localurilor. Așadar bucură-te de o felie de cheesecake care-ți merge direct la suflet.

Chiar dacă ne-am obișnuit ca sărbătoarea să fie în luna mai trebuie să știți că Ziua Internațională a Bărbatului este de fapt 19 noiembrie.  O fi datorită apropierii de Black Friday, fiind un fapt unanim acceptat acela că bărbații vânează tot ce tot de Black Friday? Sau o fi în luna noiembrie și nu în mai tocmai pentru ca sărbătoarea să nu fie marcată printr-o ieșire la grătar sau la terasă cu prietenii, ci mai degrabă o întâlnire cu familia? Nimeni nu știe exact. Ce se știe însă este că la fel ca Ziua Internațională a Femeii și cea a bărbatului merită toată aprecierea.

Nu în ultimul rând pe 5 decembrie, în ajunul lui Moș Nicolae, voluntarii sunt cei aniversați cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului. Poate fi o zi în care să-ți planifici și tu implicarea într-o cauză nobilă sau doar o zi în care le mulțumești voluntarilor cu care te intersectezi. Oricum ar fi, îți sugerăm să nu lași ziua să treacă fără a mulțumi acelora care-și dedică timpul liber comunității.

Toate aceste zile speciale și multe altele sunt trecute în Calendarul Cluj365, un produs original Daisler Print House, ajuns acum la ediția cu numărul patru. Calendarul este desenat în întregime de designerii Daisler, conține cele mai importante evenimente de peste an (TIFF, UNTOLD, Jazz in the Park, Electric Castle, Comedy Cluj și multe, multe altele), anunțate și neanunțate încă, și este mereu un cadou binevenit care binedispune.

Îl poți achiziționa de pe daisler.ro. Un produs sprijinit de #clujlife.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!