5 localuri din Cluj unde poți încerca berea artizanală

Home $ Articole $ 5 localuri din Cluj unde poți încerca berea artizanală

by | Jan 16, 2017 | Articole, Descoperă Clujul

Băuturi calde de sezon, vinuri… de ce să nu încercăm și berea artizanală? Păi de ce am face asta, să bem o bere rece în mijlocul iernii? Pentru că este un tip de bere în ediție limitată. Și când spun asta, nu mă refer la faptul că sunt 5 sticle în fiecare local și trebuie să ne grăbim să le prindem pe toate, ci că ceea ce se produce e ceva diferit de gustul cu care suntem noi obişnuiţi, e o bere cu personalitate, dacă vreţi.

Din dorinţa de a diversifica puţin lucrurile, din interesul vădit pentru nou, dar şi pentru că se tinde continuu spre o calitate superioară a produselor, a apărut această bere artizanală. Sau craft beer, poate vă sună mai cunoscut. Accentul cade şi pe joaca cu ingredientele, cu reţetele, căci din cele mai trăsnite idei au apărut cele mai gustoase tipuri de bere. Toate acestea pentru ca noi să ne putem bucura de ceva natural, dar mai ales, sănătos.

Are şi Clujul nostru o fabrică de bere artizanală, poate aţi auzit, poate nu. Îi zice Hophead Brewing şi este mai mult o mini-fabrică, căci întreg procesul de producţie are loc într-o încăpere – nici foarte mică, nici foarte mare – din cartierul Mănăştur. Ideea aparţine unui cuplu curajos care au fost destul de îndrăzneţi să aducă pe piaţă şi altceva. În prezent produc 5 sortimente, toate unice prin savoarea lor.

Dar destul cu vorba, să vedem unde mergem ne bucurăm şi noi de o bere artizanală împreună cu prietenii!

bere artizanala cluj

Off the wall este, prin definiţie, un loc în care puteţi încerca lucruri noi. Fiind un restaurant cu specific canadian, acesta pune foarte mare preţ pe multiculturalitate, motiv pentru care, nu au dat înapoi atunci când a venit vorba de introducerea berii artizanale în meniu, atât cea produsă în România, dar şi în alte ţări. Putem alege între Zăganu, Nemţeana, Sikaru, Ground Zero şi altele, dar şi cea a celor de la Hophead Brewing, toate acestea fiind mărci româneşti. Dacă vă doriţi să încercaţi şi ceva străin, puteţi comanda Hobgoblin, venită de pe plaiurile englezeşti. Preţurile încep de la 14 lei.

#Beer tasting ?

O fotografie postată de Denisa Cimerdean (@denisa_cimerdean) pe

O altă oprire o puteţi face la Old Friends Pub, unde mie, personal, mi s-a părut o perioadă că se bea doar bere excelentă de dimineaţă până seara. Abia mai târziu am realizat că berea aceea e parcă mai bună lângă burgerii lor speciali. Au o gamă variată de beri artizanale, printre care Zăganu, Ground Zero şi Weihenstephaner, un brand german de bere ce se produce în cea mai veche berărie din lume. Mai nou o poţi comanda şi pe a noastră, a Clujului, Hophead Brewing.

#clujnapoca #clujlife #romaniancraftbeer #localbrand

O fotografie postată de Mihai Budisan (@bumihai) pe

Cu cât înaintez cu acest articol, realizez că peste tot în oraşul acesta găsim ceva diferit, fiecare loc are magicul lui şi oriunde am merge, ne vom simţi ca acasă şi vom găsi ceva de care ne vom îndrăgosti. De exemplu, la Samsara FoodHouse, pe lângă faptul că ne putem satisface curiozităţile culinare raw-vegan sau suntem clienţi fideli, căci acela este stilul nostru de viaţă, întregul arsenal de mâncare, delicios de sănătos, este completat şi de o bere pe măsură. Zăganu blondă, Terapia sau Hophead, le găsiţi aici pe toate la preţuri mai mult decât acceptabile (12-14 lei).

Cold beer #samsara #vegan #cluj #beer #coldbeer #dinner #golden #thirsty #ig_cluj

O fotografie postată de Sadie Andreea (@sadieandreea) pe

Printre primele localuri care au servit berea clujeana Hophead Brewing, care au crezut în visul celor doi fondatori ai brandului şi care au vrut să le ducă munca mai departe, se numără şi Sax Speakeasy Wine Bar. Chiar dacă specialitatea lor este vinul, acest loc ce îmbină atât de armonios conceptul de galerie de artă, wine bar, sală de concert jazz şi blues – lounge, e clar deschis unor noi provocări. Aşa că au primit bucuroşi în meniul lor cele 5 tipuri de bere produse de Hophead: AutoPilot, Immigrant, Opium, Dark’oh şi Red Line.

Hopa!

O fotografie postată de SAX with friends (@saxwithfriends) pe

În cele din urmă, poposim la Jaxx American Restaurant, pentru un vibe de băieţi răi, îmbrăcaţi all black şi care ascultă rock. Oameni ca noi toţi, cărora le place mâncarea bună şi o bere artizanală Zăganu, Sikaru sau Terapia. Blondă, brună sau roşie, asta voi decideţi. Pe toate le găsiţi la preţul de 14 lei, indiferent dacă optaţi pentru 500 ml sau 300 ml. Fain, nu?

Beri artizanale ftw

O postare distribuită de Liz (@luizatofan) pe

Inspirație pentru un bar hopping găsiți mai jos, sub forma unei hărți cu mai multe localuri din Cluj unde puteţi savura o bere artizanală, poate chiar mai bună ca cea cu care sunteţi obişnuiţi … Îndrăzniţi!

Aşadar, unde mergeţi prima dată?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!