5 localuri din Cluj unde te poți bucura liniștit de lectura unei cărți

Home $ Articole $ 5 localuri din Cluj unde te poți bucura liniștit de lectura unei cărți

by | Jan 17, 2017 | Articole, Descoperă Clujul

Sigur ați observat că este o perioadă foarte agitată pentru studenți, dar numai așa…câte două zile pe săptămână, căci în restul timpului îi vedem mai relaxați ca oricând. Da, este sesiune. IAR. Și ca orice student care se respectă, fiecare tinde să facă orice altceva în afară de a pune mâna pe cărțile alea nesuferite și să scape de chinul vorbelor – ”Nu am deschis nicio carte”.

Alții sunt mai isteți. Și deschid nu numai o carte, ci chiar mai multe. E acea categorie de student care a amânat pe perioada sesiunii toate lucrurile pentru care nu a avut timp de-a lungul anului. Sport? Nu am timp, lasă că merg în sesiune la sală. Licență? Sunt mai liberă în sesiune, mă apuc atunci. Cărți? Oho, am o listă lungă, mă apuc de ele în sesiune. Și pot continua, probabil deja v-ați recunoscut replicile și nu mai are sens.

Și pentru că în această perioadă timpul e cel mai bun prieten al nostru (evident, cineva care are examen mâine o să mă contrazică, dar restul nu), ne gândim că ar merge lângă o lectură bună și ceva delicios de băut. Și o priveliște faină. Dar și o atmosferă liniștită. Așa că azi vă prezint 5 locuri în Cluj unde vă puteți bucura liniștit de cartea voastră, care are, mai mult sau mai puțin, legătură cu vreun examen pe care urmează să-l aveți. #numazic…

localuri din Cluj potrivite pentru lectura

Începem cu ceva evident, un nume care a fost pe buzele tuturor încă de la citirea titlului articoului: Bookla, sweets and more. Și asta pentru că îmbină cu succes două elemente absolut necesare cititorului: îți poți alege chiar acolo ce carte să citești și oh, poți fi sigur că ai de unde alege și nimeni și nimic nu te va tulbura. Poate doar personajele naive dintr-o altă lume în care ai intrat fără să bați la ușă. Cafenea, cofetărie, bibliotecă, working space, îi puteți spune cum doriți, căci locul nu se limitează la oferirea unui singur serviciu. Iar de asta vă veți convinge doar în momentul în care vă veți uita pierdut prin încăpere, neștiind ce carte să alegeți. Iar mai apoi, la fel de dezorientat veți rămâne când veți gusta minunatele prăjituri pe care le au. Totuși, ca să nu fiți luat pe nepregătite, vă voi spune că puteți chiar din fotoliul vostru confortabil de acasă să vedeți ce cărți au și chiar să rezervați una. How cool is that?

Adresă: Strada Ion Andreescu, nr. 1 | Site | Facebook

#bookla #bookstagram #booklover #coffee #wine #and #a #good #book #to #read #qualitytime #cluj

A photo posted by Raluca Ciupe (@ralucaciupe) on

Un loc în care cu greu nu vă veți simți ca acasă e Koffer. Intri și parcă ai ajuns în casa unui om, atât e de primitoare atmosfera, atât de simplu și colorat e decorul. Pianul, tablourile care atârnă pe pereți, mesele și scaunele din lemn, toate completate de biblioteca ademenitoare, parcă s-au întâlnit aici acum multă vreme și nu s-au mai putut despărți. Cărțile sunt primul lucru care te invită înăuntru, dar odată ajunși acolo, suntem captivați de gustul băuturilor, de muzica care se aude încet pe fundal, de felul în care timpul nu mai vrea nicicum să înainteze. Cumva, se creează senzația că ziua examenului nu va mai veni vreodată și că tot ce contează e să terminăm cartea din mâinile noastre și cafeaua din  ceașcă. Și e o senzație incredibil de bună!  

Adresă: Bulevardul 21 decembrie 1989, nr. 46 | Facebook |

Locul meu preferat e Yolka. Intru, ochesc o măsuță lângă geam, îmi comand ceva de băut, cald sau rece, depinde de sezon, scot cartea și de aici, începe altă poveste. La propriu. Cred că am mai spus-o și să mă scuzați dacă ma repet, dar nu ai cum să nu uiți de toate problemele care te apasă când ești acolo. Am ajuns să cred că locul acela îmi face farmece, a reușit să mă calmeze și în zilele mele cele mai proaste. O fi vederea asupra orașului care pare mut de la geamul cafenelei, or fi ierburile și verdeața care te înconjoară, liniștea aceea asurzitoare, nu știu ce e, dar nu a fost zi în care să merg acolo și să nu simt că mi-am recăpătat toată energia. La fel cum nu a fost carte abandonată pe motiv că nu se poate citi aici!

Adresă: Piața Unirii, nr. 21 | Facebook |

#coffee #staring #greenisbetter #plants #design #cluj #viataincluj

A photo posted by Dora Pop (@dorulapop) on

Dacă te numeri printre aceia care nu concep începerea unei lecturii fără o cană de ceai, la Demmers Tea House e următoarea oprire pentru tine. Îmi place aici pentru că pot să mă retrag la geam, cu ceaiul şi cartea şi nu se mai aude parcă niciun zgomot de pe Pământ. Chiar dacă intră-iese lumea continuu, căci locul nu e doar pentru stat, ci poţi veni pe fugă şi pleca cu ceaiul dorit. Iar în ceea ce priveşte ceaiul, sunt halucinant de multe opțiuni, că nu degeaba îi spune casa ceaiului. Albe, verzi, herbal, rooibos, Oolong, toate sunt de o calitate superioară şi abia aşteaptă să le savuraţi alături de câteva rânduri şi mai delicioase.

Adresă: Piaţa Unirii, nr. 9 | Facebook |

Books and Tea #perfect #afternoon #lazy #goodtea #longtalk

O fotografie postată de Ana Elisabeta (@annamariaelisabeta) pe

Cu orice carte poți sta liniștit într-o după-amiază și la L`Atelier Cafe. Este ceva acolo care pe mine mereu m-a făcut să mă gândesc – ce bine era dacă aveam o carte cu mine! Poate sunt textele de pe pereți care, dacă tot veni vorba, vă pot capta ușor atenția și să fiți cu ochii în zare timp de câteva minute bune. Un alt aspect care v-ar putea distrage e faptul că mesele și scaunele sunt confecționate din carton și șansele să picați în orice moment sunt…nule, evident. Mare atenție să nu mergeți seara, pentru că se poate să nimeriți în mijlocul unui eveniment cu muzică și tam-tam și numai de citit nu o sa mai fie loc. În rest, lectură plăcută!

Adresă: Strada Memorandumului, nr. 9 (la etaj) | Facebook |

Love this place^^. Best tea in town.????

A photo posted by Călătean Raluca ( A ) (@ralusiatat) on

În concluzie, unde e locul unde nu ne vom deranja unul pe celălalt pentru că suntem absorbiți de o carte?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!