Concert simfonic la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima”

Home $ Articole $ Concert simfonic la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima”

by | Jan 17, 2017 | Articole

Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” vă invită joi la concertul simfonic susținut de Orchestra “Camerata Academica” a Conservatorului, dirijată de tânărul Vlad Eniu. Evenimentul va avea loc în Studioul de concerte și cuprinde un program inedit: se va prezenta o primă audiție absolută: Poemul simfonic Agonia pădurilor, semnată de tânărul compozitor Sebastian Țună, precum și lucrări ale compozitorilor nordici: Suita Peer Gynt nr. 1, op. 46, Suita Peer Gynt nr. 2 op. 55 de Edvard Grieg și Poemul simfonic Finlandia de Jean Sibelius.

concert simfonic

Astfel, după o lungă perioadă de timp, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” reînvie o valoroasă tradiție, aceea de a se interpreta lucrarea de licență a celui mai bun student compozitor. Această etapă este definitorie și fundamentală în evoluția oricărui tânăr creator, iar efortul instituției de a asigura absolvenților de la secția de Compoziție muzicală acest parcurs necesar marchează angajamentul continuu al Academiei de a oferi studenților săi condiții optime de studiu și de dezvoltare. Anul acesta, vom avea prilejul să ascultăm lucrarea absolventului compozitor Sebastian Țună. Muzicianul a urmat studiile la Universitatea „Emanuel” din Oradea, specializarea Pedagogie Muzicală, fiind și perioada de inițiere în Compoziție Muzicală cu maestrul Sabin Păutza; ulterior a studiat Compoziție Muzicală la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, la clasa maestrului Adrian Pop, obținând licența în 2016. A participat la cursuri și masterclass-uri de compoziție susținute de către compozitori importanți, iar palmaresul său cuprinde numeroase premii prestigioase. Actualmente, Sebastian Țună este student în cadrul programului de Masterat.

Dirijorul Vlad Eniu, în prezent asistent doctorand, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” în 2014, la clasa maestrului Petre Sbârcea, fiind șef de promoție, după care a urmat cursurile de masterat la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano. Printre cele mai importante realizări ale dirijorului se remarcă premiera națională a operei rock Jesus Christ Superstar de Andrew Lloyd Webber și concertele în locuri neconvenționale, precum cele din Cimitirul Central din Cluj-Napoca: Requiem și Ave Maria (2015-2016), spectacol pe dealul Cetățuia în Cluj-Napoca cu secvențe din opera Carmen de G. Bizet (2015) și cel din gară cu secvențe din musicalul My Fair Lady (2014).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!