5 localuri în Cluj unde bei cea mai bună cafea (III)

Home $ Articole $ 5 localuri în Cluj unde bei cea mai bună cafea (III)

by | Feb 9, 2017 | Articole, Descoperă Clujul

Până la urmă, ne-am hotărât să revenim şi cu partea a treia. Dacă bine vă amintiţi, în primul articol am făcut o vizită celor de la ROOTS şi Let’s Coffee, urmând ca mai apoi să mergem şi la Olivo Caffe, Bujole şi Victor. Fresh to Go. Nu aveam cum să nu vă povestim de cafeaua de la Meron, mai ales că așteptam să aflăm și parerea voastră la ClujLife Awards. Am zis că vă spunem despre 5 localuri unde bei cea mai bună cafea, căci cafeaua de la Olivo şi Bujole e cam aceeaşi, dar târgul acesta rămâne între noi.

Cafeaua de la Meron este o cafea de specialitate, prăjită light roast sau light to medium roast, care pune în evidenţă exact acele note care se potrivesc conceptului lor. Sunt atenţi la originea boabelor, la varietatea şi regiunea în care acestea se procesează. Tocmai de aceea, lucrează cu prăjitorii care fac parte din third wave coffee roasters (cel de-al treilea val al cafelei, de care v-am mai spus), un punct de plecare important al unei locaţii care promovează cultura cafelei şi care asociază fiecare produs cu personalitatea clientului. Ei numesc asta simplu – Coffee as you are.

Moccacino, your Wednesday magic potion. #meron #peopleofmeron #coffeeasyouare #moccacino

O fotografie postată de Meron | home of coffee (@caffemeron) pe

Cafeaua are origini multiple, de la Brazilia la Ethiopia, Guatemala, Kenya sau Costa Rica. În fiecare săptămâna este promovată “Origin of the week”, o campanie prin care oferă clienţilor detalii despre regiunile din care provin boabele de cafea. Principalul blend pe care îl folosesc se numeşte Confort Blend şi este o cafea 100% Arabica, cu arome de nuci şi caramel. Cafeaua lor provine de la prăjitorii ca Origo, Yume, Madison, Sapid sau Goppion. Motivul pentru care au ales aceste prăjitorii ţine exclusiv de tipul de prăjire al boabelor de cafea şi a atenţiei pe care aceştia o acordă întregului proces de prăjire. Au ales să lucreze cu mai multe prăjitorii tocmai pentru a oferi clienţilor o diversitate cât mai mare de produse de calitate. Poziţionarea Meron pe piaţă este de coffee shop concept, iar clienţii au posibilitatea de a cumpăra cafeaua pe care o folosesc şi ei, cu origini diferite, în pachete de 250 g.

Cultura cafelei este un crez după care ne ghidăm zilnic, iar pentru asta acordăm o atenţie sporită şi metodelor de preparare a cafelei (espresso, aeropress, frenchpress, moka, kemex, v60, coffee kettle). De fiecare dată, invităm clienţii să descopere povestea noastră şi le răspundem cu drag la fiecare întrebare. Îi aducem alături de noi în lumea cafelei şi prin workshop-uri organizate periodic, prin care promovam bunele practici şi o abordare calitativă în ceea ce priveşte cafeaua. Un astfel de exemplu este evenimentul “Metode alternative de preparare a cafelei acasă”, al cărui aftermovie de la prima ediţie îl puteţi viziona aici.

Aromele  fiecărei  origini  de  cafea  sunt  surprinse  în  meniul  basics:  de la un espresso cu personalitate la un cappuccino savuros, cu mult lapte. Alte tipuri: americano, doppio, cortado, espresso con panna, latte machiatto, caramel machiatto, long black, flat white, irish coffee. O expresie puternică a ceea ce înseamnă Meron ca experienţă aparte sunt Meron Delights – coffee shake-uri cu imaginaţie şi gusturi cosmopolite: Oreo Coffee Shake, Kinder Bueno Coffee Shake etc. Folosesc  cele  mai  bune  echipamente din domeniu, de la branduri renumite ca La Marzocco, Vitoria Arduino sau Opera.

Definită minimalist, o joacă între lumini şi forme geometrice, lemn şi fotolii confortabile, cocheta cafenea este simbolul echilibrului. Paradoxul comunicării e faptul că aceasta devine tot mai superficială pe măsură ce tehnologia avansează. Meron îşi propune să fie acel loc în care oamenii să-şi găsească echilibrul şi buna dispoziţie. Conceptul porneşte de la cuvântul Meron, care provine din limba greacă şi înseamnă „zile”. Şi-au propus să creeze un loc în care oamenii să îşi primească doza de energie pentru a continua întreaga zi. Mai mult, folosesc un sistem de servire unic in Cluj: comenzile se plasează la bar, iar produsele sunt livrate de către personal la masă. În acest fel, au îmbunătăţit procesul de lucru şi au minimizat timpul de aşteptare.

Produsele noastre se adresează unui public activ – de la tineri antreprenori sau fashion bloggers, la familii cu copii – un public care apreciază calitatea cafelei. Credem în comunităţi ghidate după aceleaşi valori, iar pentru noi, asta înseamnă #peopleofmeron. Hashtag-ul #peopleofmeron este simbolul experienţei Meron pentru fiecare client, experienţă din care învăţăm în fiecare zi şi pe care o îmbunătăţim continuu. Evenimentele sunt o parte importantă a activităţii noastre, atât în calitate de participant, cât şi de organizatori. Suntem cunoscuţi pentru workshop-urile de cafea, serile de jazz şi vin – Rhythm&Wine – sau muzica relaxantă de weekend, pe care o aducem aproape de clienţii în fiecare lună, vineri seara, prin Yellow Grooves.

I never miss a chance to stop for coffee. __________ #peopleofmeron #viataincluj #clujnapoca #cluj

O fotografie postată de Gina Fîrte (@ginafirte) pe

Sunt printre primele francize care au depăşit graniţa Transilvaniei. Din octombrie 2016, există Meron Victoriei, în Bucureşti. Planul de extindere vizează atât dezvoltarea la nivel naţional printr-un lanţ de francize, cât şi la nivel internaţional. Iar de curând i-aţi votat ca fiind Cea mai apreciata cafenea din Cluj, în cadrul ClujLife Awards 07.

Coffee, anyone?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!