5 idei de activități pentru cupluri

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 idei de activități pentru cupluri

by | Feb 14, 2017 | Recomandări

FYI: not necessary Valentine’s Day related! 

Nu de puține ori se întâmplă ca într-un cuplu să intervină un lucru enervant și care dă de furcă ambelor părți. Vorbesc despre rutină, sentimentul acela că ați intrat într-o buclă și tot ce faceți parcă e pe repeat, totul e ca un film prost pe care îl jucați în fiecare zi și în care voi nu mai sunteți personajele principale. Începi să te gândești chiar că poate nu ești cu cine trebuie, că te încearcă o depresie, starea de nefericire pândește pe la colțuri constant, gata să vă atace.

Ce-i drept, nu tot timpul aveți chef să ieșiți, să încercați locuri noi, mâncăruri exotice, alteori poate ați vrea să plecați într-o călătorie într-o altă țară, dar cardul bancar vă reamintește că nu prea aveți cu ce, sunt multe aspecte care vă pot arunca într-un stil de viață mecanic.

Astăzi, mi-am propus să vă povestesc despre 5 activități pe care le puteți face în cuplu și care poate nu vor aduce înapoi emoția primei întâlniri sau al primului sărut, dar veți putea petrece niște timp împreună făcând ceva distractiv și…altfel.

Pentru curajoşi:
Nu știu dacă e numai o dorință sau o curiozitate de-a mea sau mai sunt și alții, dar eu mereu mi-am dorit să-mi duc prietenul la poligonul de tragere. Da, atât de multă încredere avem unul în celalalt că nu ne vom împușca direct în cap, încât nu ne-am încumetat să facem asta până acum. Puteți merge chiar dacă nu aveți nicio idee despre cum să țineți o armă în mână și vă este frică să nu vă împușcați singuri în picior, căci puteți beneficia de instruire privind trageri de precizie sau de ripostă. Mânuirea armamentului se face în condiții de maximă siguranță, fiind supravegheați de personal specializat, deci oricum nu vă puneți viețile în pericol și cred că este o senzație aparte să ai o armă adevărată în mână. My  name is Bond. James Bond. Plus că după o ceartă zdravănă, mai bine mergeți și vărsați energia negativă în altă parte, nu are sens să vă consumați certându-vă.

Cluj Shooting Center este deschis în zilele de luni, miercuri și vineri în intervalul orar 17.00 – 21.00, iar sâmbăta de la 11.00 la 19.00. Tarifele variază în funcție de cât de prieten sunteți cu armele. Mai exact, dacă dețineți una, puteți opta pentru un abonament de 4, 6 sau 8 ore (250 lei – 400 lei). Dacă nu aveți armă, vă puteți alege un pachet ce include cartușele, pistolul, linia de tragere și fisa țintă. Prețul pachetelor începe de la 50 de lei și poate ajunge la 330 de lei, în funcție de câte cartușe doriți (minim 10, maxim 75). Dacă mergeți de ziua voastră, aveți și 10% reducere. E de încercat, zic.

Being my first time I did a pretty good job !:) #clujshootingcenter

A post shared by Ioana M. (@ioanapufu) on

Pentru romanticii incurabili:
Când am venit pentru prima dată în Cluj nu știam unde să merg, de unde să încep exploatarea orașului. Ca tot omul elevat, am dat un search pe Google și am găsit diverse articole cu titlul ”x locuri musai de vizitat în Cluj” și mi-am zis că dacă-i musai, atunci trebuie să încep cu acelea. Pe lângă locații precum Cetățuia sau Piața Muzeului, eram sfătuită să merg la Observatorul Astronomic. Chiar dacă scopul lui principal este unul didactic, fiind o instituție de învățământ, începând cu anul 2008 și-a deschis porțile și pentru publicul larg. Așa că, în fiecare seară de vineri, aveți posibilitatea să luați parte la un program de 2 ore în care vă puteți pierde în spațiu. La propriu și la figurat.

Programul este alcătuit dintr-o parte introductivă unde are loc, prin intermediul proiecției, o simulare a configurației cerești din acel moment, completată de explicații legate de obiectele celeste pe care le observați. Urmează mai apoi o parte practică, în care voi sunteți observatorii, utilizând instrumentele pe care vi le pune la dispoziție Observatorul. O mențiune importantă ar fi aceea că pentru grupuri de minim 15 persoane, puteți merge și în timpul săptămânii în baza unei programări. Dacă vrei să-ți surprinzi partenera/partenerul în cel mai romantic mod posibil, poți plăti intrarea pentru 15 persoane și sunteți doar voi, printre stele. Tariful este de 5 lei/persoană, deci chiar ai putea face o super impresie.

Pentru cei care nu pot sta locului:
Am tot bătut pasul pe loc, ba la poligon, ba la Observator, așa că următoarea propunere m-am gândit să vă pună puțin în mișcare. Și cum eu nu o să încurajez niciodată cuplurile să meargă împreună la sală, vă pot îndemna să mergeți la niște lecții de dans. Da, cei mai mulți băieți vor strâmba din nas și poate îi veți convinge mai greu, dar să încerce o dată, de dragul fetei, nu-i un capăt de lume. Cea mai bună soluție ar fi să mergeți la școli de dans unde prima ședință este gratis, vedeți cum e, dacă nu vă călcați prea mult unul pe altul pe degete, dacă sunteți vreun pic sincronizați, și mai apoi decideți dacă continuați sau renunțați. Ar putea fi foarte distractiv și să muriți de râs când vedeți cât sunteți de paraleli cu dansul, sau ați putea să vă enervați cumplit. Careful there!

Nu o să vă las în aer și o să vă ghidez, desigur, spre câteva locuri în care puteți să puneți această idee în aplicare. În primul rând, dacă vă doriți ceva încărcat de pasiune, tango-ul argentinian e cea mai bună alegere. Mai exact, Compania de Tango. Pentru ceva mai ritmat, plin de energie și veselie, încercați cursul de Salsa, Bachata și Kizomba organizat de cei de la Salsa Caliente. Și dacă credeți că v-ați descurca mai bine pe ritmuri de hip-hop sau street dance, Transilvania Dance Academy vă așteaptă, de asemenea, la o primă întâlnire fără nicio presiune la un angajament de lungă durată.

Pentru cei care vor să schimbe peisajul:
Nu ai nevoie de zeci de milioane în buzunar ca să pleci. Câteodată doar trebuie să-ți pui câteva lucruri în ghiozdan, te urci în mașină sau apelezi la Blablacar.ro și pleci în lumea largă. Da, e atât de simplu. Sunt multe locații absolut superbe în apropierea Clujului, noi am tot scris despre ele și v-am tot bătut la cap să lăsați totul și să plecați. Nu știm ce vă ține pe loc, dar dacă așteptați un semn ca să luați o pauză, acesta este semnul! Recomandările noastre le găsiți în articolul de aici.

Toate locațiile prezentate în articolul respectiv sunt destinații pentru o zi, mergeți, admirați, vă spuneți câteva cuvinte frumoase și vă promiteți că o să vă faceți mai mult timp unul pentru celălalt și veniți acasă. Și ca să fiți siguri că vă respectați promisiunea, planificați să plecați puțin mai departe într-un weekend apropiat. Beliș, Valea Drăganului sau Băișoara, de exemplu. Închiriați o cameră pentru o noapte la o căbănuță rustică și totul e perfect.

#winter

A post shared by Radu Matei (@xradu) on

Pentru nebunatici:
Știți cum câteodată mai vedeți prin filme niște scene și vă gândiți – și noi am putea face asta, de ce nu o facem? Ei bine, eu am în cap o secvență dintr-un film pe care l-am văzut cred că la vârsta de 14 ani și mi-a rămas întipărit în minte cum un cuplu s-a ridicat din pat cu scopul precis de a merge să facă un test drive just for fun și pentru că apăruse un model nou de mașină după care amândoi mureau. Și din nou – noi de ce nu facem asta? Pentru că de cele mai multe ori ne ridicăm din pat și ne îndreptăm spre frigider. Și ni se pare foarte fun. Mergeți și distrați-vă! Prefăceți-vă că aveți banii cash la voi, într-o servietă! Îmbrăcați-vă elegant și spuneți că abia ați venit din Italia sau alte prostii. Spuneți orice, fiți oricine vreți, we only have one life, people.

Cam astea au fost propunerile mele, sper să le considerați distractive și să vă bucurați de timpul petrecut împreună. Apropo, voi ce idei mai aveți?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!