The Underground Youth @ The Shelter

Home $ Articole $ The Underground Youth @ The Shelter

by | Feb 17, 2017 | Articole

Înfiinţată în 2008, în plină perioadă de înflorire a muzicii indie, ca proiect individual izvorât din nevoia de expresie creativă a poetului Craig Dyer, trupa The Underground Youth din Manchester readuce psych rock-ul la frumuseţea brută şi sensibilă a esteticii minimaliste.

Această abordare back to basics este şi astăzi una din cele mai bune variante de manifestare a muzicii alternative. Sound-ul hypnotic izvorât parcă direct din psihedelia The Velvet Underground este încărcat de nostalgie shoegaze cu ecouri goth, ceea ce face ca experienţa ascultării să fie chiar filmică.

Deşi creaţia este aproape exclusiv personală, Dyer optează în cazul live-urilor pentru o formulă de patru (voce, tobe, două chitari şi bas) ce poate produce un sunet garage pasional, crud şi feroce.

Acest blend de post punk inspirat şi infuzat de precursori ca The Brian Jonestown Massacre, The Jesus And Mary Chain, Joy Division, Bob Dylan sau chiar Spaceman 3 le-a adus un following dedicat în toată lumea şi bineînţeles un fan base activ în România.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!