Despre meniul #StreetFood de la Marty Restaurants

Home $ Articole $ Despre meniul #StreetFood de la Marty Restaurants

by | Feb 20, 2017 | Articole, Cum a fost la

Sfat prietenesc: dacă nu ați mâncat azi, luați-vă măcar 10 minute și gustați ceva măcar în fugă, căci altfel nu veți ajunge la finalul articolului. Povestesc despre mâncare. Și nu de orice fel, ci una cu adevărat bună, vă zic din surse sigure, că am fost și am testat-o/ gustat-o/ savurat-o.

Deja nu mai suntem surpinși atunci când Marty Restaurants mai fac un update în meniu. Ne-am obișnuit. Și noi, și ei. Noi știm că putem încerca ceva nou mai tot timpul acolo, ei au realizat că foamea noastră nu poate fi potolită doar cu un preparat bine făcut, nici cu mai multe chiar. Constant avem nevoie să simțim gustul originalității în mâncare, elementul noutății, diversitatea și bogăția gusturilor.

Noul meniu vine odată cu știrea că în perioada 6-9 iulie ne vom întâlni cu cei de la Marty la Street Food Festival. Urban Comfort Food este un mix între dragostea pentru mâncare, nostalgia gustului dulce al copilăriei și explozia de arome care te surprind de fiecare dată. Dorința lor a fost simplă: să aducă gusturile ”înnebunitoare” și savoarea street food în confortul restaurantelor Marty, să ne provoace să retrăim cele mai dragi amintiri despre mâncare. Meniul acesta există pentru a fi savurat cu toate simțurile, dar mai ales cu sufletul.

Facem o trecere rapidă prin meniu? Așa…numai de poftă.

Începem cu ceva light, o supă cremă de porumb dulce sau Sweet Corn Cream Soup, dacă vrem să  fim mai fancy și să păstrăm denumirea din meniu. Și pentru că nu întotdeauna ”simplu e cel mai bun”, gustul final al acestui preparat este dat de o listă considerabilă de ingrediente: ceapă, cartofi, unt, smântână dulce, ardei iute, tortilla, bacon și coriandru. So, if you are among those who live on a good soup, not on fine words, you should definitely try this one!

Prea bune preparatele din noul meniu @martyrestaurants ☺️

A post shared by Chisiu Ioana – Carmen (@ioanachisiu) on

Stuffed peppers with chilli and cheddar și Pasta with chilli con carne and avocado sunt două feluri potrivit de intrigante cât să te determine să le comanzi, suficient de picante cât să te trezească într-o după-amiază în care nu ai chef și destul de delicioase încât să te convingă să le recomanzi și altora…sau să te întorci și în alte zile pentru ele. Attention, hot!

Atunci când combini pieptul de pui cu caș cheddar, guacamole, ardei jalepeno, salată iceberg și încă câteva ingrediente, e normal să iasă un Stuffed crispy chichen taco demn de un meniu de #StreetFood. Și pentru că în stradă găsim cele mai bune preparate, Steamed salmon wrapped in banana leaves ne găsește pe noi fără suflare și cu o poftă de neimaginat. Nu am apucat să gust din acest preparat, dar mi-a rămas sufletul și mintea la el, trebuie să-mi potolesc cât de curând curiozitatea.

Nu puteau lipsi din meniu, bineînțeles: mândrele salate. Și ce salate! Dacă ar fi toate ca acestea, ar mânca mai multă lume sănătos. Prima are ca ingredient de bază puiul, la care s-au adăugat diverse arome, totul putând fi savurat într-un bol de tortilla. Chiar și acest ”bol” poate fi mâncat și v-aș îndemna să o faceți, e extra crunchy, extra bun. Spre deosebire de gustul echilibrat, cumva familiar pe care îl are Pulled Chicken Salad and tortilla bowl, Guacamole and homemade pastrami salad, cea de-a doua salată din meniu, vine cu o savoare interesantă, mai intensă, mai provocatoare cumva. Pastrama de vită pe care o folosesc pentru acest fel este preparată în casă. Chiar în casa Marty. Eu una, am ales-o drept preferată pe prima, dar poate nu eram pregătită pentru provocări în ziua în care le-am încercat.

Două tipuri de burrito: Oven baked chilli con carne burrito și Oven baked pulled chicked burrito. După cum le trădează și numele, delicatesele acestea sunt preparate la cuptor, prima având o notă ușor iute, că doar nu degeaba e chilli con carne. Se simte în gustul acestor preparate pasiunea și munca depuse de bucătari atunci când le-au creat. Se simte aerul sud-american, conceptul de Street Food în forma lui cea mai simplă. De la miros, până la formă de prezentare și, fără dar și poate, senzație. Unii ar spune că acești burrito, în special cel de-al doilea, sunt preparatul cheie al meniului, însumarea tuturor sentimentelor și ideilor legate de Street Food, dovadă că, încă o dată, excelența în bucătăria din stradă există.

Într-un final, avem trei sandvișuri: Homemade pastrami and cheddar sandwich, din aceeași pastramă făcută în bucătăria Marty, Pulled pork and lyonnaise onions sandwich, evident – cu carne de porc – și Pulled chicken and guacamole sandwich, cu piept de pui fâșii. Pe acestea nu le-am încercat, așa că nu îmi voi da cu părerea. Spuneți-mi voi cum sunt când le gustați! I dare you!

Cam asta a fost, noi suntem curioși dacă în vară, la Street Food Festival, ne vom bucura și în stradă de aceste preparate sau vom fi surprinși cu altele noi. În rest…poftă bună și spor la degustat din acest meniu nou!

Apropo, cum vi se pare? Nerăbdători să încercați ceva anume?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!