6 lucruri pe care să le faci weekend-ul acesta în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 6 lucruri pe care să le faci weekend-ul acesta în Cluj

by | Feb 24, 2017 | Recomandări

Cred că tuturor ne este mult prea familiar sentimentul acela pe care îl avem când ne vedem în sfârşit ajunşi la sfârşitul unei săptămâni ce părea interminabilă. Şi pentru că atât de mult am aşteptat să vină weekend-ul, vrem să profităm la maxim de fiecare secundă. Am fost atât de copleşiţi de muncă, de restanţe, de faptul că s-a încălzit vremea şi nu am avut timp de o plimbare, încât nici nu ne gândim să ne petrecem finalul de săptămână dormind. Vrem să ieşim, să ne întâlnim cu prietenii, să trăim puţin.

Şi ca să nu rataţi nimic important, vă zic eu unde e musai să fiţi zilele astea.

În primul rând, la Târgul de Turism Touristica, care începe azi, 24 februarie şi se termină duminică. Nu e sezon de vacanţe acum, dar e momentul perfect să începeţi să planificaţi una! Timpul liber e important şi trebuie profitat la maxim de el, iar acest lucru nu mai este o noutate pentru nimeni. Aşa că fie că vă doriţi să petreceţi un moment de linişte în inima munţilor sau să vă bucuraţi de agitaţia relaxantă a unei plaje, sejururi sau circuite, agenţiile de turism prezente la târg vă aşteaptă cu cele mai bune oferte, atât în ţară, cât şi în străinătate. Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania sau Croaţia? You just name it. În plus, au anunţat reduceri de până la 50% pentru rezervările early-bird, aşa că ne vedem la VIVO!, în zona food-court.

?? • Send your photo from Croatia?? ? [email protected] or put #croatia_photography Photo by @makarskarivierabeaches •

O postare distribuită de Croatia (@croatia_photography) pe

Liniştiţi că ne-am asigurat o vară pe cinste, ar fi bine să ne îndreptăm atenţia şi asupra prezentului. Mai avem nevoie de puţină forţă pentru a întâmpina o nouă săptămână de lucru, aşa că am face bine să ne adunăm puterile cât mai repede. Şi cel mai simplu mod de a face asta este prin artă. Aşa că ne îndreptăm paşii spre Muzeul Etnografic al Transilvaniei, unde găsim o colecţie unică de reproduceri ale desenelor lui Van Gogh în alb şi negru: heliogravuri din colecţia Hydde Nieland, un olandez din Dordrecht care le-a achiziţionat de la Haga în anul 1892. Vor fi expuse în jur de 100 de heliogravuri până în data de 9 aprilie, iar preţul unui bilet este de: 12 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru elevi, studenţi, pensionari, grupuri mai mari de 10 persoane.

Grădină – Van Gogh

O postare distribuită de Andreea (@andreea__muresan) pe

Weekend-ul acesta mai ai ceva de rezolvat: trebuie să cauţi mărţişorul perfect, pentru că numai mâine nu-i poimâine şi săptămâna viitoare vine primăvara. Oficial. În calendar. Şi pentru că nici mărţişorul nu mai e ce a fost şi nu ne mai mulţumim cu un trifoi cu 4 foi în piept, ne întâlnim la Cluj Design de Mărţişor, la Casa Tiff, pentru a ne reînoi fie cu haine, accesorii, bijuterii de autor, fie chiar cu obiecte de mobilier şi home decor. Ca să simţim că a venit primăvara şi în casa noastră, nu doar în dulapuri! Câţiva din designeri prezenţi: Joulery, Letitia Pintilie, NANI – Night After Night Insispensable, Mr. Mussete şi haideţi şi voi, că nu vi-i spun eu pe toţi! Începe azi, la ora 18.00 şi-i mai găsiţi acolo şi sâmbătă şi dumincă între 11.00 şi 21.00.

De martisor ? #ClujDesignDays #PopUpStore #413

O postare distribuită de Diana Larisa Pasca (@diadidy) pe

Eu m-am plimbat prin Cluj şi am găsit câteva localuri noi. Am scris despre ele aici. Nu m-am plimbat neapărat că aveam foarte mult timp liber, ci ca să vă povestesc vouă despre ele, aşa că nu mai aveţi nicio scuză. Zilele astea mergeţi şi voi să le vizitaţi. Sâmbătă dimineaţa beţi o cafea la Narcoffee Rosters, la prânz poate aveţi poftă de sushi – iar la Tamaki fac unul fenomenal – şi pe seară, poate vi se face poftă de o clătită. Numai bine treceţi pe la Sweet Crepes în drum spre casă. Ce ziceţi, aveţi chef de ceva nou? Aici găsiţi toate localurile deschise în ultimele luni în oraş, vedeţi pe unde nu aţi fost şi mergeţi, să mai auzim și noi o părere.

Valentine's Day.. Valetine's ushi.. Valensushi. Sushi!

O postare distribuită de Alexandra Turian (@alexandraturian) pe

Dacă nu ai chef de plimbare, am altă propunere. Mergi la spa. Împachetează toate grijile şi problemele într-o valiză şi arunc-o pe geam. Ea nu vine cu tine la spa. Îţi iei iubitul / iubita, prietenii sau îţi rezervi câteva ore doar tu cu tine şi te relaxezi. Nu ai nimic altceva de făcut în acest weekend, decât să te bucuri de viaţă, să faci ce-ţi place. Aici ai recomandările noastre – 5 centre spa din apropierea Clujului. Eu toată săptămâna am aşteptat weekend-ul doar pentru acest moment, deci merg chiar dacă voi încă mai staţi pe gânduri. PS: Nu vă uitaţi cartea preferată!

#lazyday #swimming #water #ralelaxing #weekend #family ? ????

O postare distribuită de ~Júlia~M ??? (@jula.julia) pe

Duminica se încheie fără peripeţii – mergem la cinema, mai exact Cinemateca TIFF – Elle, care va avea patru proiecţii exclusive la Cinema Victoria. Cu un Glob de Aur şi o nominalizare la Oscar a protagonistei Isabelle Huppert, filmul nu va fi distribuit în circuitul sălilor româneşti, so it’s your only chance to see it. Cei de la New York Times descriu producţia ca fiind a masterpiece of suave perversity, the movie leads its audience through a meticulously constructed maze of ambiguity, scrambling our assumptions and expectations at every turn. Mergem să vedem dacă le dăm dreptate? Duminică, 20.00.

Provocare: le facem pe toate weekend-ul acesta şi ne auzim luni cu impresii? Game on.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!