12 evenimente de neratat în martie la Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 12 evenimente de neratat în martie la Cluj

by | Mar 1, 2017 | Recomandări

Dacă nu aţi fost suficient sufocaţi cu vestea inedită, vă mai spun şi eu: a venit primăvara. De câteva ore. Acum, am două variante. Pot începe să vă fac urări de 1 martie, din acelea cu „ghioceii să-ţi răsară în suflet”, „un buchet de gânduri bune”, „sufletul să-ţi vibreze în acordurile bucuriei”, poate şi ceva cu „fie ca” dacă mă străduiesc puţin. Sau pot să renunţ la bla-bla-uri şi să scriu despre ceva care să vă intereseze. Şi anume, evenimentele de neratat în martie la Cluj.

Bla-bla şi începem.

Cazacii Zburători
47 de membri ai Ansamblului Academic Kalyna din Kiev, supranumiţi „cazacii zburători”, vin la Cluj într-un spectacol ce va reuni coregrafii spectaculoase şi adevărate opere de artă folclorice într-o epopee de dragoste şi război. Cor, balet şi orchestră. Instrumente tradiţionale şi costume populare ucrainiene. Toate acestea formează adevărate musicaluri folclorice ce vor impresiona spectatorii în premieră la Casa de Cultură a Studenţilor, în data de 2 martie, de la ora 20.00. Preţul unui bilet începe de la 150 Lei, iar mai multe despre eveniment găsiți aici.

How about those high jumpers! What was your favourite part of #OneWorld2016? #UkranianDance #PCUWC #yyj

O postare distribuită de Pearson College UWC (@pearsoncollegeuwc) pe

Lansarea albumului „Despre dragoste” by Aldo Blaga
Pe 3 martie, Aldo Blaga, fost concurent la Vocea României şi X-Factor, ne invită să vorbim despre dragoste şi mai ales, să o împărtăşim. Lansarea noului său album vine în sprijinul unei cauze nobile – susţinerea asociaţiei Magic People, Voluntar de Cluj şi VIVAD, iar spectacolul se va desfăşura sub sloganul „Uniţi, dăruim”. Alături de Aldo, pe scenă vor urca şi TzikSaxOrchestra, mentalistul Cristian Gog şi Mihaela Tatu. Pe lângă donaţiile din cadrul acestui eveniment, tânărul a decis ca 50% din încasările generate din vânzarea albumului şi concertele de lansare să fie donate către cauze caritabile. Jos pălăria! Preţul unui bilet este de 50 lei, iar pentru studenţi, 30 lei. Aflaţi mai multe aici.

#saxophone

O postare distribuită de Aldo Blaga (@aldoblaga) pe

Nastia
Cred eu că aceasta va fi petrecerea lunii martie pentru iubitorii de techno, căci Anastasia Topolskaia, sau aşa cum o ştim cu toţii, prea energica Nastia, revine la Cluj, în mijlocul unui public care mereu a primit-o cu braţele deschise şi pregătiţi de dans. Până în zori, până la epuizare şi până la extaz. Entuziasmul ei este contagios, sunetele sunt aruncate peste pupitru cu atât de multă viaţă, bucuria şi dragostea cu care artista ne încântă de fiecare dată pur şi simplu ne-au cucerit de la prima ei venire în România. Iar K!D Chriss şi Incolor cu siguranţă au pregătit warm-up-ul perfect. Aşa că vinerea aceasta, 3 martie, Club Midi, Nastia, K!D Chriss şi Incolor. Avem şi concurs cu invitaţii pregătit pentru voi, hai la dans!

Guess who’s coming this Friday at @clubmidi? ? #mioritmic

O postare distribuită de Mioritmic (@mioritmic) pe

Târgul de Cariere
Acum că e oficial primăvară şi ce bine că nu e numai în calendar, ci s-a încălzit şi vremea, nu mai aveţi nicio scuză să vă ascundeţi sub pături şi să invocaţi frigul ca scuză să nu mergeţi nicăieri. Şi cel mai bine ar fi să începeţi să vă căutaţi un job, o colaborare sau un internship, că acum şi ziua e mai lungă şi parcă aveţi mai mult timp liber. La Târgul de Cariere, în 7 şi 8 martie, te aşteaptă angajatori, seminarii şi competiţii, iar tu aduci doar dorinţa de muncă. Fiind un domeniu atât de trendy, viitorii programatori şi persoanele din mediul IT sunt aşteptaţi la Târgul de Cariere în IT, la FSEGA, în perioada 9-16 martie. Un alt pas în construirea carierei voastre îl puteţi face la JobShop, unde veţi avea ocazia să participaţi la un workshop de CV, vă veţi întâlni cu diverse companii angajatoare şi veţi lua parte la alte activităţi despre care puteţi citi mai multe aici.

Subcarpaţi
Cred că sunt extraterestru o să fie cântată acum mai ceva ca niciodată de când cu descoperirea acelor 7 planetele. Om fi noi din alt spaţiu, or fi alţii? Nici nu contează până la urmă. Importantă e muzica celor de la Subcarpaţi, muzică adevărat românească, un mix de tradiţii şi ritmuri moderne ce ne face să strigăm până nu mai avem glas. Inconfundabilele piese ale băieţilor, versurile din inimă, pielea de găină, pe toate le adunăm în data de 9 martie la Euphoria Music Hall. Preţul unei bilet este de 30 lei pre-sale şi 40 de lei în ziua cea mare. Evenimentul, aici.

About last night #SixYearsWithSubcarpati #happybirthday #subcarpati #bean #cluj #viataincluj #ilovecluj #concert #clujlife #musichall

O postare distribuită de EuphoriaMusicHall (@euphoriamusichall) pe

The Beard Run
Pe cei de la Beard Brothers nu-i mai opreşte nimeni. Sunt pe val băieţii şi sperăm să rămână acolo pentru multă vreme, că fac treabă bună. De data aceasta, avem o activitate sportivă, o întrecere pe treptele de la Cetăţuie. 100% din taxa de participare va merge către campania Keep the blood flowing, ce îşi propune strângerea de bani pentru reutilarea Centrului de Transfuzii Sanguine din Cluj-Napoca, aşa că în 11 martie alergaţi şi puneţi sângele în mişcare pentru ca alţii să aibă şansa să o facă şi ei. Dacă nu sunteţi fani ai sportului, puteţi participa la BearnIn Poker Tournament, campionat de poker desfăşurat tot în scopul adunării de fonduri pentru această campanie. Mai multe detalii puteţi citi aici.  

Ne vedem in 18 martie la cea de-a doua editie #TheBeardRun ?? #KeepTheBloodFlowing ?

O postare distribuită de Beard Brothers (@beard_brothers_cluj) pe

Acuarela Cocktails: Semne de primăvară
Era de aşteptat să avem un eveniment marca Acuarela Cocktails odată cu venirea primăverii. De data aceasta, au pregătit o ediţie specială: seara de pictură în familie. Niciodată nu pare suficient timpul petrecut cu cei mici, aşa că ar trebui să profitaţi de orice ocazie de a avea câteva momente împreună. Chiar dacă micuţul tău e pasionat sau nu de pictură, experienţa se va dovedi cu siguranţă una distractivă pentru ambele părţi şi poate descoperiţi un talent ascuns. Preţul unui bilet este de 80 lei şi reprezintă un loc – un adult sau un copil. Despre eveniment, aici.

PS. E de mers, chiar ieri l-am încadrat în categoria evenimente inedite în Cluj.

The Woman
Pentru că luna martie a devenit inevitabil o lună dedicată femeii, e timpul şi pentru conferinţa de leadership „The Woman”, unde ne vom întâlni cu peste 500 de femei. Acestea vor dezbate importanţa educaţiei în societate şi rolul esenţial pe care îl are femeia în procesul educaţional. Un prilej bun de dezvoltare personală şi socializare, workshop-uri şi prezentări diverse susţinute de nume de renume precum Gabriela Szabo, Mellisa Sterry, Sînziana Maioreanu, o agendă încărcată şi chef de poveşti. Ne vedem în 14 şi 15 martie, preţul unui bilet începe de la 29E.

Loredana
Loredana este o artistă îndrăgită de foarte mulţi dintre noi, pornind de la cei mai mici, până la părinţi şi bunici. Chiar dacă de-a lungul anilor a fost privită ca un personaj controversat pe scena română, aceasta a reuşit să câştige admiraţia unui public larg prin veselia, energia şi dorinţa de viaţă pe care o emană. În data de 20 martie vine la Cluj, în cadrul turneului naţional Sentimente. Preţul biletelor porneşte de la 80 de lei, mai multe despre eveniment aflaţi aici.

The Romanian International University Fair
Sau RIUF, cum îl ştim cu toţii, se desfăşoară în data de 21 martie şi adună la Cluj peste 70 de universităţi din România şi din străinătate, şcoli de limbi străine şi ONG-uri studenţeşti, cu alte cuvinte, o imagine completă a oportunităţilor educaţionale pe care le avem. Mai mult, puteţi lua parte la conferinţa RIUF YouForum, unde vor fi prezenţi peste 30 de speakeri, dintre care amintim: Bogdan Bob Rădulescu, Cornel Hoza, Andrei Ţigănaş. Aşa că dacă nu ai de gând să-ţi cauţi un job sau un internship, un master sau un doctorat sigur vrei. This is the place to be!

We’re in #Cluj today for #riuf @bruneluni #goingtobrunel

O postare distribuită de Laura (@laurabailey91) pe

WineUp Fair
Avem de toate luna asta, aşa că un târg de vinuri nu putea lipsi. WineUp Fair revine în forţă pentru cea de-a treia ediţie, cu locaţie nouă şi, după părerea mea, care va da o notă complet diferită evenimentului: Muzeul de Artă, Palatul Banffy.  Vom regăsi  4 concepte: WineUp Fair, Official Selection, Masterclass şi In the city, toate având acelaşi actor principal – vinul – care ne va oferi o experienţă completă, ca la fiecare întâlnire cu el. Au pornit de la o idee simplă, care poate fi rezumată de următoarele cuvinte: Love of beauty is taste. The creation of beauty is art. Îşi propun ca pe parcursul celor 3 zile (24-26 martie) să aducă împreună istoria şi tradiţiile celor mai bune crame din România, alături de pasiunea oamenilor pentru vin şi artă. Aşteptăm nerăbdători să vedem ce au pregătit. Evenimentul îl găsiţi aici.

Tudor Gheorghe
Încheiem luna (31 martie) alături de maestrul Tudor Gheorghe. Îndrăgostiţi fără noroc este spectacolul pe care artistul l-a pregătit tocmai pentru cei mai puţin fericiţi, dar cred că este permis şi accesul cuplurilor în sală. În orice caz, acesta îşi doreşte ca toţi să vă găsiţi clipa de fericire, fie ea unică, şi încearcă asta având la dispoziţie poezia şi cântecul românesc, uneltele lui favorite. Biletele se găsesc la agenţia sălii de spectacol.

#tudorgheorghe#concertiasi#teatrulnationaliasi

O postare distribuită de Ioana Jora? (@iamioanajora) pe

Pff, lungă lună avem în faţă! Haideţi să ne bucurăm de ea! Pe la care evenimente ne întâlnim?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!