Unde poți juca snooker în Cluj

La dans am fost, de mâncat am tot mâncat, hai să jucăm ceva! Și nu orice, ci un joc cu clasă: snooker. Eu credeam că orice implică un tac și câteva bile, e biliard. Refuz să cred că sunt chiar singura care a trăit până acum sub o stâncă, după cum zicea colega mea, Ioana, când vă povestea despre experiența ei cu Sofar Sounds. Așa că, pentru necunoscători, vă scriu câteva chestiuni de bază despre snooker.

Aparent, există peste 50 de variante ale jocului cu tacul, dar snookerul s-a diferențiat elegant de-a lungul timpului de toate acestea. Se desfășoară pe o masă mai mare decât cele clasice, prevăzută cu șase buzunare. Se folosesc 15 bile roșii, șase bile colorate și bila albă, a jucătorului, iar principiul de bază este că după fiecare bilă roșie, trebuie să urmeze o bilă colorată. Punctul culminant e reprezentat de ascunderea bilei albe în spatele altor bile, pentru ca adversarului să-i fie limitat accesul la bila propusă. Aceste este momentul snooker, care aduce puncte suplimentare. Se dau puncte, se dau penalizări, ideea e să ai un punctaj mai mare decât cel al adversarului. Există un număr stabilit de partide/ frame-uri, ceea ce determină în general lungimea jocului.

Destul cu vorba, să vedem unde putem juca snooker în Cluj.

Snooker Club este deja un loc cu renume, mai ales pentru cunoscătorii acestui sport, care cu siguranță au luat parte la confruntarea dintre doi mari campioni, John Higgins și Ken Doherty, în 2016. La club veți găsi o atmosferă relaxată, potrivită pentru o seară de joc, un bar ofertant ce vă stă la dispoziție (băuturi pe bază de cafea, soft drinks, cocktails, vin, bere), iar dotările sunt pe măsură: mese profesionale, postav marca Snooker West of England Tournament, tacuri și triunghi Riley și bile Aramith. Dacă căutați doar un loc în care să urmăriți liniștit un meci, în lounge le puteți viziona la televizor. Eu cred că e locul perfect dacă vrei să îmbini o activitate recreativă cu cele specifice unui bar.

Prețurile sunt de 20 lei/oră de luni până joi și 25 lei/oră de vineri până duminică. Există și posibilitatea de a alege din diversele variante de abonamente pregătite pentru voi: Gold, 30 de ore de snooker, 360 lei; Silver, 20 de ore de snooker, 260 lei; Bronze, 10 ore de snooker, 140 de lei. Tu cam câte ore vrei să petreci jucându-te?

Adresă: Calea Baciului, nr. 1-3 – în incinta Roxer Grup, lângă Zebra Catering Cluj.
Nu trebuie să-ți faci griji în privința parcării.

 

La mulți ani, Claudiu! #snooker #cluj #friends #kendoherty #claudiuilea

O postare distribuită de Snooker Club Cluj (@snookerclubcluj) pe

Un alt loc în care ne putem confrunta la o partidă de snooker ar fi Corner Biliard and Snooker, un bar biliard cu o atmosferă prietenoasă și prețuri decente, după cum se prezintă ei. Spun că s-au poziționat ca un local cu personalitate prin comunitatea pe care și-au construit-o, pasiunea cu care se practică jocul și felul în care își primesc fiecare oaspete nou. Vă sunt puse la dispoziție mese profesionale, o servire pe măsură din meniul pentru jocuri la un pahar cu prietenii. Pe lângă snooker, mai puteți juca aici și biliard, darts sau ping-pong.

Prețul variază în funcție de ziua și ora la care alegeți să mergeți. Așadar, dacă optați pentru o zi din timpul săptămânii, tariful este de 15 lei/oră de la 10.00 la 18.00, iar de la 18.00 la 24.00, de 18 lei/oră. În zilele de sâmbătă și duminică, prețul este fix, de 18 lei/oră. Să înceapă meciul, zic.

Adresă: Strada Izlazului, nr. 21

 

În cele din urmă, ajungem și Multiplex LEUL, deja cunoscut ca un loc în care putem să ne bucurăm de diverse jocuri. Dacă nu ați stiut până acum, pe lânge cele 20 de mese de biliard de care dispune, centrul are și o masă specială pentru snooker. Măcar o dată sigur ați fost, aici mai puteți juca bowling, biliard, tenis de masă, iar la bar găsiți diverse băuturi, de la cafea și răcoritoare, la băuturi alcoolice. E o opțiune bună, în general, pentru grupurile mari. Poate nu toți aveți chef de un anume joc, astfel vă puteți împărți după preferințe, mai migrați dintr-o parte în alta, important e să vă distrați oricum.

Prețurile diferă, de asemenea, în funcție de ora și ziua în care mergeți. De luni până vineri, în intervalul orar 10.00-17.00, tariful este de 18 lei/oră, iar de la 17.00-24.00, de 28 lei/oră. În weekend, în prima parte a zilei, 18 lei/oră, iar în a doua, 28 lei/oră.

Adresă: Strada Ploiești, nr. 6-8

 

Ați jucat vreodată snooker? Unde și cum vi s-a părut?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This