La ce evenimente gratuite poți merge săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ La ce evenimente gratuite poți merge săptămâna aceasta în Cluj

by | Mar 20, 2017 | Recomandări

Se apropie sfârşitul lunii. Nu mai are nici un sens să ne ascundem după deget sau să ne minţim: am rămas iar fără bani! Ne-am promis că luna aceasta ne vom descurca mai bine, chiar vom face economii şi când colo… aceeaşi placă veche. Partea bună în toată treaba asta e că există evenimente gratuite şi foarte faine care ne mai pot distrage atenţia de la dulcele chin al… lipsei banilor. Chef să ieşiţi din casă e tot ce vă trebuie, iar dintr-acesta aveţi din plin. Doar a venit primăvaraaaaaaaaaa!

Aşadar, unde mergem săptămâna asta?

Poate încă nu aţi aflat, dar din data de 13 februarie până în 3 aprilie, în fiecare luni, la Cinema Dacia, în cadrul unei noi ediţii a proiectului British Documentary puteţi viziona cele mai bune documentare britanice din ultimii ani. Astăzi, 20 martie, va rula George Blake – spionul de top al Moscovei, începând cu ora 19.00. Intrarea este liberă, dar accesul se face în limita locurilor disponibile, aşa că, în cazul în care vă este frică să nu rămâneţi fără loc, vă puteţi grăbi.

Dacă nu aţi ajuns până acum la Reactorul de creaţie şi experiment, acum e o ocazie bună să mergeţi. Luna aceasta împlinesc 3 ani de la deschidere, aşa că au pregătit un program interesant. Marţi, 21 martie, vă aşteaptă cu un spectacol invitat de la Teatrul Spălătorie din Chişinău, intitulat simplu Life. Începe la ora 19.00 Programul complet al lunii martie îl găsiţi aici. Dacă nu mai prindeţi loc, nu suferiţi, mai avem o opţiune pentru voi: Board Games night, în cantina Haşdeu. Aici, voi faceţi spectacolul.

#onset

O postare distribuită de Reactor Cluj (@reactor.cluj) pe

Cuvintele „miercuri” şi „muzică” nu rimează, dar la Sisters se întâlnesc în cadrul Pure Acoustic Sounds. Andreea Secrieriu şi Radu Leu, ei doi şi o chitară, piese cunoscute şi altele pe care le veţi cunoaşte împreună, noi zicem că pentru o seară din mijlocul săptămânii, aceasta este ieşirea ideală. Plecaţi cu energie şi poate-poate prindeţi şi săptămâna asta weekend-ul. Ora 20.00, be there.

#makingof #negroni

O postare distribuită de Sisters (@cafeneaua_sisters) pe

Poate că momentan nu ai fondurile necesare pentru excursii sau o simplă drumeţie, dar te-ai gândit că acesta este tocmai timpul ideal ca să poţi merge la o expoziţie de fotografie? Tema? Palatele Clujului, acele construcţii care dau o altă înfăţişare zonei centrale, o colecţie desăvârşită de stiluri arhitecturale. Dacă v-am făcut curioşi, sunteţi aşteptaţi la Turnul Croitorilor până în data de 23 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Iar dacă tot am ajuns cu bine în weekend, ne răsplătim cu ceva de la Bazar cu lucruri gratis, la Atelier Cafe. Nu ai nevoie de bani, totul e gratuit. Bazarul este deja celebru în Cluj, fiind organizat periodic pentru ca oamenii să îşi poată dona lucrurile care nu le mai sunt de folos, în schimbul unor obiecte cărora le-ar putea găsi o întrebuinţare. În plus, discuţii, voie bună, jocuri, mergeţi şi voi şi veţi vedea. Dacă v-au mai rămas câţiva bănuţi în buzunar, puteţi trece pe la Half is free, la Hotel Continental, poate aveţi noroc şi găsiţi o piesă de îmbrăcăminte de brand chiar ieftină, că doar sunt la jumătate de preţ, nu?

Half is Free in progress?

O postare distribuită de @half_is_free pe

Şi să vă notaţi în agendă că săptămâna viitoare, de neratat e Ziua Porţilor Deschise, organizată de Teatru Naţional cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Ajuns deja la cea de-a opta ediţie, evenimentul se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor, care pot să se bucure liniştiţi de câteva ore la teatru, căci cei mici vor fi ocupaţi cu piese jucate special pentru el,  proiecţii de film şi ateliere de creaţie. Dintre momentele pregătite pentru părinţi, bunici şi….restul familiei, amintim repetiţia deschisă pentru Romeo şi Julieta, dezbaterea „De ce sărbătorim astăzi teatrul?” şi sesiunea de întrebări şi autografe cu actriţa Oana Pellea. Noi am fost la Noaptea Porţilor Deschise, ne-a plăcut mult şi am povestit aici despre întreaga experienţă. PS: Sala se umple repede, nu întârziaţi prea mult.

"Portocala Mecanică" La Teatrul Național Cluj ce senzație, ce experiență, ce ocazie 'mișteaux'! Mulțumim!

O postare distribuită de Han Andrei (@han_andrei) pe

Unde ne vedem săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!