Cadență (pentru un marș erotic) @ Muzeul de Artă

Home $ Cultural $ Carte $ Cadență (pentru un marș erotic) @ Muzeul de Artă

by | Mar 26, 2017 | Carte

Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Editura Școala Ardeleană organizează lansarea volumului „Cadență (pentru un marș erotic)” de Mariana Gorczyca, ediția a II-a, revăzută.

Prezintă Ștefan Melancu, Mircea Muthu și Horea Poenar.

Evenimentul va fi urmat de un Recital de pian susținut de Alex Negriuc.

Mariana Gorczyca este scriitor, jurnalist, profesor; licențiată în Litere la Cluj și în Jurnalism și comunicare la Sibiu; doctor în Filologie al Universității Babeș-Bolyai. A debutat editorial cu placheta Versuri pentru pauza mare (2003); publică la Polirom, în colecția Ego. Proză, romanul în cheie postmodernă CHEFUL nu se organizează, vine de la sine (2005); la Editura Casa Cărții de Știință apare Să facem totul…, reviste literare și ideologie comunistă (2007); în 2010, anul romanului românesc postdecembrist, publică romanul CADENȚĂ pentru marș erotic, nominalizat pentru cartea anului, premiat la Zilele Prozei din Cluj, premiat la Târgul de Carte Urban Afi Cotroceni, de site-ul Rețeaua Literară; în 2013 apare romanul PARCURS, premiat de USR, Filiala Cluj, tradus în limba maghiară de Gabriella Koszta, cu titlul Az utolsó ütés, Noran Libro Kiadó. Este prezentă în numeroase antologii de proză scurtă, precum și în Antologia Transilvania, mon amour, cu poezii traduse în germană de Dieter Schlesak. Face jurnalism cultural, specializându-se în târgurile de carte; din 2015, este aleasă în Consiliul Director al PEN Centre România; din 2014, organizează anual Turnirul Scriitorilor la Sighișoara, eveniment cultural la care sunt invitați să participe cei mai importanți scriitori români.

Alex Negriuc (1988, Suceava, România) este unul dintre cei mai talentați pianiști români ai generației tinere. A început să studieze pianul la vârsta de 7 ani iar, la vârsta de 14 ani, a debutat în cadrul unei orchestre. A susținut numeroase recitaluri în România, Marea Britanie, Italia, Germania, Australia, Statele Unite ale Americii și China. A fondat, împreună cu profesorul său, Walter Krafft, Forumul Internaţional Pianistic „Dinu Lipatti”.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!