Cum a fost la Bistro Sorriso

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Cum a fost la Bistro Sorriso

by | Mar 29, 2017 | Cum a fost la, Recomandări

Ieri am luat prânzul la Sorriso, un bistro încântător de pe Calea Dorobanţilor, care şi-a propus să aducă în orăşelul nostru câteva fragmente din cultura italiană, dar mai ales „cucina italiană”. Bucătăria! Delicatesele care ne lasă gura apă şi care ne-au făcut să ne întoarcem pe plaiurile mediteraneene iar şi iar, arome după care am suspinat cu bucurie atunci când ne-au invadat simţurile, chiar şi acum când scriu aceste rânduri simt gustul unei „gelato” cu stracciatella, iar papilele mele gustative sunt în extaz. Am crezut mereu că italienii au strecurat un pic din atmosfera şi dragostea pentru Italia în toate reţetele lor.

Iar lucrul acesta mi-a fost confirmat în Bistro Sorriso, un loc primitor, vesel prin cântecele italieneşti care mi-au ţinut de urât în timp ce mă desfătam cu două feluri de mâncare delicioase. Am aflat că toate preparatele au ingrediente principale 100% italieneşti. Meniul este unul bogat, treceam cu privirea de la un fel la altul în timp ce mă gândeam confuză: „Spaghetti ale Pesto Genovese. Sigur sunt incredibile”, „Ce delicios trebuie să fie Risotto alla Milanese e Funghi Porcini”, „Hm, Pollo Sorrentino oare cum e?”

Meniul este unul echilibrat şi satisface cu siguranţă toate preferinţele. Chiar dacă debutează timid cu câteva tipuri de aperitive, impresionează prin varietatea de preparate pe care le regăsim în continuare. Pastele, rissoto-ul, preparatele pe bază de carne şi fructele de mare vorbesc fluent limba italiană, aşa că nu puteau lipsi din restaurant. Iar salatele, garniturile şi desertul… ei bine, cum ar fi viaţa fără ele? Probabil am simţi constant că ceva anume lipseşte. Mai jos puteţi vedea şi voi meniul, să-mi spuneţi dacă vă este mai uşor decât mi-a fost mie să alegeţi ce comandaţi.

Cum nu m-am putut hotărî nicicum, am cerut recomandarea bucătarului. Iar asta a fost o decizie foarte bună. Am fost întrebată cât de foame îmi este şi spre norocul meu, eram lihnită. Aşa că am început cu o Burrata di Bufala, ce are ca ingredient principal burrata de bivoliţă, un produs lactat asemănător mozzarellei, dar mult mai cremos, ce venea însoţit de un mix de salate, grisine, roşii cherry. Iar uleiul cu ierburi aromatice avea ultimul cuvânt, căci adăuga o notă aparte farfuriei. De reținut că Burrata di bufala nu este în meniul a la carte, ci disponibilă ocazional, în funcție de furnizorul din Italia. Oricum, întrebați de “Specialita del giorno”, cine știe ce bunătăți puteți încerca…
Pe langa meniul a la carte, la “Specialita del giorno” sau la “Specialita della sera” poți descoperi diverse preparate gătite în funcție de inspirația bucătarilor și produsele de sezon sau achiziționate ocazional… mușchi de cerb sau de mistreț, pește proaspăt, gnocchi sau ravioli #homemade cu diverse sosuri și umpluturi. Îți poți lua gândul de la “plictiseala” cu aceleași preparate și poți încerca ceva nou aproape zilnic.

Apoi au venit fructele de mare, mai exact, Padella di Mare, cu creveţi, scoici, caracatiţă la tigaie cu usturoi, roşii cherry şi ierburi aromatice. O nebunie. O delicatesă. Un răsfăţ.

Mi-a plăcut la Sorriso pentru că m-a transpus într-ul loc, mi-a indus aerul italienesc până la ultimul detaliu. Pentru că bucătăria este deschisă, am tras cu ochiul şi mi-a plăcut să văd oameni care găteau din pasiune. Pentru că servirea este excelentă, iar recomandările şi explicaţiile celor de acolo sunt cu adevărat on point, complete, oferite cu răbdare.

Ciao Bella… _________________ #travel #Cluj #romania #europe

O postare distribuită de ? Robert Cadar | romanticu (@romanticu) pe

Cred că localul este o opţiune excelentă pentru oricine, fiind localizat foarte aproape de centrul oraşului şi având un design 100% de restaurant. Nu în sensul că arată la fel ca toate celelalte, ci că toată atenţia se concentrează acolo unde trebuie: în bucătărie, pe mâncare. Decorul este unul simplu, dar nicidecum rece sau inexpresiv. Mai mult, au meniul zilei, aşa că dacă lucraţi în apropiere şi nu mai ştiaţi unde să mâncaţi, aveţi aici o idee. Eu am fost în jurul orei 15.00, era foarte linişte şi destul de liber. Cel mai bine ar fi să veniţi după ora 14.00 dacă nu sunteţi interesaţi de meniul zilei, pentru a evita aglomeraţia şi cu puţin noroc veţi găsi şi loc de parcare chiar în faţa bistro-ului sau în apropiere. Foarte potrivit este şi pentru o seară în doi, în compania unui pahar de vin.

Delicious food, great service, lovely atmosphere. Tu când le faci o vizită?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!