Festivalul Les Films de Cannes a Cluj-Napoca

Home $ Articole $ Festivalul Les Films de Cannes a Cluj-Napoca

by | Apr 20, 2017 | Articole

Festivalul Les Films de Cannes a Cluj-Napoca va proiecta, în premieră în România, filme premiate/selecționate în acest an la cel mai important festival de film din lume. A doua ediție a Festivalului va avea loc in 13-15 octombrie 2017, la Cinema Victoria.

Biletele pentru cea de-a doua ediţie a Les Films de Cannes à Cluj-Napoca au fost puse în vânzare la Cinema Victoria. Preţul unui bilet este 15 lei, iar un abonament care permite accesul la trei proiecţii costă 39 lei.

Acum, Clujul are din nou șansa de a se sincroniza cu tendințele cinematografiei mondiale, în viziunea filmului de autor și în spiritul filmului de arta. La doar patru luni și jumătate de la premiera mondială, spectatorii clujeni vor vedea filme în proiecție unică și/sau în premieră, (parte dintre acestea niciodata distribuite în sălile de cinema din România), și îi vor cunoaște pe realizatorii lor.

Anul trecut, Les Films de Cannes a Cluj-Napoca a fost un succes și a adus 2000 de spectatori în weekend-ul de proiecții. Prima ediție a festivalului a însemnat 10 filme din selecția Festivalului de la Cannes, 9 filme din 2016 și 8 premiere absolute în România.
Amintim doar: I, Daniel Blake (regia Ken Loach) – Palme d Or 2016, Bacalaureat (r. Cristian Mungiu) – premiul pentru regie la Cannes, The Salesman (r. Asghar Farhadi) – recent castigător al Oscarului pentru film străin, laureat pentru scenariu si interpretare masculina la Cannes, Juste la fin du monde (r. Xavier Dolan) – Premiul Juriului, Elle (r.Paul Verhoveen) – Globul de Aur. Invitatul special al primei editii a fost regizorul francez Alain Guiraudie, unul dintre cei mai provocatori cineaști contemporani, care a dialogat cu spectatorii după proiecțiile filmelor sale. Însumate, cele doua sesiuni de Q&A moderate de criticul de film Irina Margareta Nistor, au însumat peste o oră și jumătate.

‘Fiecare ediție concepe proiecte noi, împartășește experiențe, descoperă noi culturi – iar tot acest dinamism face din Festivalul de la Cannes o oglindă a timpului nostru.’ (Thierry Fremaux – Delegatul General al Festivalului)

Regizorul Béla Tarr deschide a doua ediţie Les Films de Cannes à Cluj-Napoca

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!