#ElectricCastle: opţiuni pentru cazare

by | Apr 28, 2017 | Articole

După ce am publicat articolul în care estimam noi bugetul necesar pentru a merge la cele mai tari festivaluri anul acesta, au existat tot felul de păreri. Ceea ce e şi normal, de asta le scriem, să putem avea un dialog. Ei bine, a apărut întrebarea: „Bine, mă, da` cazarea aia, bat-o vina, de ne lasă cu portofelul gol, nu se pune?”  şi acum vine şi răspunsul: includerea preţului unei cazări în acel buget ar fi fost o adevărată aventură, pentru că, după cum bine ştim, nu toată lumea stă în cort, la fel cum nu toţi îşi permit camere luxoase şi servire în cameră. Am dreptate?

Cu toate acestea, ştim că problema locului unde te vei bucura de măcar 4 ore de somn înainte de a reveni în faţa scenei este una reală, chiar enervantă, aşa că azi vă prezentăm opţiunile pe care le aveţi în cazul festivalului Electric Castle, ce va avea loc în perioada 12-16 iulie. Voi alegeţi ce vi se potriveşte mai bine ţinând cont de bugetul pe care doriţi să îl alocaţi şi preferinţele personale, bineînţeles.

Aşa că, unde stăm?

Începem cu variantele pe care le aveţi în camping. Să mergeţi cu cortul vostru de acasă, să-l instalaţi singuri şi toată tărăşenia, vă costă 100 lei, aveţi acces la cabine de duş şi toatele cu flush. Mai departe, puteţi opta pentru un cort de 2 persoane, pre-pitched, adică îl găsiţi direct acolo, vă aşteaptă cu 2 pături şi 2 covoraşe turistice, voi trebuie să aduceţi doar sacii de dormit, 300 lei. Dacă sunteţi gaşcă mai mare şi nu puteţi fi despărţiţi, există şi cort pentru 4 persoane – cortul de vis – unde aveţi saltele de dormit cu cearşaf, covoare, lumină, o noptieră mică, 1200 lei. O opţiune atractivă ar fi Swedish Logde-ul, dar nu am numai eu această părere, motiv pentru care e sold out. Sunt un fel de căbănuţe tip cutie pentru 4 persoane cu paturi şi saltele, voi doar contribuiţi cu pernele şi cearşafurile, 1990 lei. Aceeaşi poveste de „decor interior” o regăsim şi în cazul cortului cu panoramă, doar că de data aceasta aveţi şi privelişte, de care vă puteţi bucura de pe mica verandă a cortului. 3 persoane, 1990 lei.

Get your camping ticket until June 22! After that, the price will rise! #camping #ticket #22 #june #price #will #rise

O postare distribuită de Electric Castle (@electriccastle) pe

O altă variantă ar fi să vă amestecaţi cu localnicii din Bonţida şi, pentru câteva zile, să deveniţi de-a locului. Oamenii de acolo s-au cam prins cum stă treaba cu festivalul acesta şi îl  aşteaptă nerăbdători. Nici gând să se plângă de zgomotul care nu-i lasă să doarmă sau de aglomeraţia din sat. Ba din contră, sunt extrem de prietenoşi cu străinii şi pentru o sumă modică de 100 lei pe om, pe seară, vă primesc în casa lor. Acum depinde şi cât de aproape sunt de castel şi de ce condiţii au. Alţii nu au o casă atât de mare şi nu-şi permit să te înghesuie într-un colţişor, aşa că te lasă să stai cu cortul la ei în curte şi să le foloseşti toaleta pentru o sumă medie de 30 lei pe seară un cort. V-am zis eu că-s de treabă. Cred că tot datorită lor plouă în fiecare an la Electric, căci vând cizme, saci de gunoi, tractează maşini, bravo lor că au văzut o cerere din partea oamenilor şi au răspuns prompt la ea. Pe grupul acesta de Facebook găsiţi cazări în Bonţida, check it out.
Prețurile sunt medii, s-ar putea să găsiți și mai scump, în funcție de condiții, dar mai ales de cerere & ofertă.

#electriccastle #aplouatputin

O postare distribuită de Fabiana Curea (@fablx) pe

De asemenea, anul acesta au introdus o secţiune nouă pe site: Travel Packages şi treaba foarte faină la aceste „pacheţele de călătorie” e că în preţ e inclusă atât cazarea, cât şi biletul. Aveţi posibilitatea de a sta singuri, cu încă o persoană sau în grup de 4, şi aveţi asigurat un General Acces. Preţurile pornesc de la 699 lei/1 persoană (The Spot Cosy Hostel), 1639 lei/2 persoane (Hotel Studio), 2759 lei/4 persoane (Jonathan Apartment).

Evident, vă puteţi găsi singuri cazare în Cluj şi mergeţi la festival cu maşina proprie sau cu autobuzele puse la dispoziţie de organizatori. Şi aici vă puteţi uita pe Booking sau pe Airbnb. Eu am fost curioasă, m-am dus pe ambele site-uri, am introdus datele festivalului şi am vrut să văd dacă am vreo şansă, că se tot vehiculează că nu ar mai fi locuri în România pentru Electric Castle, s-a dat tot. Nu e chiar aşa. De exemplu, pe Booking, în perioada 12-16 iulie, în Cluj-Napoca, mai sunt disponibile „numai” 86 proprietăţi. E adevărat că oraşul nostru este unul dintre preferate în acea perioadă, dar nu rămâne nimeni pe lângă. O cameră pentru 2 persoane mai găseți acum la >600 de lei, preţul pentru 5 nopţi, sau apartament la >1000 Euro. Acum na, fiecare după cum îşi cunoaşte propriul buzunar. Totuși, aici trebuie să luați în considerare costul transportului cu bus-ul, sau cu mașina proprie + parking tax la locație.

Acum, în cazul Airbnb, procesul de căutare se desfăşoară la fel. Alegeţi oraşul, datele şi numărul de persoane pentru care căutaţi cazare. Din câte am observat, aici e puţin mai aglomerat, mai sunt disponibile doar 3% variante în acea perioadă, din totalul posibilităţilor existente. Chiar şi aşa, eu zic că aveţi opţiuni suficiente şi, cu puţin noroc poate prindeţi şi unul dintre cele mai cool apartamente de pe Airbnb din Cluj.

Travel cozy. #travel #hostel #hostels #hostellife #transylvania #cluj #clujlife #clujnapoca #romania #backpacker #travelonabudget

O postare distribuită de Youthink Hostel – Cluj-Napoca (@youthinkhostel) pe

Povestiţi-ne cum a decurs aventura voastră în procesul de găsire a cazării pentru Electric Castle sau ce recomandări aţi avea.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This