15 evenimente de neratat în luna mai în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 15 evenimente de neratat în luna mai în Cluj

by | May 3, 2017 | Recomandări

La fiecare început de lună, când scriu articolul cu evenimentele de neratat, constat că… timpul trece. Repede. Fără să ne dăm seama câteodată. Dar destul cu filozofiile despre viaţă, haideţi să vedem cum ne putem bucura la maxim de viaţa în Cluj în luna mai.

În 4 mai, mai exact joi, începe Transilvania Rally 2017, care va dura până sâmbătă şi care reprezintă „doar” cea mai importantă competiţie de motorsport din istoria Clujului modern. Aşadar, vom găzdui prima etapă din acest an a raliului european Tour European Rally (TER), urmând ca apoi să predăm ştafeta celor din Belgia, Portugalia, Austria, Elveţia şi Italia. Pe lângă echipele de top din motorsportul internaţional (Toyota, Hyundai), vor fi prezenţi campioni europeni, vor exista diverse trasee şi probe speciale, dar şi evenimente culinare tradiţionale realizate de însăşi Adi Hădean împreună cu piloţii participanţi. Mai multe despre eveniment puteţi citi aici.

@vlad_cosma Șpan!!! #cluj #transilvaniarally #clujlife #raliu

O postare distribuită de Dinu Dumitrascu (@dinu_dumitrascu) pe

În aceeaşi zi încep şi Zilele Olandeze, un eveniment despre cultură, business şi networking ce sărbătoreşte relaţia dintre ţara noastră şi Olanda. Activităţile se vor desfăşura pe durata a 4 zile (4-7 mai) şi vă veţi putea delecta cu expoziţii foto şi de carte veche, lansări de carte, concerte simfonice şi în aer liber şi altele, alături de diverşi invitaţi speciali. Programul complet îl puteţi consulta aici.

În data de 11 mai, începând cu ora 19.00, nu puteţi lipsi de la Cinema Florin Piersic, unde va avea loc un noi proiect marca Horaţiu Mălăele, maestru ironiei şi al hazului, care va urca pe scenă alături de fiul său, Bogdan Mălăele, şi de muzicianul Radu Captari. Pe lângă momentele delicioase care vor produce în sală lacrimi de râs, recitalul cu noile melodii compuse pe textele lui Mălăele, veţi putea viziona proiecţia comediei „Funeralii Fericite”, unde acesta este actor şi regizor. Preţul biletului este de 65 RON. Evenimentul, aici.

Nu ştim dacă e în regulă să spunem că a venit în sfârşit soarele şi vremea bună, că nu se ştie niciodată când începe să ningă. Dar dacă avem o nouă ediţie Atelier Panorama, noi credem că ar trebui să rămânem optimişti. Vineri, 12 mai, Livada Palocsay, începând cu ora 15.00. În plus, sărbătorim şi 7 ani de Atelier Cafe, toate acestea în ritmuri funk, disco şi electro-jazz! Ne vedem sus, pe deal? Aici găsiţi şi evenimentul.

#atelierpanorama #fratelier

O postare distribuită de Andrada Coci (@andrada.coci) pe

Sperăm că v-aţi antrenat tot anul, căci în sfârşit a venit momentul mult aşteptat. Momentul în care alergaţi la The Color Run Dream Tour, în Piaţa Unirii, pe 13 mai. Sau vă distraţi cu prietenii într-o mare de culori, faceţi poze şi încercaţi să ajungeţi la finalul celor 5 km „magici”. Pentru prima dată, participanţii vor primi startul într-un tunel învăluit în ceaţă şi muzică. Sperăm ca lucrurile să nu devină prea înceţoşate totuşi. Încă mai puteţi achiziţiona bilete, 90-190 RON. Aici aflaţi mai multe despre event.

După București, ne pregătim să colorăm Cluj-Napoca. ?

O postare distribuită de The Color Run Romania (@thecolorrunro) pe

După cei 5 km nu poate urma decât un moment de relaxare, iar cei de la Jazz in the Park sunt puşi, ca în fiecare an, pe fapte mari. Our Environment Remixed, un eveniment finanţat din fondul Jazz in the Park, transformă sunetele naturii în muzică electronică în data de 13 mai, începând cu ora 18.00. Vom asculta live albumul lui Jozsef Iszlai şi vom învăţa să ascultăm natura. Mai multe detalii găsiţi aici.

#day & #night #jazz #jazzinthepark #jazzcluj #music #festival #event #green #cluj

O postare distribuită de Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) pe

Şi încă o porţie de râs cu Teo, Vio şi Costel, în 14 mai, la Cinema Florin Piersic. Zic ei că au pregătit reţeta perfectă pentru un sfârşit de weekend reuşit şi au pregătit glume proaspăt scoase din cuptor. Preţul biletelor variază între 55 şi 90 RON. Evenimentul, aici.

#comedyweekend #broughttoyouby #whynot #makepeoplehappy

O postare distribuită de Comedy Weekend (@comedyweekendcluj) pe

Rămânem în aceeaşi locaţie, ba chiar putem nici să nu mai mergem acasă, căci a doua zi, de la ora 19.00, avem un eveniment VHS, al şaselea concert Young Famous Orchestra. De data aceasta suntem invitaţi la un concert de muzică clasică, dirijat de Vlad Agachi şi care o avea în centru pe Irina Margareta Nistor. După succesul înregistrat de „Tango simfonic. Şi atât.”, suntem nerăbdători să vedem ce ne-au pregătit de data asta. Preţul unui bilet este de 50 RON. Aflaţi aici mai multe.

Era şi timpul pentru un Guest Bartending la Charlie, aşa că în data de 16 mai, Dennis Zoppi, finalist al World Class Global din Rio de Janeiro în 2012, este invitat în spatele barului. Descris de mulţi ca un „iluzionist”, cu mişcări hipnotice şi elegante, Dennis vă va impresiona cu siguranţă, atât prin combinaţiile inovatoare, cât şi felul extrem de stylish în care îşi prezintă băuturile. Evenimentul îl aveţi aici.

Carefully pouring a #negroni #cocktailbar #bestbars

O postare distribuită de Charlie Pub (@charliepub) pe

În articolul acesta vă avertizam că în curând va avea loc GhibStock Festival, festivalul din curtea şcolii. Ei bine, momentul a venit. Adică va veni în 19 mai. Ne-au spus că ediţia aceasta vor avea cel mai bun line-up de când sunt ei, aşa că îi aduc pe ROA, byron, The Kryptonite Sparks, Theory of Mind şi alţii. Nu uitaţi că natura festivalului rămâne una caritabilă, prin care anul acesta se doreşte strângerea de fonduri pentru persoane nevăzătoare, so don`t forget to have fun and donate! Aici găsiţi eventul.

Macanache derbedeu. #GSK7 #festivaluldincurteașcolii

O postare distribuită de Ale Giurgiu (@alegiurgiu) pe

Şi încă o petrecere în aer liber, yeeeei! Cum să nu iubeşti vara, când în sfârşit putem ieşi din cluburile întunecate în care am stat ascunşi toată iarna? Rooftoop Daydreaming debutează anul acesta cu Parra for Cuva, Satori, Marwan şi Akos,  în data de 19 mai. I-am mai ascultat în formula aceasta, pe aceeaşi scenă şi ne-a plăcut la nebunie. Atenţie totuşi, căci au schimbat locaţia, iar acum va avea loc pe terasa restaurantului Aroma. Costul unui bilet este 20 RON. Evenimentul, aici.

They do. #dreams #daydreaming #sun #summer #untold

O postare distribuită de Daydreaming (@daydreamingexperience) pe

Aţi crede că Noaptea Muzeelor s-a născut odată cu lumea, dar de fapt, anul acesta ajunge abia la cea de-a 13-a ediţie, care va avea loc sâmbătă, 20 mai. În acea noapte, sute de muzee din România vor avea porţile deschise pentru voi, la fel ca alte câteva mii de muzee şi instituţii culturale din Europa. Evenimentul este chiar… aici.

Dacă e mai, sunt şi mult aşteptatele Zilele Clujului, mai exact în perioada 25-28 a lunii. Tema ediţiei de anul acesta este Clujul se contectează / Connecting Cluj, evenimentul deschizând sezonul marilor festivaluri clujene. Ca în fiecare an, clujenii s-au putut implica la crearea acestui festival de suflet pentru Cluj, prin propuneri, idei de evenimente şi activităţi, sau prin înscrierea ca voluntari. Se aude că în 27 mai va avea loc şi prima petrecere Alandala pe anul acesta. Can`t f***ing wait!

O să fie mare agitaţie în oraş în perioada asta, aşa că cel mai bine în data de 26 vă rezervaţi două locuri la Zorba, spectacol de balet în două acte de Mikis Theodorakis care va fi o premieră oferită în prima audiţie naţională pe scena Operei Naţionale din Cluj. Povestea porneşte de la mitul grecului Zorba, reprezentat al omului modern, nonconformist, simbol al dragostei pentru viaţă ce tânjea continuu după libertate şi independenţă. 39 de ani mai târziu de la prima reprezentare în premieră mondială a baletului Zorba, acesta ajunge în sfârşit şi pe scena de la Cluj. Tariful unui bilet variază între 60 şi 100 de lei. Descoperiţi mai multe amănunte aici.

Printre note înalte și plini de entuziasm, vă dezvăluim azi noul nostru site oficial! O scenă virtuală plină de armonie, unde se produc cele mai fascinante intersecții lirice, povești clasice și moderne, întâlniri inedite cu artiști, eroi și spectacole unice și eterne! Toate pentru dumneavoastră, spectatorii noștri mici și mari, care vă bucurați alături de noi de magia artei. Vă invităm să îl accesați chiar acum și să îi descoperiți toate noutățile, să răsfoiți istoria și programul nostru, să dați share și să vă rezervați bilete la spectacolele preferate! Și, desigur, să ne urmăriți pe acum înainte și pe acest cont Instagram. Și, nu uitați, ne vedem la Operă! ???

O postare distribuită de Opera Națională Română Cluj (@operacluj) pe

Oficial, asta e cea mai bună lună din an până acum. Pe 28 mai e Sunday on the Hill, pe Feleacu. Cu Livia Andrei (Lokka/Anonymus) şi M.A.T (The Hill Events), o altă petrecere sub stele. Astea sunt preferatele mele. Biletele vor fi disponibile în curând, dar în număr limitat, așa că fiți pe fază. Evenimentul, aici.

?

O postare distribuită de claudiuserafinceanu (@claudiuserafinceanu) pe

Lună plină, ha? Pe unde ne vedem?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!