Cum a fost în vizită la studioul 3D Mini Me

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Cum a fost în vizită la studioul 3D Mini Me

by | May 8, 2017 | Cum a fost la, Recomandări

De-a lungul timpului, am constatat că anumite obiceiuri din viaţa mea vin şi trec, la fel ca diverse idei, trăsături de caracter, pentru ca în final să concluzionez că sunt o fire destul de schimbătoare… ups! Însă, atunci când vine vorba de oferirea unui cadou, lucrurile au rămas la fel de când mă ştiu: trebuie să dăruiesc cel mai original şi frumos lucru, alături de un mesaj care să sensibilizeze primitorul până la lacrimi. Asta e mica mea plăcere nevinovată, să văd cum darul meu primeşte cele mai multe laude, să ştiu că dintre toate cadourile, al meu a fost cel mai apreciat.

Aşa că, este de înţeles de ce am şi călcat pragul celor de la 3D Mini Me la doar câteva zile după ce au poposit în Cluj. Mi-au atras atenţia prin sintagma „unicul studio din România care imprimă amintiri tridimensionale”, iar primul gând a fost… cum? Ei bine, prin realizarea unei miniaturi. Obişnuită fiind cu păstrarea amintirilor doar în suflet sau prin fotografii, bineînţeles că m-a intrigat ideea de a realiza şi o copie fidelă a mea, în variantă miniaturală, şi deja îmi imaginam faţa unor persoane dragi când deschideau cadoul şi exclamau: Oh, eşti tu! Mai mică şi mai liniştită!

Am vrut neapărat să aflu mai multe, căci informaţiile din articolul acesta nu mi-au fost suficiente, deci sâmbătă am mers la studioul lor, deschis recent la etajul 1 din Iulius Mall, imediat după Quartz Lounge, vizavi de magazinul de papetărie IPB. Am fost întâmpinată de Mihaela, cu care am stat la poveşti pe îndelete şi nici nu am simţit cum a zburat o oră. Mihaela este cea care a adus acest concept în România, ideea i-a apărut în cale în una din vacanţele ei în străinătate. I-a plăcut mult, aşa că nu a mai stat pe gânduri şi a deschis primul studio în Satu Mare, oraşul ei natal. Acum au ajuns şi la Cluj, tocmai din dorinţa de a împărtăşi zâmbete.

Cum am ajuns de la miniaturi la zâmbete? E simplu! Aceste miniaturi, pe care le vom denumi MiniMe-uri, şi care reprezintă cu o acurateţe incredibilă chipul nostru, nu pot provoca altceva decât o reacţie sinceră de bucurie atunci când le priveşti. Chiar dacă vorbim de dăruirea lor, sau de păstrarea acestora pe raftul din living, ca amintire a vremurilor din tinereţe, zilei în care v-aţi căsătorit, primei sarcini sau primei zile de şcoală a celui mic, vă imaginaţi cu cât drag le veţi privi peste ani? Când veţi vedea expus într-un colţişor al casei o întreagă viaţă? Puteţi merge împreună cu fiinţele cele mai dragi, fie că vorbim de mama, bunica sau căţelul, la fel cum puteţi să veniţi cu lucrul care vă reprezintă cel mai bine: o chitară, un microfon, o carte, pentru toate aceste “accesorii” plătindu-se un preţ separat. Există şi posibilitatea să-i trimiteţi pe cei dragi acolo pentru a-şi printa MiniMe-ul, doar achitaţi şi puneţi-le invitaţia în plic!

Cu ajutorul fotogrammetriei şi a tehnologiei de imprimare 3D, puteţi să aveţi un MiniMe cu dimensiuni între 6 şi 35 de cm, după cum doriţi. Totul începe cu şedinţa foto, ce are loc într-un studio profesional special amenajat, această etapă fiind şi cea mai simplă din punct de vedere al realizării. Aici, aproximativ 100 de camere amplasate în toate unghiurile, se declanşează simultan. Fotografiile astfel obţinute, denumite fotogramme, prind viaţă mai întâi cu ajutorul unor programe de grafică tridimensională, unde intervine artistul, creatorul, cel care uneşte piesele obţinute în cadrele fotografiate, iar mai apoi prin intermediul unei imprimante profesionale, care poate reda până la 390.000 de culori. Cu alte cuvinte, nu există culoare care să nu poată fi găsită de această imprimantă.

Nu vă fie frică aşadar să mergeţi cât mai trăsnit îmbrăcaţi la o şedinţă foto. Ba din contra, sunteţi provocaţi să o faceţi! Până în data de 12 mai, luaţi-vă ţinutele cele mai colorate şi creative, nu vă sfiiţi nici cu machiajul şi mergeţi la şedinţă foto 3D gratuită. Aveţi şansa de a câştiga, prin tragere la sorţi, unul din cele 3 premii:

I Mini Me – scara 1:9 cca 20 cm;
II MiniMe – scara 1:12 cca 15 cm;
III Mini Me – scara 1:28 cca 6 cm;

Eu nu am avut o ţinută trăsnită, căci am fost puţin luată prin surprindere, dar asta nu înseamnă că am dat înapoi de la a poza în câteva ipostaze just for fun.

Cum vi se pare ideea de a avea/dărui un 3D Mini Me?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!