Interviu cu Ioana Lepădatu, coordonator voluntari la Electric Castle

by | May 15, 2017 | Articole, Interviuri | #clujlife

Asistent universitar dr. la FSPAC (UBB), Ioana Lepădatu lucrează la Electric Castle încă de la a doua ediție (2014). Îi place munca alături de studenţi, considerând că un mare avantaj al profesiei îl reprezintă schimbul continuu de informaţii şi opinii.

La Electric Castle caută tot timpul oameni deschiși și pregătiți să se implice în organizarea unui eveniment de anvergură, persoane motivate să ducă la bun sfârșit sarcinile primite, comunicative, cu simțul umorului și cu zâmbetul pe buze. Vârsta, sexul sau experiența de viață nu contează, eventual doar cea de voluntar.

A 5-a ediție Electric Castle se apropie, call-ul de voluntari s-a încheiat de mult, așa că am fost curioși să aflăm direct de la Ioana despre voluntarii care vor contribui la cea mai bună ediție de până acum.

credit foto: Cătălin Georgescu

Care mai e treaba? Ce-ți fac studenții?
Ioana: Mă bucur că te-ai gândit la mine, m-ai prins într-una din cele mai aglomerate perioade 🙂
Semestrul se apropie de sfârșit, ca atare studenții încep să vină mai des la consultațiile pentru licență, activează mai mult la seminarii, se gândesc la internshipuri sau joburi. Încerc să-i susțin și să-i ajut cât de mult pot.

Ai făcut până acum voluntariat? Ne poți povesti puțin din experiența ta și cum crezi că te-a ajutat?
Ioana: Da, am făcut voluntariat încă din vremea facultății. M-am implicat în multe evenimente organizate de FSPAC și UBB. TIFF-ul rămâne o amintire extrem de plăcută pentru mine și o experiență care m-a ajutat mult în viitor. Am multe activități în care am fost voluntar, cred foarte tare în implicarea unei persoane în activități dedicate comunității.

Ştim că acesta nu este primul tău an când coordonezi echipa de voluntari de la EC. Cum merg pregătirile pentru ediţia aceasta?
Ioana: Munca mea în cadrul echipei EC a venit oarecum natural. Important este omul care te recomandă, cel care se gândește că ai putea aduce valoare echipei. Am acceptat provocarea în urmă cu 4 ani, nu am stat pe gânduri. Mi-au plăcut povestea și valorile festivalului și am fost convinsă că experința mea profesională și felul meu de a fi pot aduce un plus. Fiecare ediție a avut farmecul și povestea ei. Anul acesta suntem pregătiți să facem față oricăror condiții meteo, ne dorim să iasă totul perfect, participanții să fie încântați de organizarea locației și de artiștii care vor urca pe scenă.

Your favorite story, wathever it might be, was written for one reader.. ?

O postare distribuită de ?JulieMango ? (@juliemaior) pe

Bănuim că deja i-ai întâlnit pe voluntarii de anul acesta. Cum ai simţit pulsul?
Ioana: Echipa voluntarilor va fi numeroasă, vom avea 350 de omuleți electrici, implicați activ în tot ce înseamnă EC5. Am selectat acești voluntari dintr-un număr de 1400 de aplicanți. A fost dificil procesul de selecție, foarte mulți oameni buni și dornici să ne ajute. Oameni care se regăsesc în valorile festivalului și vor să dea o mână de ajutor echipei. Cei selectați vor fi distribuiți în 8 departamente.

Sunt sau au fost voluntari din Bonțida? Sau doar din Cluj?
Ioana: Avem câțiva voluntari și din Bonțida (sau cu bunicii acolo), din Cluj, Iași, Brașov, București, Galați, Alba, Târgu-Mureș. Sunt și străini din Germania, USA, Ungaria, UK, care locuiesc în România și vor să vină în echipa voluntarilor. După cum observi, avem o bună reprezentare geografică. 🙂
Urmează să organizez câteva întâlniri cu voluntarii selectați spre sfarșitul lunii mai. Apoi fiecare coleg de-al meu va primi lista cu persoanele care îl vor ajuta, urmând să ia legătura cu ei, să le organizeze un training etc.

?

O postare distribuită de Man (@mann.andrei) pe

Care sunt provocările, în general, atunci când vine vorba de coordonarea voluntarilor?
Ioana: Este o muncă foarte solicitantă, dar pe care o fac cu foarte mult drag. După selecția voluntarilor, ținem legătura constantă cu ei și îi pregătim pentru Electric Castle. Important este ca voluntarii să simtă că au avut ceva de câștigat în urma experienței lor la EC, că au învățat lucruri noi, au contribuit la succes și au reușit să se și distreze. Pentru noi, fiecare dintre cei 350 de voluntari aleși este parte din echipă.

Ai avut vreo întâmplare când efectiv ai vrut să-ţi iei “catrafusele” şi să pleci acasă?
Ioana: Am trecut și prin câteva momente mai dificile, totul s-a văzut mult mai grav din cauza lipsei de somn și hrană. Fie nu îți găsești oamenii pe tura de lucru, fie întâlnești participanți supărați cărora trebuie să le zâmbești și să le rezolvi problema, fie nu mai ai încălțăminte adecvată și cizmele nu le mai poți suporta în picioare. Dar n-am cedat niciodată acolo, cedezi acasă, după festival când nu te mai poți ridica din pat câteva zile…nici măcar cu magneziu :))

Ce aștepți cel mai mult să vezi la această ediție?
Ioana: Îmi doresc să fie cea mai spectaculoasă ediție de până acum! De fapt sunt sigură că așa va fi. Aș mai vrea ca echipa voluntarilor să fie responsabilă și mai apoi apreciată. Mi-ar plăcea să reușesc să stau la câte-o poveste cu prietenii și să dansez pe muzica celor de la Fanfara Ciocârlia și să ascult Paul Van Dyk.

Îți doresc o vară frumoasă. Aștept să ne revedem la Castel 😉

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This