7 lucruri pe care să le faci săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 7 lucruri pe care să le faci săptămâna aceasta în Cluj

by | May 22, 2017 | Recomandări

Nu ştiu dacă aţi realizat, dar deja e finalul lunii mai şi… vine vara! Odată cu Zilele Clujului se dă startul petrecerii în oraş, încep festivalurile care ne vor menţine fericiţi toată vara, urmează tot mai multe evenimente outdoor şi aşa mai departe. Eu una trăiesc pentru anotimpul cald, în care efectiv nu mai trebuie să mă ascund în casă şi să-mi înnebunesc toate prietenele cu veşnicul “e frig afară”.

Se întâmplă vreodată să vă gândiţi că avem o Grădină Botanică atât de frumoasă în oraş, şi parcă nu petreceţi suficient timp acolo? Marţi, 23 mai, puteţi participa la un concert de muzică clasică şi tururi ornitologice ghidate, unde puteţi asculta ciripitul păsărilor, un eveniment creat pentru ca publicul să conştientizeze importanţa naturii şi a biodiversităţii din propriul oraş. Noaptea Privighetorilor începe la ora 18.00, lăsaţi grijile acasă şi pregătiţi-vă să fiţi încântaţi de cântecul păsărilor şi al interpreţilor.

#gradinabotanicacluj

O postare distribuită de Diana (@diana.curcubeu) pe

Poate nu aţi aflat că pe strada Horea, chiar la numărul 33, se ascunde cel mai mare mural din ţară. Vorba vine că se ascunde, pentru că realitatea e că sunteţi aşteptaţi oricând să-l vedeţi. Cei de la H33 – Social Innovation Club au făcut posibil acest lucru, şi cum mereu au idei cool şi faine, au pregătit şi un program pentru Zilele Clujului, dintre care amintim Exerciţii de conectare urbanăun eveniment cu de toate: expoziţie de fotografie, workshop-uri etc.

Şi dacă nu aţi avut curaj până acum, poate măcar când e sărbătoare în oraş şi e mai multă lume, vă avântaţi în Pădurea Hoia-Baciu. Nu, nu vă apucaţi acum să exploraţi fenomenele paranormale de acolo, doar mergeţi cu prietenii şi vizionaţi un film într-un cadru… altfel. Vineri, de la ora 22.00, proiecţie de film şi tur ghidat. Sună bine? Sau cel puţin înfricoşător…?

? #instadaily #summerishere#sunnyday#forest#clujlife

O postare distribuită de Diana Tauciuc (@dianatauciuc) pe

Ştiţi ce nu trebuie să rataţi sub nicio formă, nu? Spectacolul de video-mapping, care va avea loc vineri, în jurul orei 23.00. Unde? Pe clădirile din „punctul zero al oraşului” aka. Piaţa Unirii, acolo unde duc toate drumurile noastre. Oraşul prinde viaţă în acest spectacol captivant de la care nu puteţi lipsi. Ce altceva aveţi de făcut oricum?

#ZileleCulturaleMaghiare #BisericaSfantulMihail #proiectie3D #buildingprojection

O postare distribuită de Diana Cramba (@day4diana) pe

Şi cum vă veţi îndrăgosti parcă iar şi iar de Piaţa Unirii, sâmbătă veţi fi tot acolo, pentru că începând cu ora 19.00 are loc tradiţionala Seară de muzică clasică, unde vor urca pe scenă Academic Bigg Dimm a’ Band, orchestra și soliștii Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Opera Națională Română Cluj-Napoca și Opera Maghiară Cluj, sub egida „Gala Operelor Clujene”. Va urma spectacolul „Carmina Burana” a Filarmonicii de Stat Transilvania, iar seara se va încheia cu obişnuitul foc de artificii.

Gala Operelor Clujene a strâns sute de oameni în centrul orașului.

O postare distribuită de Zilele Clujului (@zileleclujului) pe

Am tot auzit vorbindu-se despre acest Midnight Snack şi recunosc că m-a făcut curioasă. Proiectul este susţinut de cei de la ZAIN – Design Expressions, în cadrul Zilelor Clujului, care s-au gândit să ne invite la o masă… a comunităţii. Cum de ziua noastră de naştere se obişnuieşte să avem o masă în cinstea noastră, aşa e Midnight Snack, în cinstea Clujului, 27 mai, ora 21.00, pe strada Iuliu Maniu. Vor fi bunătăţi alese, muzică şi oameni faini. Ei vor pregăti o parte din delicatese, dar oamenii sunt încurajaţi, de asemenea, să aducă şi ei câte una-două. Totuşi… aici găsiţi „decât” 10 motive pentru a ignora acest eveniment.

În seria noutăţilor din acest an cu ocazia Zilelor Clujului se înscrie şiArt Street, în cadrul căruia puteţi redescoperi străzile Andrei Şaguna şi David Ferenc, care vor fi gazda a diverse reprezentaţii stradale, muzică şi magie. Sâmbătă şi duminică, 27 şi 28 mai, începe la ora 16.00 şi se încheie în jurul orei 22.00. Scoatem arta în stradă!

#fight #romans #zileleclujului

O postare distribuită de Zilele Clujului (@zileleclujului) pe

Sper că nu-mi trageţi clapă şi ne vedem la toate.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!